Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Nasze Relacje
  • Relacja OLIVER - 05.11.11 reON

Testujemy na sobie: plany treningowe, diety, suplementy, odżywki, sterydy i prohormony. Prowadzimy dzienniczek i zdajemy relację. Zobacz jak ćwiczą prawdziwi twardziele.

Moderator: Michał Bodzioch

Re: Relacja OLIVER - 24.01.11 reON

Postprzez rafimoc » 27 Styczeń 2011, o 16:35

Dokladnie.
    Z takich ciekawszym rzeczy moge jeszcze napisac, ze powinnismy sie skupiac na masie fukcjonalnej i masie plastycznej.

FBW jest do tego narzedziem idealnym LUB SPLIT ale 5x w tyg, gdzie jest malo cwiczen i partia trenowana raz w tyg, ale treningi sie odbywaja codziennie, to tez odpowiednio zastymuluje nasze hormony. Jednakze ja bardziej preferuje FBW z uwzglednieniem wiekszosci cwiczen, ktore przemieszczaja nasze cialo w przestrzeni i jednoczesnie sa w zamknietym lancuchu funkcjonalnym dla masy funkcjonalnej oraz kosmetyka dla masy plastycznej - chociaz kosmetyka nie zawsze musi byc izolacją:) Ale to obszerny dosc temat:) Jak chcesz mozemy pokonwersowac, zawsze im wiecej merytoryki tym lepiej. W Twoim albo moim dzienniku.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez Lord » 27 Styczeń 2011, o 17:34

ja obecnie trenuje 4-5x w tyg i jak na razie jest ok bo każda partię zajeżdżam ostro na treningu :D
    zobaczymy co będzie dalej
    Cel: 100+ kg, plecy jak szafa i na brzuchu krata :)
    Awatar użytkownika
    Lord
    Generał broni

Pochwały: 63

Postprzez Oliver » 28 Styczeń 2011, o 12:55

A:
    Przysiad 5x5
    MC 5x5
    Weighted Dips 5x5

+ kosmetyka:
    dla nóg: żuraw 10pow + wykroki chodzone 10pow (na nogę!) 3 sety
    dla pleców: podciąganie sztangi do klatki piersiowej w opadzie 15pow + inverted row 15pow 3 sety
    dla klatki: Wycisk z supinacja na skosie dodatnim 12pow + brama: 5pow ręka lewa, 5pow ręka prawa, 10pow obie ręce 3 sety
    dla barków: unoszenie bokiem jednorącz na wyciągu dolnym 20pow x3
    Unoszenie jednorącz w opadzie (sztangielką!) tu będzie nieco więcej serii, 8pow
    1 seria: 1s faza negatywna, 0s zatrzymanie, 1s faza pozytywna
    2 seria: 2s faza negatywna, 0s zatrzymanie, 1s faza pozytywna
    3 seria: 3s faza negatywna, 1s zatrzymanie, 2s faza pozytywna
    4 seria: 5s faza negatywna, 2s zatrzymanie, 3s faza pozytywna
    5 seria: 6s faza negatywna, 3s zatrzymanie, 3s faza pozytywna
    6 seria: 8s faza negatywna, 3s zatrzymanie, 5s faza pozytywna
    Raz lewa raz prawa ręka:) wydłużamy fazy wraz ze zmęczeniem mięśniowym.
    Tricepsy: francuz sztangą łamaną siedząc 3s/12pow, prostowanie łokci wyciąg górny 3s/12pow
    + profilaktyka: rotatory, rozciąganie
    W kosmetyce, wykonuje serie łączone bądź superserie (w zależności od partii) najpierw 1cw, potem od razu 2cw. (wyjątkiem są barki!!)

No panowie trening trwał 2h:) zacząłem po 9:00 skończyłem po 11:00:)
    przysiady robiłem na 80kg, MC przy 100kg (zgapiłem od rafiego:P), przy żurawiu dwójki pękały...
    dobite wykrokami, chodzić nie mogłem:P do tego jeszcze męczą mnie zakwasy ze środy, także był hardkor ale bez wariacji:)
    klatka w przeciwieństwie do środy pięknie spompowana, metoda bramki rafiego jest genialna, robiąc pojedynczo
    lepiej mięsień się rozciąga, a przy połączeniu obu rąk pięknie spina:)
    barki poleciałem na regresji bo uznałem, że będzie to świetna sprawa i miałem racje:) przy zwiększaniu czasu co serie
    barki po prostu pękały:) ostatnia seria poleciała na najmniejszych możliwych hantelkach:)
    francuza robiłem 60kg siedząc, przy wyciągu tak jak mówiłem zastosowałem powolne ruchy ze spinaniem na końcu:)
    po prostu bomba!!
    teraz regeneracja do poniedziałku, leń totalny:) wg bd musiał brać dwie wody na siłownię, czyli 3l, bo 1,5 skończyło się
    jeszcze zanim przeszedłem do klatki:)
    Pozdr
    Nin'i no kakaku de... Subete ni oite, watashi wa tsuyoku naru yo!
    Oliver
    Generał brygady

Pochwały: 42

Postprzez rafimoc » 28 Styczeń 2011, o 13:54

z czasem ten trening bedzie trwal coraz krocej:) spokojnie - kwestia ogarniecia.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

rafimoc
    Generał broni

Postprzez Oliver » 28 Styczeń 2011, o 17:10

wiesz rafi, pokazałem trening szefowi siłki:D miałem mały ubaw, ale trochę mu się nie dziwię...
    bo się pytał tak "a kto układał Ci ten trening? a jak wygląda żuraw? a czemu tu są takie nazwy obcojęzyczne?"
    no ale to jest chłop starej daty, były mistrz polski w trójboju siłowym (Strześniewski - nazwisko), około 50lat podajże.
    Oliver
    Generał brygady

Postprzez rafimoc » 28 Styczeń 2011, o 17:19

:)

rafimoc
    Generał broni

Postprzez cooler_102 » 28 Styczeń 2011, o 20:24

hehe fajni sa tacy ludzie, osiagneli cos w zyciu a my mozemy ich dalej zakakiwac :)
    rafi jak juz plan rozpisze to musoi byc git ") ja mam kwachy a jutro tren :) bedzie mocno, a ciezary jeszcze srednie
    pozdro byki :)
    "Bóg nie zdejmuje ciężarów, wzmacnia tylko plecy"

Bądź hardcorem!!! wspomóż Stwórce

KAWASAKI ninja ZX-9R 2001 !!!

SUPERBIKE\brzytwa
    Awatar użytkownika
    cooler_102
    Major

Pochwały: 30
    Miasto: kępno
    Data urodzenia: 09 02 1988

Postprzez Kwachu » 29 Styczeń 2011, o 12:19

Zakwasy wystepuja w czasie treninu, nie po treningu - to jest błedne nazewnictwo :)
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Pochwały: 112

Postprzez cooler_102 » 29 Styczeń 2011, o 12:24

Kwachu napisał:Zakwasy wystepuja w czasie treninu, nie po treningu - to jest błedne nazewnictwo :)

to w takim razie prosze o wyjasnienie, bo pierwsze slysze i nie powiem, ze mnie to ciekawi :)
    "Bóg nie zdejmuje ciężarów, wzmacnia tylko plecy"

Bądź hardcorem!!! wspomóż Stwórce

KAWASAKI ninja ZX-9R 2001 !!!

SUPERBIKE\brzytwa
    Awatar użytkownika
    cooler_102
    Major

Pochwały: 30
    Miasto: kępno
    Data urodzenia: 09 02 1988

Postprzez Oliver » 29 Styczeń 2011, o 15:01

zakwasy na plecach, w miejscach gdzie nigdy nie miałem:D zakwasy na przedramionach i lekko na dwójkach:)
    Oliver
    Generał brygady

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasze Relacje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość