Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Dieta i Zdrowe Odżywianie
  • witam

Kulturystyka, fitness, trójbój siłowy, dwubój, sztuki walki, strongman czy inne sporty siłowe to nie tylko sam trening. To również odpowiednia dieta która jest podstawą w tym sporcie.

Moderator: Michał Bodzioch

witam

Postprzez Łotr » 3 Sierpień 2010, o 16:13

Witam . jestem nowym Forumijczykiem :]
    Nazywam się Piotr i mam 23 lata
    to jest moj 1 post. i mysle ze jest najwazniejszy. Mianowicie chcialbym przybrac na masie
    i zwracam sie z proźba o ulozenie mi odpowiedniej diety bo samemu juz sobie nie radze.
    2 post wrzuce zaraz z prozba o ulozenie mi treningow ale w miare mozliwosci prosze o odp czy powinienem wogle cwiczyc czy najpierw zaczac od budowania tkanki tluszczowej i odpowiedniego odzywiania sie.

Postaram się dodać zdjecia ukazujące moją sylwetke
    oczywiście w pelnym spięciu i naprężeniu. :]
    to co nie widoczne na zdjeciu...---->
    waga 75 kg
    wzrost 187 cm
    nałogi- od 10 lat pale paierosy. alkocholu prawie nie pije bo trace na kondycji.
    od 6 lat pracuje na budowie ale wlasnie przerwalem i mam czas na odpowiedni odpoczynek lub trening
    Bardzo prosze o odpisanie na ten post i zalączenie jak najwiekszej ilości pytań do mnie abym mogl wam na nie odpowiedziec bo niewiem jakich szczegółów potrzebujecie do prawidlowej oceny i ukierunkowania mojej diety . mysle ze to wystarczy narazie i czekam na jakas odpowiedz . Dzieki !
    Łotr
    Szeregowy

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Re: witam

Postprzez Marchewka » 3 Sierpień 2010, o 16:23

Rzuć palenia to nie pomoże Ci w budowaniu sylwetki powód? ----> zmniejszony apetyt nie pozwoli Ci pewnie zjeść wszystkich posiłków a zmniejszając je nie licz na dobrą sylwetkę :).
    Wierze w siebie, wierze w Ciebie , wierze w siebie,ciebie , wierze w to co robię!

Nie ma rzeczy nie możliwych, z wiarą w siebie przenosisz góry ;-).

Dlaczego ludzie nie rosną? - Bo nie wpier*****ą!
    Awatar użytkownika
    Marchewka
    Chorąży

Pochwały: 8
    Data urodzenia: 23 07 1996

Postprzez Kwachu » 3 Sierpień 2010, o 16:44

Łotr - podaj dokałdnie co chciałbys wiedzieć.
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Pochwały: 112

Postprzez Łotr » 3 Sierpień 2010, o 17:09

Siema Marchewka i siema kwachu . nie jestem pewnien czy palenie przeszkadza mi w jedzeniu . choc z 2 strony jak czasami udalo mi sie rzucic palenie to sie jadlo z nudow i dla zaspokojenia glody tytoniowego. sluchajcie wysle wam zdjecia jak wygladam moze to pomoze okreslic co powinienem ze sobą zrobić
    sory ale zapomnialem jak się koduje linki ale tu macie SS
    http://rapidshare.com/files/410809600/ja.rar
    co chcialbym wiedziec ? co mam na sile jesć !!!!! bez kupywania mega masów abym widzial rezultat tycia bez rzucania palenia
    niewiem pić mleko wpychac w siebie salceson baleron i słonine itp jak zaczac czy moze mam zaczac sie przejadać tymi tłustymi pierdołami ?
    Łotr
    Szeregowy

Postprzez Łotr » 3 Sierpień 2010, o 17:39

spojzcie przez ostetnie 2 lata caly czas robilem na budowie i teraz mam wolne co mam robic siedziec na dupsku i sie nie przemeczac ? jesc ile wlezie ? jeszcze wczoraj rzucalem bloczkami i czy nie powinienem dac sobie spokoj z dzwiganiem ?> na jakis czas oczywiscie ? bo mam miesnie przepalone tak sadze. pewnie teraz musze zrobic sobie odpoczynek kilku dniowy i tak jak wyzej pisalem obzerac sie bialkami i pic duzo wody napiszcie mi taka szybko i skuteczna dietke
    Łotr
    Szeregowy

Postprzez Kwachu » 3 Sierpień 2010, o 17:40

Łotr - nie bedzies zmiał problemu z podjadanie po rzuceniu nałogu tytoniowego z racji ze bedziesz jadł 6 razy dziennie co 3-4 godziny, wiec nie bedzie na to ochoty, oczywiscie silna wola też sie liczy.

Jesli chcesz budowac miesnie a jestes szczupły to bazuj na:
    Białko- wieprzowina(karczek/schab na 2-3 posiłek) wieprzowina/wołowina(poledwica przed i po treningu)
    nabiał(ser biały na noc) mieso białe(induk/kurczak przed i po treningu jesli nei masz funduszy na wieprzowine, lub poprostu mieszaj te miesa i rób kotleciki dodaj cebulki przypraw koper, oregano, czosnek, ziele ang, bazylia. One poprawiaja apetyt.) Jajka(rano i na noc)
    Weglowodany- Kasza gryczana/jęczmienna/kuskus ryż brazowy(na 2-3 posiłek) ryz biały(pzred i po treningu lekko rozgotowany)Płatki owsiane(rano=omlet z jajkami) Warzywa, Wybrane owoce.
    Tłuszcze - generalnie bazuj na zwierzecych j/w. Unikaj ich w okolicach treningu zreszta jak poczytasz co pisałem wyzej to sma do tego dojdziesz co i jak.
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Postprzez Łotr » 3 Sierpień 2010, o 17:50

dzieki za ten spis . postaram sie jesc jak najwiecej takich rzeczy , tak czy siak bo postanowilem sobie ze przytyje i zrobie wszystko co w mojej mocy zeby ta biedna kuracja sie choc troche powiodla
    w miare mozliwosci jak ktos ma jeszcze jakies propozycje to piszcie a ja bede co jakis czas wpadal i pisal o efektach trzymajcie się. :]
    Łotr
    Szeregowy

Postprzez Micek195 » 4 Sierpień 2010, o 08:05

Kwachu napisał:Łotr -
    Tłuszcze - generalnie bazuj na zwierzecych j/w. Unikaj ich w okolicach treningu zreszta jak poczytasz co pisałem wyzej to sma do tego dojdziesz co i jak.

na odwrót tłuszczy zwierzęcych jak najmniej za to dużo tłuszczy jedno i wielonienasyconych takich jak oliwa z oliwek,olej octowy,orzechy,masło orzechowe itp.
    Image

kolekcjoner ostrzeżeń za brak wiedzy innych.
    Micek195
    Starszy plutonowy

Pochwały: 16
    Miasto: Olsztyn

Postprzez Kwachu » 4 Sierpień 2010, o 08:18

Micek195 - a dlaczego niby? Oliwa w wiekszych dawkach prowadzi do efektów laksacyjnych(jakto ładnie nazywają dystrybutorzy odzywek), Masło orzechowe - jest przetworzone, imbardziej przetworzony produkt tym, mniej zdrowy.

Mamy bardzo podobny tłuszcz do tego który ma prosiak, wiec w ten sposób nie jako uczysz organizm tymi tłuszczami operować.itd.(opisywałem to)a
    Z punktu dietetyka nie polecam t. zwierzecych.
    Z punktu pakerapolecam jak najbardziej zwierzece tłuszcze.
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Postprzez Micek195 » 4 Sierpień 2010, o 12:18

kto mowi o wiekszych dawkach?0,8-1g na kg masy ciała wstarczy i mozemy to podzielic na orzechy,słonecznik,oliwe,siemie,kiwi.olej octowy opcji jest wiele od ciebie zalezy jak to rozłożysz a oliwe możesz dodać np do sałatki i powiedzmy do shake'a(tak jest łatwo wypić)
    a do tłuszczy pochodzących z wieprza nie mam zaufania,cholesterol itp,same smieci dlatego warto mieszac wieprza z mięsem wołowym czy nawet kurą.
    Image

kolekcjoner ostrzeżeń za brak wiedzy innych.
    Micek195
    Starszy plutonowy

Pochwały: 16
    Miasto: Olsztyn

Następna

Wróć do Dieta i Zdrowe Odżywianie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość