Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Sprzęt do siłowni
  • Nowości na siłowniach

Dobrze wyposażona siłownia to podstawa sukcesu. W dziale wszystko na temat sprzętu do siłowni, czyli: ławki, wyciągi, obciążenia, sztangi, hantle, gryfy, sztangielki, atlasy itp.

Moderator: Michał Bodzioch

Nowości na siłowniach

Postprzez mickoz007 » 10 Styczeń 2011, o 02:08

Witam. Mam do was pytanie. Prześledziłem naprawde dużą część tego forum i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. A zalezy mi na tym ponieważ piszę pracę magisterską na temat związany z pytaniem które zadam. Mianowicie chodzi o to że potrzebuję abyście napisali mi jakie w waszych siłowniach są nowinki tchnologiczne, co jest takiego ciekawego dzięki czemu fajniej się ćwiczy, jakieś nowoczesne urządzenia zarówno rekreacyjne jak i poprostu do ćwiczeń. Mam na mysli zarówno urządzenia typu Vacufit a także np tv które są ustawione, czy chociażby usługi ciekawe jakie wasza siłownia proponuje. Wszystkie nowinki bądź rzeczy które są atrakcyjne będą przeze mnie bardzo mile widziane. Dzieki za odpowiedz i pozdrawiam
    mickoz007
    Szeregowy

Miasto: Oleśnica

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Re: Nowości na siłowniach

Postprzez cooler_102 » 11 Styczeń 2011, o 11:52

Hmmm ja zamontowalem lustra i kupilem troche dodatkowych kilogramow :) hardcore :D
    teraz mozna sie wyzyc, a z nowinek to nowy plan zaczne treningowy.
    ale ty chyba szukasz opini typowych sezonow, wiec raczej malo kto ci pomoze tu. a jak juz ktos ci pomoze to on ma tyle wspolnego z kulturysatyka co moja babcia z netem ;)
    rozumiesz? ;)
    kto chce cwiczyc bedzie, nie zwracajac uwagi na kwiatek na scianie czy tv ktore jeszcze rozprasza zamiast motywowac.

pozdro
    "Bóg nie zdejmuje ciężarów, wzmacnia tylko plecy"

Bądź hardcorem!!! wspomóż Stwórce

KAWASAKI ninja ZX-9R 2001 !!!

SUPERBIKE\brzytwa
    Awatar użytkownika
    cooler_102
    Major

Pochwały: 30
    Miasto: kępno
    Data urodzenia: 09 02 1988

Postprzez mickoz007 » 11 Styczeń 2011, o 19:27

Własnie to jest cel mojego pytania i pracy którą będe pisac. Co tak naprawde motywuje do ćwiczenia. Czy urzadzenia mają jakiekolwiek znaczenie przy doborze klubu. Czy one wpływają na chęć uczestniczenia w zajęciach czy są to inne warunki. Ale potrzebuję własnie do tego rózne urzadzenia ciakwe, nowoczesne które znajdują się w waszych siłowniach
    mickoz007
    Szeregowy

Postprzez cooler_102 » 12 Styczeń 2011, o 09:35

Dalej nie rozumiesz stary... prawdziwi milosnicy tej dyscypliny, a mianowicie sportu silowego czy kulturystyki jak juz sa na silowni to jedyne co ich obchodzi to zestaw na dany dzien ;) czyli koncentracja do cwiczen ktore bedziemy wykonywac. nie zadne telewizory itd.
    oczywiscie fajnie jak silka jest dobrze wyposazona, nie brakuje laweczek, sztang czy sztangielek i gryfow oraz obciazen, czy sa porecze zamontowane i dla niektorych wazny apsekt-czy sa maszyny. lustra tez sa dosc pomocne- pomagaja w poprawie techniki, a nie jak wiekszosc sezonow mysli, do ogladania postepow :P

Co tak naprawde motywuje do ćwiczenia??
    motywacja wlasna, chec bycia lepszym i dazenie do doskonalosci. wszystko jest w naszej glowie. a poza tym to rosnie sie od jedzenia, trening to tylko bodziec do wzrostu ;)

ps
    chyba porwales sie z ta praca jak z motyka na slonce ;)

SUPERBIKE\brzytwa
    Awatar użytkownika
    cooler_102
    Major

Postprzez rafimoc » 12 Styczeń 2011, o 10:45

To moze napisze Ci czym ja sie kieruje przy wyborze klubu:
    a) duzo obciazenia
    b) mozna uzywac magnezji
    c) gdzies niedaleko
    d) porozkladane gumy na podlodze a nie kafelki.

Nie obchodzi mnie telewizor, kwiatki czy brudne szyby. Ma byc tak aby bylo duzo obciazenia-maszyn nie musi byc wcale.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Postprzez mickoz007 » 12 Styczeń 2011, o 15:02

tylko ze są różne typy klienta. Ty chodzisz tylko po to żeby się napakować. Ja chodze po to żeby fajnie spędzić czas, odpoczac poprzez rekreacje,a są ludzie którzy chodza po to żeby schudnąć i jemu cięzary nie są aż tak istotne tylko dla niego wazne jest to żeby było gdzie pojeździć na rowerku, pobiegać, czy poboksowac sięz workiem i przy tym dobrze sie czuć. To tak jak by każdy powiedział że chodzi na basen po to żeby zostać mistrzem świata w pływaniu. Tak nie jest, chodzi się po to żeby odpoczać i dla zdrowia a są tacy którzy chcą coś osiągnąć. Nie wszyscy mają takie same cele. Mnie właśnie to interesuje. jakie są cele, motywy przychodzenia na siłownie i nie bede pytać tylko zapaleńców ale także osoby które chodza od tygodnia od miesiąca na siłownie do fitness clubu, po to żeby czuć się dobrze a nie napakować. I własnie dla nich ważne jest to czy tam jest bieżnia magnetyczna, czy elektroniczna na której będzie czućsiędobrze. czy tam jest sauna, masaż żeby się po ćwiczeniach rozluźnić czy tego nie ma.
    mickoz007
    Szeregowy

Postprzez rafimoc » 12 Styczeń 2011, o 15:14

"tylko ze są różne typy klienta. Ty chodzisz tylko po to żeby się napakować" - po tym jednym zdaniu stwierdzam iz uczeszczasz na silownie niedlugi okres czasu. Co oznacza napakowac?? gdzies pisalem o swoich celach?? no nie. Dla Twojej wiadomosci, jak chcesz byc duzy wcale nie potrzeba wielkich ciezarow! Mi sa one niezbedne... wniosek? Trenuje swoja sile! nie sylwetke...

"czy poboksowac sięz workiem i przy tym dobrze sie czuć" - aha... czyli rozumiem ze poprzez boksowanie sie z workiem ( co jest forma niepoprawna bo worek nie oddaje, wiec logicznym jest ze nie da sie z nim toczyc walki czyli BOKSOWAC) spalam tluszcz i robie redukcje marzen??

"nie bede pytać tylko zapaleńców ale także osoby które chodza od tygodnia od miesiąca na siłownie" i pozniej rezygnuja, bo albo nie umieja cwiczyc albo nie widza efektow co jedno z drugim jest powiazane oczywiscie.. chcieliby szybko, juz, teraz! Nie wszyscy oczywiscie, ale relatywna wiekszosc... trzeba bylo od razu napisac ze poszukujesz sezonowcow tj. nie wie jak cwiczyc, nie wie jak jesc ale ma multum suplementow w torbie,ktore zazywa po wysilku.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

rafimoc
    Generał broni

Postprzez rafimoc » 12 Styczeń 2011, o 15:35

O wiele ciekawszym tematem takiej pracy bylaby motywacja do cwiczen, cele

Lub cos glebszego: Polaczenie miesnie-mozg, czyli dlaczego machaja ale nie rosną, przyczyny i skutki zlego treningu i odzywiania, nieodpowiednia forma adaptacji wysilkowej pod konkretny cel.

rafimoc
    Generał broni

Postprzez Michał » 13 Styczeń 2011, o 18:48

szczerze mowiac wole silownie typu osiedlowa "kuźnia" . Wlasny sprzęt, drazek, ławeczka, hantle, sztanga i obciazenie. Tyle w zupelnosci starcza a reszta mi jest nie potrzebna.
    Sterydy to nie sposób na niedożywienie !!!
    obrazek
    Kliknij obrazek, aby powiększyć
    Awatar użytkownika
    Michał
    Generał broni

Pochwały: 101

Postprzez cooler_102 » 14 Styczeń 2011, o 13:10

Tak jak Rafał ci powiedzial wyzej, tu takich osob nie znajdziesz i my nie jestesmy jakimis pakerami, chcemy dobrze wygladac i przy tym rosnac i zwiekszac sile, sezonowcy tez tak chca, tylko, ze ci kupuja suple ktorych nie potrzebuja, cos tam cwicza, poboksuja w worek, miesiac mija i przychodza tu z placzem i nie wiedza co jest, bo pakuja tak miesiac i efektow nie ma. hmmm.. zastanawiajace.

rafimoc napisał:O wiele ciekawszym tematem takiej pracy bylaby motywacja do cwiczen, cele

Lub cos glebszego: Polaczenie miesnie-mozg, czyli dlaczego machaja ale nie rosną, przyczyny i skutki zlego treningu i odzywiania, nieodpowiednia forma adaptacji wysilkowej pod konkretny cel.

faktiko ten temat lepszy, mozna fajnie rozwinac :)

daj sobie spokoj bo nic ci z tej pracy nie wyjdzie.

SUPERBIKE\brzytwa
    Awatar użytkownika
    cooler_102
    Major

Następna

Wróć do Sprzęt do siłowni