Znamy najbliższego rywala Pudzianowskiego
Kliknij obrazek, aby powiększyćEric Butterbean Esch będzie najbliższym rywalem Mariusza Pudzianowskiego podczas 14. Konfrontacji Sztuk Walki. Najbliższa gala odbędzie się 18 września w łódzkiej Atlas Arenie.
Oprócz przedstawienia rywala "Pudziana" w warszawskiej restauracji Champions zaprezentowano również inne pary. Od czerwca wiadomo, że Krzysztof Kułak zmierzy się z Danielem Dowdą. Wcześniej dużo spekulowano, że Kułak zmierzy się z Marcinem Najmanem. W finale turnieju w wadze lekkociężkiej Daniel Tabera powalczy z Janem Błachowiczem.
Marcin Najman, choć niechętnie, stanie w szranki z Przemysławem Saletą. - Ja tej walki nie chciałem. Zdecydowałem się po kilku prowokacjach, które wykonał Saleta. Pieniądze z tej walki zamierzam przekazać na cel charytatywny.
- Saleta przypomina mi człowieka rodem z czasów komunizmu. Nadawałby się na szefa propagandy w Komitecie Centralnym. Wszystko, co on mówi na temat tego pojedynku, jest kłamstwem.
Najman zadeklarował w rozmowie z dziennikarzem Wirtualnej Polski, że po porażce zakończy karierę w MMA. - Jeżeli przegram, zawieszę rękawice na kołku.
- Marcin jest wielkim szkodnikiem sportów walki - odpowiedział Saleta. - On nie jest bokserem. Nie można pisać o nim jako o pięściarzu. Marcina osobiście nie lubię, to też determinuje mnie do walki. Motywuje mnie jego deklaracja, że jeśli przegra, zawiesza rękawice na kołku. Mam nadzieję zamknąć ten niechlubny rozdział w polskich sportach walki.
W najciekawszym pojedynku Mariusz Pudzianowski zmierzy się z Ericem Butterbeanem Eschem ."Pudzian" na prezentację przybył w doskonałym nastroju. - Zrzuciłem wagę do 118 kilogramów. Dzisiaj już jestem w 80 procentach gotowy do walki. Przede mną jeszcze siedem tygodni treningów.
- Mariusz, lepiej bądź przygotowany. Przylecę do Polski, żeby pokazać, kto jest lepszy - zapowiedział Butterbean.
- Wyciągnąłem wnioski. Jak biorę się za coś, robię to do końca - odpowiada "Pudzian". - Będę musiał uważać na początku. Kondycyjnie wytrzymam. Teraz wygląda to 60-70 procent lepiej niż kilka miesięcy temu. Lekko nie będzie, ale dam radę!
wp.pl