Ulubiona partia miesniowa zarowno mezczyzn jak i kobiet:D Ale oczywiscie chodzi mi o duze miesnie piersiowe nie o estetyczne piersi;] Od razu uprzedzam z gory nie szalejcie z powtorzeniami a przedewszystkim obciazeniami, bo to dosc ciezka przeprawa bedzie
Klasycznie beda tylko 3cw wiecej nie trzeba-wiadomo:) krotki, tresciwy trening ale wychodzac z silowni najpierw bedzie wychodzic przez recepcje Wasza klata a pozniej Wy sami:) Teraz co do samego treningu:
Cwiczenie nr.1
Wyciskanie sztangi na lawce plaskiej - 6serii po 5pow
Cwiczenie nr.2
Wyciskanie sztangielkami na laweczce skosnej w 3 pozycjach
kat 45stopni (duzy skos) - 5pow
kat 30stopni (sredni skos) -5pow
kat mniejszy niz 30stopni -10pow
Kazda z tych pozycji laweczki wykonujemy dokladnie tymi samymi hantlami! Oczywiscie to jest jedna seria wszystko:) a takich serii ma byc 5. Wiec zacznijcie nawet od hantli 15kg, nawet jesli zrobicie 3kgx10, nie pozalujecie gwarantuje Wam:)
Cwiczenie nr.3
Pompki na poreczach + Pompki klasyczne
Pompki na poreczach 5pow i Pompki klasyczne rowniez 5pow. Od razu bez zadnej przerwy, razem to jest tylko 10pow!! serii docelowo: 10, ale jestem o tym przekonany ze na pierwszym treningu nie zrobicie wiecej niz 6 takich serii:)
Jezeli bedziecie czuli ta mega pompe w klacie to jeszcze na dobicie mozecie ja rozciagnac rozpietkami, ilosc serii i pow zostawiam Wam do dyspozycji bo praktycznie po tym treningu klatka bedzie i tak rozciagnieta i mocno spompowana:) Chyba ze ktos wyjatkowo nie lubi rozpietek to alternatywa bedzie przenoszenie hantla:)
Najwazniejsze w tym treningu jest to abyscie czuli ta klatke, poruszycie ja cala
W pierwszym cwiczeniu dokladnie wszystkie aktony, w drugim praktycznie cala gore ale na 3 jej plaszczyznach i ostatnie cwiczenie na dobicie dolu jesli chodzi o porecze ale w polaczeniu z pompkami klasycznymi rowniez cala klatka bedzie dopieszczona:) Jezeli bedziecie to ustawiac w splicie to UWAGA! Nie przy polaczeniu klatki z tricepsami bo po prostu tego nie wytrzymacie
Przy tym treningu tricepsy pracuja tak mocno, ze sami sie o tym przekonacie
Zapraszam do komentowania i testowania, bo ja testowalem i jestem mega dumny z siebie ze w ogole ukonczylem ten trening haha
Z czasem oczywiscie bedzie trzeba dodawac i ciezaru i powtorzen w pompkach klasycznych i poreczach i mysle ze Wy tez dacie rade!! MOC Z WAMI!
Pochwały przyznane za posta: 5