Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • Silownia a MMA ? pomocy

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Silownia a MMA ? pomocy

Postprzez mari000 » 21 Czerwiec 2010, o 13:28

Witam :D
    Panowie mam tak sprawe , doradcie do robic i jakie suple zakupic , aby utrzymac wage nie wiencej na tym samym poziomie ...
    Trenuje ponad rok na silowni wszystko jest elegancko klateczka , bareczki i lapka tez zadowalajaco , troche brzucha bylo , wczesniej przed rozpoczeciem treningow MMA trenowalem od pon do piatku czasem soboty , bez zadnych areobow , teraz doszly mi treninigi MMa w srode sob i niedz , mam takie pytanie co robic i jak aby utrzymac dobra sylwetke , juz widze sam po sobie ze dzieki mma stracilem brzucha i to nie malo , ciesze sie z tego ale niechcial bym stracic calego tego efektu . :?: :?:
    A moze zaczac cwiczyc na silce na rzezbe , czy dalej mase , obecna waga mi odpowiada bo waze 93kg przy 174 cm , obawiam sie bo nie wiem jak to jest czy dzieki ciezkiej pracy na mma spadnie mi tylko nadmiar nie potrzebnej tkanki tluszczowej czy tez pojdzie w dol cala definicja ?? czy tylko jak sie pozbede tluszczu u figura i zarysy pozostana ??
    Awatar użytkownika
    mari000
    Szeregowy

Miasto: Elblag \ Ełk
    Data urodzenia: 08 04 1986

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Re: Silownia a MMA ? pomocy

Postprzez rafimoc » 21 Czerwiec 2010, o 13:32

przy sportach walki wspaniala alternatywa jest trening ogolnorozwojowy (FBW lub HST) sila na tym Ci podskoczy a i z jakoscia miesni i obwodami problemow miec nie bedziesz:) Caly ten system opiera sie o podstawowe cwiczenia wykonywane 3x w tyg:

Siad/MC (zamiennie co tydzien)
    Wycisk plasko
    Wioslowanie
    push press
    Podciaganie na drazku podchwytem
    Dipsy (porecze)
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Postprzez cooler_102 » 21 Czerwiec 2010, o 18:39

ja nie trenuje sztuk walki ale podzielen zdanie rafimoca

te systemy to dobra alternatywa dla mma wg mnie ;)
    "Bóg nie zdejmuje ciężarów, wzmacnia tylko plecy"

Bądź hardcorem!!! wspomóż Stwórce

KAWASAKI ninja ZX-9R 2001 !!!

SUPERBIKE\brzytwa
    Awatar użytkownika
    cooler_102
    Major

Pochwały: 30
    Miasto: kępno
    Data urodzenia: 09 02 1988

Postprzez mari000 » 23 Czerwiec 2010, o 15:29

a co do tego treningu HST , to mam takie pytanie male , jest to oglnie trening calego ciala na raz tak , ciekawi mnie tylko po ile cwiczen na dany miesien ??, i czy przy taki treningu czy aby napewno bedzie wymarzona sylwetka :P A i jeszcze jedno jaki ciezar do dancych cwiczen 80% , 90% maksymalnego obciazenia ??
    Awatar użytkownika
    mari000
    Szeregowy

Postprzez rafimoc » 23 Czerwiec 2010, o 15:32

obciazenie sam musisz wyczuc.

Nie boj sie o sylwetke, bedzie wlasciwa. 1 cwiczenie na partie miesniowa, niektorzy daja 2 cwiczenia w przypadku duzych grup miesniowych, tak tez mozna:) Tak trenujemy cale cialo 3x w tyg.

Co do sylwetek- spojrz jak wygladali dawni mistrzowie oni glownie FBW jechali:) Arnold i cala reszta:) wtedy splita nie znali.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

rafimoc
    Generał broni

Postprzez cooler_102 » 23 Czerwiec 2010, o 19:53

HST hmmm ;) robiłem i o sylwetke sie nie martw :) bedzie git majonez

na duze partie 2 cwiczenia x 2 serie
    na male po jednym x dwie serie

2 tyg robisz 15 pow w seri oprocz MC( robisz 2 dni przerwy a nie jeden i.... )
    kolejne 2 tyg jedziesz 10pow w seri9 znowu przerwa minimum 2 dni)
    znowu 2 tyg po 5 pow w seri(j\w)
    2 tyg max 5 pow. serie wymuszone :) :D

no i rosniesz stary:

ja robilem hardkorowe hst i jechalem co trening kolejno po75, 80, 85, 90, 95 i 100 % z maksymalnego ciezaru jaki dalem rade podniesc, w kazdym cwiczeniu. czyli cotreningowy progres. zanim zaczniesz hst powinienes sprawdzic swoje maksy i policzyc %

latwa sprawa a co trening jest postep:)

pozdro&poćwicz ;)

SUPERBIKE\brzytwa
    Awatar użytkownika
    cooler_102
    Major

Postprzez mari000 » 23 Czerwiec 2010, o 22:13

no spoko i dzieki chlopaki , skoro tak mowicie to czas wziasc sie za siebie i zobaczyc jak to na mnie podziala , nojgorsze jest to ze za duzo czasu nie mam na regeneracje i odpczynek , no ale zobaczymy jak bedzie ... jeszcze raz dzieki wielkie
    Awatar użytkownika
    mari000
    Szeregowy

Postprzez rafimoc » 23 Czerwiec 2010, o 22:14

dobre odzywianie i normalnie odpalasz:)

jak bedziesz sie czul przetrenowany albo po prostu zmeczony mozesz dolozyc ZMA na pewno poprawi Twoja regeneracje w znaczacym stopniu.

rafimoc
    Generał broni

Postprzez mari000 » 24 Czerwiec 2010, o 12:09

aha to wrazie czego bede pamietal o tym zma .. A mam jescze jedno pytanie , mala nie jeasnosc co do treningu HST , czy z treningu na trening mam zmieniac cwiczenia na dana partie miesni , czyli w pon np: klata plaska 2x10 , skos 2x10 a w srode rozpietki i skos w dol ?? czy zmiana czwiczen dopiero dolozyc po jakims etapie wstepnym przejscia do HST bo pierwszy raz bede trenowal tym systemem
    Awatar użytkownika
    mari000
    Szeregowy

Postprzez cooler_102 » 24 Czerwiec 2010, o 15:43

ja robilem w ten sposopb, ze mialem dwa plany z tymi samymi partiami ale inne cwiczenia. tak, ze atakowalem wszystkie miesnie i rzezba byla:)

robilem trening A w B w A w B w w A,itd ;)

A,B-trening
    w- wolne

SUPERBIKE\brzytwa
    Awatar użytkownika
    cooler_102
    Major

Następna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość