Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • plan treningowy na mase do oceny.

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

plan treningowy na mase do oceny.

Postprzez nicu:) » 28 Wrzesień 2010, o 11:33

czesc mam 17 lat,trenuje od 4 miesiecy,mam 170 cm wzrostu i waze 61-62kg...sam ulozylem ten plan.prosze o wasze opinie i poprawki.
    -Czwartek:

<>barki,nogi(uda,lydki),(barki:3cwicznia,nogi:4cwicznia(lydki:1cwiczenie))

-Niedziela:

<>biceps,przedramiona,plecy,kaptury(biceps:3cwicznia,przedramiona:2cwiczenia,plecy:4cwiczenia,kaptury:1cwiczenie)

-Wtorek:

<>klatka piersiowa,triceps(klata:4cwiczenia,triceps:3cwiczenia)

^BARKI:---1.wznoszenie sztangielek bokiem,---2.wyciskanie sztangielek przodem,---3.rotacja zewnetrzna ramion...

^NOGI:---1.przysiady ze sztanga na barkach,---2.przysiady ze sztanga z przodu,---3.wykroki ze sztanga na barkach,---4.ciezar na klatce i przysiad w tyl...

^LYDKI:---1.wspiecie na palcach

^BICEPS:---1.uginanie przedramion ze sztanga stojac,---2.uginanie przedramion ze sztangielkami opierajac o uda,---3.uginanie przedramion stojac w uchwycie mlotkowym...

^PRZEDRAMIONA:---1.uginanie nadgarstkow ze sztangielka w nachwycie,---2.uginanie nadgarstkow ze sztangielka w uchwycie

^PLECY:---1.grzbiety na laweczce,---2.wznosy hantli bokiem na laweczce,---3.wioslowanie ze sztanga,---4.przenoszenie sztangi za cialo na lawce poziomej...

^KAPTURY:---1.wznosy barkow ze sztangielkami

^KLATKA PIERSIOWA:---1.wyciskanie sztangi na lawce poziomej,---2.wyciskanie sztangi na lawce skosnej w dol,---3.rozpietki(na chwile zatrzymanie sztangielek w max.pzeciazeniu,---4.przenoszenie ciezaru za glowe(sztangielka)na laweczce...

^TRICEPS:---1.pompki odwrotne,---2.wyciskanie francuskie lezac,---3.kleczac jedna reka oparta o stolik wypycha sztangielke w tyl druga reka podpiera tulow...

do tego wykonuje abs 2 w harmonogramie:sroda - czwartek i sobota-niedziela.

przepraszam za nie profesjonalne nazwy cwiczen,mam nadzieje,ze wiadomo o co chodzi,jak nie to napisac.
    Zesraj się ,a nie daj się:)
    nicu:)
    Sierżant

Pochwały: 3
    Miasto: J-L
    Data urodzenia: 20 07 1993

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

zapomnialem dodac.

Postprzez nicu:) » 28 Wrzesień 2010, o 11:41

wszystkie cwiczenie wykonuje w systemie 4 serie po 8-10powtorzen.
    Sierżant

Re: plan treningowy na mase do oceny.

Postprzez Michał » 28 Wrzesień 2010, o 13:43

Sterydy to nie sposób na niedożywienie !!!
    obrazek
    Kliknij obrazek, aby powiększyć
    Awatar użytkownika
    Michał
    Generał broni

Pochwały: 101

...

Postprzez nicu:) » 28 Wrzesień 2010, o 14:31

ja tylko chcialem jakies poprawki odnosnie mojego planu,bo teorii juz sie bardzo duzo naczytalem.i sam sobie plan ulozylem,ale poprostu nie wiem czy jest on optymalny.
    Sierżant

Postprzez Sten » 28 Wrzesień 2010, o 15:59

Widać nie oczytałeś skoro piszesz splita na masę ;). Chłopie, zacznij od FBW! Czemu wszyscy piszą zawsze splity na początek?! Co Ci to da jak chcesz zrobić masę? No nic, split polepsza rzeźbę, ale najpierw trzeba mieć co rzeźbić ;). Przemyśl to nicu ;).
    Sten
    Starszy sierżant

Pochwały: 13
    Miasto: Wrocław
    Data urodzenia: 02 01 1995

...

Postprzez nicu:) » 28 Wrzesień 2010, o 16:36

ale ja juz robilem,te ogolno rozwojowe...i w sumie nic mi to nie dalo,wiec juz od dluzszego czasu robie ten plan,bo chce jakis mocniejszych treningow.ale pomysle jeszcze..
    Sierżant

Postprzez qlimax-_ » 28 Wrzesień 2010, o 16:45

Zobacz se relacje niektorych uzytkownikow jak rosna na FBW.Stary ja tez z poczatku na splicie jechalem ale gowno to daje,no moze trocha rzezby ale na mase to on zbytnio nie jest.Tak jak Sten napisal,split jest po to aby wyrzezbic fajnie miesnie.Tak wiec proponuje Ci FBW.Niedosc ze masa idzie to sila rowniez.Pozdrawiam
    Zrobiłem krok w tył, ale zrobie dwa w przód
    Awatar użytkownika
    qlimax-_
    Chorąży

Miejscowość: Polska
    Miasto: M-ce

.....

Postprzez nicu:) » 29 Wrzesień 2010, o 11:23

dobra,dzieki:)))wszystkim:}
    Sierżant

Postprzez grzela » 30 Wrzesień 2010, o 19:32

podział masz dobry ale ćwiczenia z dupy:)
    poczytaj o splicie ---- ale na innych forach:)
    ogólnie wykonuj tylko cwiczenia zlozone- unikaj izolowanych

i najpierw ćwicz większe partie mięśniowe
    Image
    Awatar użytkownika
    grzela
    Plutonowy

Pochwały: 6
    Miasto: prawie góral
    Data urodzenia: 0- 0-1980

Postprzez Sten » 30 Wrzesień 2010, o 20:49

Czyta, czytaj ;). Robiłem splita i robiłem FBW. Teraz robię FBW tylko na duże partie i super wchodzi. Oczywiście,ze podstawą budowania masy są ćwiczenia wielostawowe. Według mnie do splita pasują ćwiczenia izolowane i ogólnie ćwiczenia na maszynach. FBW natomiast opiera się tylko i wyłącznie na wolnych ciężarach, dzięki temu na FBW najlepiej buduje się masę. Proste, ale ja się nie znam ;).
    Sten
    Starszy sierżant

Pochwały: 13
    Miasto: Wrocław
    Data urodzenia: 02 01 1995

Następna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość