Wraz z reaktywacją forum Kulturystyczni.pl dla wszystkich użytkowników przygotowaliśmy ciekawy konkurs z mega nagrodami i toną śmiechu!
Serdecznie zapraszamy wszystkich do wzięcia w nim udziału i życzymy powodzenia!
Weź udziałNasi nowi specjaliści doradzą, pomogą oraz odpowiedzą na wszystkie Twoje pytania!
Zadaj pytanieWyciskamy siódme poty z naszego profilu! Dowiedz się więcej
Moderator: Michał Bodzioch
rafimoc napisał:Ah,tak- wiec nagle w treningu fittness??
ACH TAK!!!!!! JESTEŚ W DZIALE FITNESS!!!!! TO TY O TYM NIE WIEDZIAŁEŚ? A ponadto prośba była o trening fitness.. Obudź się
Czyli rozumiem ze w treningu fittness pelny przysiad, obciazy Twoje kolana, a w treningu stricte silowym badz stricte kulturystycznym, nie ??
Tak, dokładnie tak jest, że trening fitness a trening NA SIŁOWNI to inne rodzaje treningu
PELNY PRZYSIAD NIE PRZYCZYNIA SIE DO ZWYRODNIEN STAWOW KOLANOWYCH. POPRAWNIE WYKONANY, CO JUZ PODKRESLALEM.
Bo ja wiem, jeden w treningu fitness może nie zaszkodzi, ale znając życie, to zaszkodzi ten jeden krok za dużo
Wiem, ze w treningu fittness mamy rozne metody, rozne tempo.
[color=#000040] Dobrze, że wiesz, ale na zajęciach wolnych typu pilates czy joga jeszcze nie widziałam robienia przysiadów czy półprzysiadów. A Ty widziałeś??
[/color]
Ale odonosnie tego jednego cwiczenia, nie piszmy nie prawdy. Chodzi mi jedynie o cwiczenie, nie o wykonywana prace wzgledem fittness czy kulturystyki.
Hmm tylko że izolacja ćwiczeń tego typu to chyba tylko do rehabilitacji
Tak jakbys stwierdzila: Przez przysiady sie nie rosnie, przez martwe ciagi sie nie rosnie...bo to obciaza kregoslup, ale wszelakie inne unoszenia juz nie obciazaja kregoslupa?
G*WNO PRAWDA, TO TY PISZESZ NIE JA
Idac tym rozumowaniem: Wykroki,Syzyfki,uginanie podudzi lezac,hack-przysiady,martwy ciag stojac na podwyzszeniu,wyciskanie nogami na suwnicy poziomej itp, przyczyniaja sie do rozwalania kolan?? no na to wychodzi skoro nacisk jest wywierany tak samo lub podobnie-osiowo. Zarowno w pelnym przysiadzie, syzyfkach czy uginaniach lezac zginamy kolano.
TO TWOJE ROZUMOWANIE... BOŻE JAKI MODERATOR...
rafimoc napisał:Skoro pelny przysiad obciaza kolana tylko i WYLACZNIE w fittness, a w innych dziedzinach juz nie, to:
Napisałam: Tak, dokładnie tak jest, że trening fitness a trening NA SIŁOWNI to inne rodzaje treningu, nie napisałam, jak to jest w innych dziedzinach, bo NIE BĘDĘ JAK TY UDAWAĆ EKSPERTA OD WSZYSTKIEGO
Jakim tempem jest wykonywana faza ekscentryczna oraz koncentryczna w tym konkretnym cwiczeniu??
101,201,111??
Dużo wyższym niż podczas rehabilitacji i najczęściej wyższym niż podczas większości treningów na siłowni
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość