Wraz z reaktywacją forum Kulturystyczni.pl dla wszystkich użytkowników przygotowaliśmy ciekawy konkurs z mega nagrodami i toną śmiechu!
Serdecznie zapraszamy wszystkich do wzięcia w nim udziału i życzymy powodzenia!
Weź udziałNasi nowi specjaliści doradzą, pomogą oraz odpowiedzą na wszystkie Twoje pytania!
Zadaj pytanieWyciskamy siódme poty z naszego profilu! Dowiedz się więcej
Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24
dpowiedzcie sami przed sobą: jestem poczatkujacy, wiec chyba powininem najpierw budowac podstawy a nie kopiowac treningi wspolczesnych kulturystow?? albo Jestem zaawansowany, ale dlaczego przy wadze 100kg podnosze malo?? Czyzby to oznaczalo, ze sie tylko spompowales, ale sily u Ciebie wcale lub jej znikoma czesc?? Najwidoczniej na to wyglada.
Co się stało z kolegami, którzy twierdzili, że więcej niż 12 powtórzeń to pomyłka???
Być może skuteczniejsze pod względem siły na pewno, ale nie wiem czy masa idzie lepiej czy gorzej...
Robie go aktualnie tylko ze wzgledu na lepsze urzezbienie taki byl cel:) kiedy robilbym mase bez zadnego zastanawiania sie FBW wieksza czesc roku po czym split gora-dol, nie inaczej.
Trenuję teraz splitem z takim właśnie podziałem, ale sądzę, że połączenie góra - dół byłoby lepsze. Tak samo jak rafi nie zmienię planu, ponieważ mam go jeszcze tylko przez tydzień . Z efektów jestem zadowolony, ale mogłyby być lepsze
Wszystkie metody, które pozwalają na ruszenie mięśni i pobudzenie ich do wzrostu są potrzebne i nie można powiedzieć, ze coś jest do dupy bo "Ja wole co innego" to samo ma się do tematu maszyny vs wolne ciężary są tacy, którzy chwalą jedno a inni drugie, bo na jednych działa jedno a na innych drugie. Kulturystyka to sport INDYWIDUALNY i na każdego działa co innego.
Jesli ktoś lubi FBW to ok, ale inny powie, że split jest leszy i też ok. Podział góra dół moim zdaniem nie zdaje egazminu na dłuższą metę, ale tylko w moim przypadku, to samo ma się do FBW, ale nie twierdze, że te metody nic nie dają i są hoooyowe bo ich nie lubię, bo są okresy w roku gdy samo je stosuje.
Trochę otwartości panowie i tolerancji.
co to za duzy osiłek, ktory podnosi malo?? robiac ciezkie cwiczenia na obciazeniach, ktore nawet nie przekraczaja 50% jego wagi, twierdzac przy tym ze " tak, czuje lepiej miesnie" tyle ze dla jego miesni to nieodczuwalne.
Ksztaltowanie duzej masy miesniowej, wiaze sie z duzymi ciezarami! nie mowie maxymalnymi, lecz duzymi!
I oczywiscie dla chlopa 100kg 50kg w martwym ciagu nie jest duzym ciezarem,zapewniam Was!! Jesli robi to cwiczenie regularnie i nie byl po zadnej kontuzji!!
To jest strach przed ciezarem, przed czyms co moze okazac sie lepsze, ale jak ktos chce wygladac przez caly rok tak samo, to jego wybor.
Co do wspolczesnych kulturystow i ich treningow, a malo to widujemy na forach ludzi ktorzy zaczynaja i od razu laduja 6 cwiczen na klatke, 5 cwiczen na plecy, 4 cwiczenia na bicepsy?? z czego i tak tylko 2 wykorzystaja poprawnie i z rezultatem! a cala reszta to bezproduktywne machanie!
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość