Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Nasze Relacje
  • Marchewka - mój dziennik treningowy 2

Testujemy na sobie: plany treningowe, diety, suplementy, odżywki, sterydy i prohormony. Prowadzimy dzienniczek i zdajemy relację. Zobacz jak ćwiczą prawdziwi twardziele.

Moderator: Michał Bodzioch

Re: Marchewka - mój dziennik treningowy 2

Postprzez rafimoc » 1 Luty 2011, o 00:11

Napisze Ci marchewka w ten sposob:

Podciaganie na drazku waskim chwytem, mozesz rozwinac 2 rzeczy:
    a) duze bicepsy - ich mase funkcjonalna
    b) srodek klatki - doslownie! przy max spieciu na samej gorze w waskim rozstawie dloni dochodzi do znakomitej pracy klatki w dolnych jej rejonach oraz srodkowych.

Nawet uginanie stojac nie da Ci tyle,co drazek podchwytem (opisze niebawem arta bardziej w tym temacie),poki co napisze Ci w skrocie:

drazek podchwytem - cwiczenie zlote na bicepsy, przenoszace cialo w przestrzeni
    uginanie stojac - cw. targetowe bedace jednoczesnie izolacja wielostawowa w przypadku bicepsow (tak wiec nie jest to cw. zlozone jak sie niektorym wydawalo - mnie tez sie tak wydawalo)
    pozniej juz nadchodza wszelakie izolacje jednostawowe - modlitewnik,uginanie o kolano itp. niby nie ma filizofii,ale ludzie wcale nie robia drazka na bicepsy - sam tez wyjebie te izolacje u siebie - podstawa bedzie drazek w pelnym zakresie ruchu i dodatkiem bedzie uginanie stojac lub modlitewnik.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez Góral » 1 Luty 2011, o 00:57

Powiem Ci rafi, ze ciekawa koncepcja. . :D czekam na art.
    http://www.kulturystyczni.pl/goral-czyli-jak-chlopak-chce-zostac-mezczyzna-t3705.html - Zapraszam. :)
    Awatar użytkownika
    Góral
    Chorąży

Pochwały: 17

Postprzez Marchewka » 1 Luty 2011, o 15:31

Okey dzięki za pomoc raf i skorzystam ;). Na początku podciągnę się z marne 2 razy, podobnie jak na początku przy podciąganiu szeroko. Ale do przodu :D
    Wierze w siebie, wierze w Ciebie , wierze w siebie,ciebie , wierze w to co robię!

Nie ma rzeczy nie możliwych, z wiarą w siebie przenosisz góry ;-).

Dlaczego ludzie nie rosną? - Bo nie wpier*****ą!
    Awatar użytkownika
    Marchewka
    Chorąży

Pochwały: 8
    Data urodzenia: 23 07 1996

Postprzez rafimoc » 1 Luty 2011, o 15:38

Wiec skoro sie podciagniesz tylko 2 razy, to zastosuj opcje z odwrotnym wioslem ( to tez cwiczenie drazkowe)

1. Lapiesz wasko nadgarstki i lokcie przy sobie i w ten sposob podciagasz sie bicepsami. Jest latwiej bo jest ulozenie horyzontalne -poziome a w drazku wertykalne-pionowe, jednakze zarowno jedno i drugie cwiczenie jest swietne na sam poczatek, a izolacje wyrzuc w kubel.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

rafimoc
    Generał broni

Postprzez Marchewka » 1 Luty 2011, o 20:08

Relacja z dziś 1.02.10r

13:30 - pobudka - ups :D , zaspało się troszkę

14:00 - jajecznica z cebulką z 4 jaj + 3 kromki chleba z masłem

16:00 - 100g kaszy gryczanej + 2 jajka

17:00 - 18:00 marsz na siłownię brzuch się sam nie zrobi :D

Dolne :
    Unoszenie kolan bez obciążenia - 10/10/10
    Unoszenie nóg bez obciążenia - 10/10/10
    Unoszenie kolan - 10/10/10 - 3kg/5kg
    Unoszenie nóg - 10/10/10 - 3kg/5kg

Boczne:
    Skłony boczne ze sztangielką - 10/10/10 - 20kg
    Skręty ze sztangą - 10/10/10 - 20kg
    Spięcia boczne na ławce rzymskiej - 10/10/10/10
    Skręty na maszynie - dużo powtórzeń - 20kg

Górne :
    Unoszenie tułowa na ławce rzymskiej - 30/10/10/10/10/10/10/10/10 - 0/5/10/15/20 kg
    Przyciąganie kolan leżąc - 10/10/10
    Nożyce pionowe + poziome - 10/10/10
    - zapomniałem zrobić allahów "lachociąga" :?

+przedramiona i kaptury

18:30 -19:00

- 100g ryżu
    - jakieś tam ciasteczka co wiem tylko że było tam 1 jajko
    - talerz zupy ogórkowej

No i dalej nie zjem zbyt wartościowo ni mam co : |.
    Wierze w siebie, wierze w Ciebie , wierze w siebie,ciebie , wierze w to co robię!

Awatar użytkownika
    Marchewka
    Chorąży

Postprzez Marchewka » 2 Luty 2011, o 21:42

17 dzień na siłowni 2.02.10r - relacyjka z całego dnia :D

Nogi:

Przysiady 20/18/16/14 - 10kg/12kg/15kg/20kg - kurde coś ciężko szło
    Wykroki 15/15/15 - progres obciążenia, nie lubię tego ćwiczenia... za długo trzeba czasu poświęcić aby je zrobić :D ale dobrze klepie coś za coś ;)

Plecy :
    Wiosłowanie sztangą 20/18/16/14 - 5kg/7kg/10kg/15kg - nogi się trochę trzęsły po przysiadach ; D
    Ściąganie drążka wyciągu górnego do klatki 20/20/20 - 10/15/20kg

Klata :
    Wyciskanie sztangielek skos ujemny - 20/18/16/14 - ostatnia seria jakieś 15kg na ręke
    Wyciskanie sztangielek skos dodatni 20/18/16/14 - ostatnia seria jakieś 15kg na rękę

Klatka wyszła nie za łatwo, ostatnie powtórzenia w dwóch ostatnich seriach z wydawaniem dzwięku ciężkiego żelaza :lol:

Biceps :
    Odwrotne wiosłowanie , wąsko, łokcie blisko - 10/10/10 . Bardzo dobrze weszło, mimo to że sił nie było za dużo po wcześniejszych ćwiczeniach ; D

Triceps :
    Pompki na poręczach - 10/10/10

Barki - wyciskanie sztangielek - 10/10/10 + unoszenie hantli bokiem 10 powtórzeń

Opis treningu - bardzo fajnie weszło , po nogach już byłem zmęczony i spocony ; D. No i ogółem z całego treningu jestem bardzo zadowolony ;-) .

Zarys diety :

11:00 - 3 jajka , 100g kaszy jęczmiennej
    13:30 - 100g ryżu 2 jajka
    14:30 - 100g ryżu
    16-18 siłownia
    18:15 po siłowni od razu kromka chleba z dżemem i 100g ryżu
    O 19:00-20:30 byłem u kumpla
    21:00 - 100g ryżu , 3 jajka
    Jeszcze zjem 100g ryżu/kaszy, jakieś białko i twaróg na noc

Inne : około 3l wody albo więcej, kilka szklanek herbaty z cytryną i kilka szklanek kakao.

Awatar użytkownika
    Marchewka
    Chorąży

Postprzez Góral » 2 Luty 2011, o 22:18

ściąganie drążka 20kg? co to ma być?
    a klatka czy Ty za przeproszeniem ochu**łeś?
    to ma być wycisk dla klatki weź się chłopie zgłoś do pierwszego lepszego lekarza rodzinnego.

sory, ale mnie poniosło, bez kitu Ty checz klatkę zrobić bez sztangi. zrób klasyczny na płasko, i sztangielki na skosie dodatnim i może być.
    a nie jakieś sztangielki, bo tym klaty se nie zrobisz. zamiast maszyn typu wyciąg górny na plecy zarzuć podciąganie klasyczne, normalne chyba, że nie dasz rady to wtedy wyciąg, ale Boże zlituj się i daj większe obciążenie, a nie 10,15,20 kg!!!
    http://www.kulturystyczni.pl/goral-czyli-jak-chlopak-chce-zostac-mezczyzna-t3705.html - Zapraszam. :)
    Awatar użytkownika
    Góral
    Chorąży

Pochwały: 17

Postprzez rafimoc » 2 Luty 2011, o 22:33

Da sie zrobic MEGA klate bez sztangi,ale tam by trzeba bylo to wszystko poprzerabiac.
    Rob porecze klatkowe, a na trice daj pompki tylem z dodatkowym obciazeniem na udach.

rafimoc
    Generał broni

Postprzez Marchewka » 2 Luty 2011, o 22:48

Góral - sztanga to nie wszystko ;-). Teraz pracuję nad górą,środkiem i dołem klatki, jeśli poprawię wezmę się ogólnie za klatkę i dodam płaską. A poza tym uważam płaską za zbędne ćwiczenie.
    Podciąganie słabo idzie więc jest wyciąg, jak sam napisałeś więc co się srasz? Wolne ruchy i pełne rozciąganie pleców i nie trzeba brać dużych obciążeń. A jeśli masz mi tak tu pisać to lepiej nie odwiedzaj mojego dziennika!

Rafi - jak dla mnie poręcze na trica są ok ;-). A skos ujemny będę zamieniał właśnie na poręcze klatkowe .

Awatar użytkownika
    Marchewka
    Chorąży

Postprzez rafimoc » 2 Luty 2011, o 22:54

co to znaczy ze najpierw pracujesz nad gora, srodkiem i dolem a pozniej wezmiesz sie ogolem za klatke?
    Szczerze?

Wystarczylo by 1cw dla kazdej partii przy lekko zawyzonej liczbie seryjnej,zebys sie mogl nauczyc wykorzystywac potencjal cwiczen zlotych!
    Sciaganie drazka w zaden sposob nie wzmacnia Cie do podciagania - niestety nie ta trajektoria ruchowa! Lekko izoluje te miesnie,ktore wspolpracuja z drazkiem ale nic poza tym!
    Chcesz sie podciagac? rob wioslowanie LUB odwrotne wioslowanie, a nie sciaganie wyc.gornego.

rafimoc
    Generał broni

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasze Relacje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 1 gość