Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • Upalanie fatu

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Re: Upalanie fatu

Postprzez cooler_102 » 30 Listopad 2010, o 22:27

Maciej0701 napisał:hmm nie chodzi o upalanie ale o miesnie brzucha ale mozna z pasem czy przeszkadza to w pracy misni? o to mi chodzi..

do kolegi wyzej.. ale izolacyjne cwiczenia to jakie robic wytlumaczcie ja robie np bic i tric w jednym dniu , klatka sama , barki i kaptury, plecy i przedramie to taki przyklad

iozolacje czyli linki, modlitewnik, rozpietki i srutututu ;)
    codziennie cwiczysz?
    "Bóg nie zdejmuje ciężarów, wzmacnia tylko plecy"

Bądź hardcorem!!! wspomóż Stwórce

KAWASAKI ninja ZX-9R 2001 !!!

SUPERBIKE\brzytwa
    Awatar użytkownika
    cooler_102
    Major

Pochwały: 30
    Miasto: kępno
    Data urodzenia: 09 02 1988

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez rafimoc » 30 Listopad 2010, o 22:42

skomentuje to w jeden sposob.

Zamiast cackac sie z aerobami, ktore sa cholernie nudne to zrob wielopowtorzeniowy trening ACT i sprawa rozwiazana. Krotkie-plynne przejscia z cwiczenia do cwiczenia i juz. Wtedy nie ma znaczenia czy to beda wielostawowe czy tez izolacje.

Proponuje zatem zaczac od dolu ciala az do samej gory, przyklad:
    wspiecia na palce 30-40pow (waga lekkiej sztangi badz nawet samego ciala)
    przysiady/wyprosty/hack-siady 15pow
    brzuszki z obciazeniem/unoszenie nog w zwisie na drazku 20-30pow
    wyciskanie na skosie badz dla lepszej separacji wycisk skos hantlami z supinacja 15pow
    wioslo siedzac/wioslo jednoracz hantla/sztanga/ew. martwy badz opady tulowia 15pow
    podciaganie wzdluz tulowia/arnoldki + unoszenie bokiem 20-30pow
    uginanie o kolano/uginanie w opadzie tulowia sztangielka/sztanga/ modlitewnik 20pow
    francuz/wycisk wasko/prostowanie ramion w opadzie 20pow

Plynne przejscie z jednego cw do drugiego czyt. 0 przerwy!
    Skonczysz obwod 1-2min przerwy i znowu kolejny obwod.

Ciezary srednie, nie moga byc za male bo nie bedzie zadnej stymulacji, a nie chcemy sie doprowadzic do artrofii miesniowej?? lub inaczej: wstepnego katabolizmu? wiec ciezary masz czuc.

No i podstawa w takich treningach : IZOMETRIA!!
    Skonczysz swoje obwody to zaczynasz znow od dolu, spinanie:
    miesni lydek - 10 sekund i przerwa 3-5 sekund znow 10 sekund spiecia
    miesni czworoglowych - 10sekund i przerwa (3-5sekund) znow 10sekund
    miesni brzucha - 10sekund i przerwa po czym znow 10sekund
    nastepnie beda to:
    klatka
    plecy
    barki
    bicepsy
    tricepsy

Pamietaj, ze spiecia izometryczne maja byc maxymalne!!
    Chyba ze nie lubisz tracic czasu, to jak zrobisz serie to od razu spiecie po niej, maxymalne!! chocbys robil smiesznymi ciezarami na obwodach to spiecie na izometrii ma byc maximum!

Czyli spiecia wykonujesz bez zadnego obciazenia! musisz sobie je wyobrazic, co dodatkowo spoteguje tym ze lepiej bedzie oddzialywalo polaczenie: miesnie-mozg, bedziesz mial kontrole nad cialem, bo nie bedziesz mial absolutnie nic w rekach! jedynie mozesz sobie wyobrazac ze pchasz na klatke 5 ton! takie ma byc autentyczne odczucie! tylko wtedy poczujesz tego efekty.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Postprzez Maciej0701 » 1 Grudzień 2010, o 07:08

dzieki panowie za pomoc skorzystam troche z waszych rad:) nie cwicze co dzinnie
    Maciej0701
    Generał brygady

Pochwały: 12
    Miasto: TOLEDO
    Data urodzenia: 0- 0-1988

Postprzez chunga » 2 Grudzień 2010, o 04:14

Jak ma czuc cięzary??? ,jak ma wykonywac 8 cwiczen bez odpoczynku i jeszcze do tego 15-20p to jest trening jakis kondycyjny ,albo na wytrzymałosc
    ewentualnie na(przykro mi) pozbycie sie juz wypracowanej masy.
    Tak jak koledzy wyzej napisali ,rzezbe robimy dietą i aerobami.Zmniejszanie ciężarow tak drastyczne spowoduje spadek siły ,co za tym idzie spadek masy mięsniowej ,na ktorej przeciez tak bardzo nam zależy.
    Za bardzo drastyczne zmiany w treningu tez powoduja spadek masy ,o czym ostatnio przekonałem sie sam na sobie.Zmiany wprowadzamy powoli.
    Cwiczenia złożone
    Wszelkiego rodzaju wyciskania sztagi i sztangielek,podciąganie sztangi ,martwe ciągi ,wyciskanie zolnierskie,przysiady,uginanie ramion ze sztangą,francuzy ze sztangą stojąc itd.
    Izolacyjne
    Wszelkiego rodzaju cwiczenia na maszynach ,modlitewnikach czy w oparciu tułowia lub ramion,linki,
    Na te spalacze tłuszczu tez zbytnio bym nie liczył ,to taka kropka nad i.
    Najwazniejsz!e dobre białko i jego odpowiednia ilośc -np.izolat serwatki.bcaa,glutamina,potem manewrowanie weglami i zwiekszanie aerobow bez ktorych ani rusz z rzezbą
    O--O O--O
    chunga
    Starszy sierżant

Pochwały: 13

Postprzez chunga » 2 Grudzień 2010, o 04:28

zapomniałem o najważniejszym KONSEKWENCJA I CIERPLIWOSC w dązeniu do celu.
    możemy wiedziec jak co robic,posiadac wiedze duzo czytac ,ale nie mozemy oszukiwac samych siebie ,bo nic z tego nie bedzie.D...A ZIMNA!!!
    O--O O--O
    chunga
    Starszy sierżant

Postprzez Maciej0701 » 2 Grudzień 2010, o 15:32

zmniejszylem ciazar na klate bo jestem po przerwie ale na bica wrecz odwrotnie robie duzymi pierwsze cwiczenie reszte dokladnie optymalnym

areoby robie i wlasnie dobrze sie czuje lepiej
    Maciej0701
    Generał brygady

Postprzez rafimoc » 2 Grudzień 2010, o 17:56

Normalnie, ma czuc ciezar.

co z tego ze 8 cw. wykonywanych po sobie??
    Spiac sie konkretnie na 1 obwod a potem moze odpoczywac, jaki to jest niby problem??
    A wiekszosci aeroby sie nudza po tygodniu ze nie wspomne o "trzymanej" diecie...

przy 15pow to zadna wytrzymalosc..
    Kondycja wzrosnie i prawidlowo.. tak ma byc.
    Ale pot sie bedzie lal strumieniami i o to chodzi!! zeby byl ciezki wysilek fzyczny w stosunkowo krotkim czasie.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Postprzez Maciej0701 » 2 Grudzień 2010, o 19:13

masz racje Kolego rafimoc dzieki..
    Maciej0701
    Generał brygady

Postprzez chunga » 3 Grudzień 2010, o 22:50

tak się tu mądrze he he ,ale teraz powiedzcie mi czy; na "upalaniu fatu" jest sens brac kreta ???
    ja myśle, że z jednej strony tak bo nie bedzie na redukcji duzych spadkow ,ale z drugiej kret zatrzymuje wodę ,przez co nie wyjdzie definincja jak nalezy,wiec jak z tym jest ???
    jak np .robia to zawodnicy czy w czasie przygotowan do zawodow biorą kreta ,czy to całkowicie odpada ???
    O--O O--O
    chunga
    Starszy sierżant

Postprzez chunga » 3 Grudzień 2010, o 23:08

rafimoc napisał:Normalnie, ma czuc ciezar.

co z tego ze 8 cw. wykonywanych po sobie??
    Spiac sie konkretnie na 1 obwod a potem moze odpoczywac, jaki to jest niby problem??
    A wiekszosci aeroby sie nudza po tygodniu ze nie wspomne o "trzymanej" diecie...

przy 15pow to zadna wytrzymalosc..
    Kondycja wzrosnie i prawidlowo.. tak ma byc.
    Ale pot sie bedzie lal strumieniami i o to chodzi!! zeby byl ciezki wysilek fzyczny w stosunkowo krotkim czasie.

powiem Ci tak; chcesz przewrócic świat do gory nogami ,twierdząc że aeroby są bee! Tylko wszyscy liczący sie zawodnicy czy np Piotrkowicz ,czy Coleman itd opieraja spalanie fatu jednak na aerobach. Przepraszam jeszcze raz za szczerosc ,ale takie obwody sa dobre dla czytelnikow Men,s Health ,a nie kogos kto poważnie traktuje kulturystykę.Pokaz mi przykłady trenigow zawodnikow ,ktorzy trenują takim obwodem jak doradzasz może i ,tak trenuja ale jako chwilowa odskocznia ,albo jako trening po przerwie,po kontuzji ,jako chwilowe urozmaicenie ,ewentualnie ci ktorzy zaczynają przygode z siłownią.Byc moze sie myle nie upieram sie ale jak widac Ty nie lubisz aerobow ,a ja obwodow ,ktore probowałem(strata czasu) i jak dla mnie to jest dobre dla "Małysza" ,ale nie dla Kulturysty.JUz przy tradycyjnym splicie na rzeżbe tracimy siłe i mase ,a co dopiero od takiego treningu obwodowego.Moim zdaniem cała wypracowana masa pojdzie w łeb od czegos takiego.
    Jestes jakims moderatorem i pewnie Ci sie naraziłem i zaraz skasujesz moj profil ,bo juz raz mnie stąd wykurzyliscie ,ale grzeje mnie to znajde sobie inne forum.
    O--O O--O
    chunga
    Starszy sierżant

PoprzedniaNastępna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 1 gość