Wraz z reaktywacją forum Kulturystyczni.pl dla wszystkich użytkowników przygotowaliśmy ciekawy konkurs z mega nagrodami i toną śmiechu!
Serdecznie zapraszamy wszystkich do wzięcia w nim udziału i życzymy powodzenia!
Weź udziałNasi nowi specjaliści doradzą, pomogą oraz odpowiedzą na wszystkie Twoje pytania!
Zadaj pytanieWyciskamy siódme poty z naszego profilu! Dowiedz się więcej
Moderator: Michał Bodzioch
Kwachu napisał:Panowie mięso czerwone bierze na łeb wasze chude kurczaki i indyki.
Kurczaki są napakowane antybiotykami , hormonami, czy często dodawane są środki konserwujące. Dodawane są środki odpowiedzialne za przyspieszony przyrost masy takiego kurczaka hodowlanego, oraz środki które zabezpiecza go przed chorobami czy infekcjami.
Kwachu napisał:Wieprzowina/wołowina zawiera tzw. czynnik wzrostu/enzymy odpowiadające za wzrost,
Kwachu napisał:żelazo w najlepiej przyswajanej formie (hemowe), cynk, wit. z grupy B, enzymy.
Kwachu napisał:Białko z wieprzowiny jest najbardziej podobny do ludzkiego mięsa, no chyba ze ktoś ma mięsnie zbudowane z sera białego w takim razie niech na twarożku bazuje .
Ile z tych skalników zawiera was kurczak?
Kwachu napisał:Jeśli weźmiemy pod uwagę ze nasz ukł. trawienny ma określona pojemność i enzymatykę to dostarczanie białka z produktów roślinnych, czy sera białego nie da nam takich efektów jak spożywanie mięsa/jajek.
Kwachu napisał:Cwiczacy jesli chce wyglądać jak paker to niech odpusci ser biały bo efekty widac bardzo czesto ilu to na ulicach spotykacie cwiczacych którzy sa podlani/napuchnięci wodą czy podskurna taknak tłuszczowa, wie cradze ograniczyć do mminimum spozycie serka białego.
Kwachu napisał:Niech nikt mi tutaj nei opisuje ze to dieta nei zdrowa, bo dieta pakera jest nie zdrowa, bo co zdrowego jest w jedzeniu 10 jaj/ 500g miesa/500g ryzu/200g owsianki...? Jednym zdaniem co w nadmiarze to szkodzi.
rafimoc napisał:z jednej glupiej przyczyny : mieso czerwone zawiera kreatyne i nie ma w tym wielkiej filozofii.
bonk napisał:
To czym mogę "dopchać" brakujące 200 kcal?
rafimoc napisał:Slim - Popieram, tez bardzo rzadko jem wolowine i caly czas rosne i swietnie sie czuje:) nic nie lezy na zoladku jest ok:)
I przestancie sie rozwodzic nad tym co jest bardziej chemiczne : czy krowa czy kurczak? i tak tego sie nigdy nie dowiecie, odzyweczki to tez chemia a jakos ja jemy wiec bez sensu takie gdybania.
zarcie nie bedzie mialo nic wspolnego z sila,masa czy rzezba - pisze jedynie tu o tych 2 konkretnych przypadkach wolowina (mieso czerwone) vs kurczak(mieso biale). Chyba ze nikt w zyciu nie jadl kreatyny, to moze wtedy bedzie na korzysc czerwonego, ale nie oszukujmy sie 1kg wolowiny kosztuje tyle co 300g kreatyny:)
Kwachu napisał:Ja sporo wiem z chodowli zwierząt, wiec skoro nie znasz temat na tyleto nie krytykuj.
Ale wychodzimy ptem naplaze i fajnie było by widziec efekt ciezkiej pracy pzrez cały rok.
Kwachu napisał:Mam swoje zdanie, wolno mi? Wolno. Tym bardziej ze jako nie liczny aktywnei doradzam w odżywianie, w przeciwienstwie do niektórych którzy jedynie wstawiają linki do wytycznych przy układaniu diety, bez obrazy ale tego nikt nie czyta.
Wróć do Dieta i Zdrowe Odżywianie
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość