Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Nasze Relacje
  • Dziennik trenngowy by Góral, bokser.

Testujemy na sobie: plany treningowe, diety, suplementy, odżywki, sterydy i prohormony. Prowadzimy dzienniczek i zdajemy relację. Zobacz jak ćwiczą prawdziwi twardziele.

Moderator: Michał Bodzioch

Re: Dziennik trenngowy by Góral, bokser.

Postprzez Marchewka » 26 Sierpień 2010, o 11:43

Marchewka napisał:
    mc3k napisał:Marchewka, no niestety, ale tak robią w amatorskim.
    Trener doradza- zbijaj wagę do 75kg na wagę średnią, to się zbija.
    O sztukach walki z mojej strony nie będę Ci pisać, bo mi się zwyczajnie nie chce.

Po pierwsze to trener się najpierw pyta w jakiej wadze chcesz walczyć.... Obserwuje cię na treningu i jeśli dobrze walczysz i dobrze się czujesz w wadze jakiej jesteś to walczysz właśnie w tej wadze.
    A tak w ogóle to ja nie słuchałbym ludzi w jakiej wadze będę walczył, moja sprawa. Nie wiem jak ty. Oczywiście nie mówię tu o tym jeśli w innej wadze możemy walczyć lepiej ale to już trzeba to przetestować.
    Wierze w siebie, wierze w Ciebie , wierze w siebie,ciebie , wierze w to co robię!

Nie ma rzeczy nie możliwych, z wiarą w siebie przenosisz góry ;-).

Dlaczego ludzie nie rosną? - Bo nie wpier*****ą!
    Awatar użytkownika
    Marchewka
    Chorąży

Pochwały: 8
    Data urodzenia: 23 07 1996

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez dazid_18 » 26 Sierpień 2010, o 13:40

Wlasnie,nie zawsze ludzie maja racje.
    "Nie ma opierdalania sie"
    dazid_18
    Generał broni

Pochwały: 9
    Miasto: Ostrołeka
    Data urodzenia: 01 01 1995

Postprzez Marchewka » 26 Sierpień 2010, o 14:04

Trzeba wystrzegać się pseudo trenerów.
    Wierze w siebie, wierze w Ciebie , wierze w siebie,ciebie , wierze w to co robię!

Awatar użytkownika
    Marchewka
    Chorąży

Postprzez Góral » 26 Sierpień 2010, o 17:19

Ty Marchewka masz 50 % racji. Bo to że trener Ci się pyta w jakiej wadze chcesz walczyć to est gó**o prawda.
    On tylko zapyta jaka jest twoja optymalna waga wg Ciebie. Ale i tak sam Ci wybierze kategorię (znaczy się czy masz zbić?nabrać masy).
    :)
    http://www.kulturystyczni.pl/goral-czyli-jak-chlopak-chce-zostac-mezczyzna-t3705.html - Zapraszam. :)
    Awatar użytkownika
    Góral
    Chorąży

Pochwały: 17

Postprzez Marchewka » 26 Sierpień 2010, o 20:19

To już zależy od trenera. Ja np. trenuję w bardzo dobrym klubie z osiągnięciami i zawodnicy sami walczą w swoich wagach w których się najlepiej czują. Także może kazać Ci zbić/przybrać na wadze aby zobaczyć jak sobie w innych wagach poradzisz. A poza tym można zmniejszyć/zwiększyć masę ciała przed zawodami aby dostać się do kategorii jakiej chcemy. Oczywiście parę kg nie 10.

Awatar użytkownika
    Marchewka
    Chorąży

Postprzez Góral » 26 Sierpień 2010, o 20:44

a w jakim klubie trenujesz no i jacy zawodnicy są bo Ja też nie byle jakich mam w klubie.
    Ja:
    Łukasz Jarosz (Mistrz Świata w Kickboxingu), Wojciech Hoły (Mistrz Polski w Kickboxingu), Wojciech Kościelak (Vice-mistrz Polski w Boksie)
    no a Ty.??
    http://www.kulturystyczni.pl/goral-czyli-jak-chlopak-chce-zostac-mezczyzna-t3705.html - Zapraszam. :)
    Awatar użytkownika
    Góral
    Chorąży

Postprzez Bilon » 26 Sierpień 2010, o 20:56

Dobra ja widzę że Marchewka nie rozumie twojego problemu Góral...
    Wiem że dalej borykasz się z tak zwaną ,,babską klatą", oponą na brzuchu itp...I niestety waga też jest jeszcze duża...
    Marchewko, cel górala to zrzucenie fatu, bo jest zalany konkretnie, obadaj jego zdjęcia z przed miesiąca bodajże w dziale zdrowie i jak wygląda jego klata. Na pewno żaden bokser tak nie wygląda.
    Góralu, optymalna waga dla ciebie, i normalnego człowieka i boksera to 80 kg.
    Będzie ciężko, ale trenuj, pilnuj diety i nie poddawaj się.
    Awatar użytkownika
    Bilon
    Chorąży

Pochwały: 18
    Data urodzenia: 10 06 1995

Postprzez Góral » 26 Sierpień 2010, o 21:20

26.08.2010r

Rozgrzewka: Jazda na rowerze ok. 30min

Trening właściwy:
    1.Przysiady ze sztangą 5s (12x32,5kg)+(10x32,5kg)+(10x32,5kg)+(8x35kg)+(6x37,5kg)
    2.Wyciskanie sztangi poziom 4s (12x35kg)+(10x37,5kg)+(10x37,5kg)+(8x40kg)
    3.Opuszczanie na drążku w szerokim nachwycie 2s
    4.Wiosło 3s (12x20kg)+(10x20kg)+(10x20kg)
    5.Wyciskanie sztangi 3s (12x17,5kg)+(10x20kg)+(10x22,5kg)
    6.Odwrotne pompki z obciążeniem 2s (25+25)
    7.Uginanie sztanga 2s (20x20kg)+(20x20kg)
    8.Spięcia na palcach z hantlom 2s (25x11kg)+(25x11kg)

I rozciąganie. Dziś zajob totalny biorąc pod uwagę, że od 7 rano do 18 ganiałem z pustakami i wiadrami pełnymi malty.
    Ale i tak nieźle poszło.
    Bilon dzięki Ty wiesz o co mi chodzi. No i to będzie tak od Poniedziałku będzie dieta teraz biorę się za jej układanie. I wrzucę ją do ocenki tak myślę, że jutro wieczór albo jeszcze dziś w nocy. No to jak coś to Ją oceń i reszta guru (Tych starszych) też. No to do Soboty czekamy z koksem. :D
    Awatar użytkownika
    Góral
    Chorąży

Postprzez Góral » 26 Sierpień 2010, o 21:23

26.08.2010r

Rozgrzewka: Jazda na rowerze ok. 30min

Trening właściwy:
    1.Przysiady ze sztangą 5s (12x32,5kg)+(10x32,5kg)+(10x32,5kg)+(8x35kg)+(6x37,5kg)
    2.Wyciskanie sztangi poziom 4s (12x35kg)+(10x37,5kg)+(10x37,5kg)+(8x40kg)
    3.Opuszczanie na drążku w szerokim nachwycie 2s (25+25)
    4.Wiosło 3s (12x20kg)+(10x20kg)+(10x20kg)
    5.Wyciskanie sztangi 3s (12x17,5kg)+(10x20kg)+(10x22,5kg)
    6.Odwrotne pompki z obciążeniem 2s (25+25)
    7.Uginanie sztanga 2s (20x20kg)+(20x20kg)
    8.Spięcia na palcach z hantlom 2s (25x11kg)+(25x11kg)

I rozciąganie. Dziś zajob totalny biorąc pod uwagę, że od 7 rano do 18 ganiałem z pustakami i wiadrami pełnymi malty.
    Ale i tak nieźle poszło.
    Bilon dzięki Ty wiesz o co mi chodzi. No i to będzie tak od Poniedziałku będzie dieta teraz biorę się za jej układanie. I wrzucę ją do ocenki tak myślę, że jutro wieczór albo jeszcze dziś w nocy. No to jak coś to Ją oceń i reszta guru (Tych starszych) też. No to do Soboty czekamy z koksem. :D
    Awatar użytkownika
    Góral
    Chorąży

Postprzez Marchewka » 26 Sierpień 2010, o 22:05

Bilon napisał:Dobra ja widzę że Marchewka nie rozumie twojego problemu Góral...
    Wiem że dalej borykasz się z tak zwaną ,,babską klatą", oponą na brzuchu itp...I niestety waga też jest jeszcze duża...
    Marchewko, cel górala to zrzucenie fatu, bo jest zalany konkretnie, obadaj jego zdjęcia z przed miesiąca bodajże w dziale zdrowie i jak wygląda jego klata. Na pewno żaden bokser tak nie wygląda.
    Góralu, optymalna waga dla ciebie, i normalnego człowieka i boksera to 80 kg.
    Będzie ciężko, ale trenuj, pilnuj diety i nie poddawaj się.

Bilon ja to nie pisałem do Górala tylko chciałem coś uświadomić upartemu wiecie komu. A co do górala to jak wcześniej pisałem gdy się dowiedziałem że ma nadwagę to musi zbić wagę. Dieta,aeroby, trening i zbijasz :). Nadwaga to syf który jest nie potrzebny i którego trzeba się pozbyć.

Ja chodzę do klubu taekwondo&kick-boxing prowadzonego przez 1 trenera. Nie jest to klub na miarę zawodostwa ale trener naprawdę wie co robi. Mamy mistrza polski w kicku, ten sam zdobył brązowy medal w mistrzostwach europy mógłby sięgnąć nawet po złoto ale jego przeciwnik uciekał w ringu. Mamy wielu wychowanków czarnych pasów i mamy osiągnięcia w różnych kategoriach wiekowych. Zwykle zawsze nasz klub staje na podium. Mamy trenera który sztuki walki uprawia jakieś 30+ lat. Nasz klub ma mało jakieś 13 lat ale przed tym nasz trener prowadził jeszcze klub kung fu .

Awatar użytkownika
    Marchewka
    Chorąży

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasze Relacje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość