Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • motylki

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Re: motylki

Postprzez rafimoc » 12 Luty 2011, o 15:47

Marek Marek... widzialem to juz nie raz. (chodzi mi o linki)

Gdzie trening jest: 3x5 progresywny, 1xmax po czym 3x5 regresywny - stara metoda jak swiat.
    Z wybicia z nog juz dawno pisalem innym zeby stosowali do drazka i wolno sie opuszczali - 0 nowosci.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez pobijrekord » 12 Luty 2011, o 15:48

rafimoc napisał:No widzisz Ty sie w tym specjalizujesz, a ja z kolei uwazam to za DOSKONALY dodatek do reszty. Taka roznica. Natomiast znam swoje mozliwosci i postaram sie to zrobic bo jestem zawziety - zreszta ten kto mnie dobrze poznal moze to podtwierdzic.

Jak można się specjalizować na drążku nie podciągając się na nim,przed chwilą pisałeś że to nie możliwe :)
    pobijrekord
    Starszy plutonowy

Postprzez pobijrekord » 12 Luty 2011, o 15:50

rafimoc napisał:Marek Marek... widzialem to juz nie raz. (chodzi mi o linki)

Gdzie trening jest: 3x5 progresywny, 1xmax po czym 3x5 regresywny - stara metoda jak swiat.
    Z wybicia z nog juz dawno pisalem innym zeby stosowali do drazka i wolno sie opuszczali - 0 nowosci.

Ależ ja nie stosuję tych treningów i nigdy nie stosowałem dałem tylko te linki bo zarzucałeś mi że nie chcę się podzielić radami :)
    pobijrekord
    Starszy plutonowy

Postprzez rafimoc » 12 Luty 2011, o 15:52

ja zarzucalem? mylisz osoby.

caly czas rozmawiamy o sile na drazku, to Ty tu wjezdzasz z iloscia powtorzen bo to Twoj priorytet nie moj. Zauwazyles to?
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

rafimoc
    Generał broni

Postprzez Michał » 12 Luty 2011, o 15:58

linki co podales widzialem wielokrotnie a progresja ciezaru to sezony nawet o tym wiedza wiec zadne sekrety :)
    Jak to sa te super rady to ja dziekuje, chyba ze podales je na odpier*** .
    Jednak chcialbym poznac ten Twoj sekret na poprawienie sily drazka i nie ustapie hehe :)
    Sterydy to nie sposób na niedożywienie !!!
    obrazek
    Kliknij obrazek, aby powiększyć
    Awatar użytkownika
    Michał
    Generał broni

Pochwały: 101

Postprzez pobijrekord » 12 Luty 2011, o 15:59

rafimoc napisał:ja zarzucalem? mylisz osoby.

caly czas rozmawiamy o sile na drazku, to Ty tu wjezdzasz z iloscia powtorzen bo to Twoj priorytet nie moj. Zauwazyles to?

Nie "wjeżdżam" z ilością tylko z jakością piszę że nie powinieneś udzielać rad innym puki sam nie dasz przykładu nienagannej jakości (opuszczania do prostych rąk) i tak powinien wyglądać film z rekordem inaczej będzie to bubel,a i ilość i siła jeżeli są prawidłowe ruchy są ściśle ze sobą powiązane.
    pobijrekord
    Starszy plutonowy

Postprzez pobijrekord » 12 Luty 2011, o 16:02

Michał napisał:linki co podales widzialem wielokrotnie a progresja ciezaru to sezony nawet o tym wiedza wiec zadne sekrety :)
    Jednak chcialbym poznac ten Twoj sekret na poprawienie sily drazka i nie ustapie hehe :)

Po pierwsze nie odpowiedziałeś mi ile razy lub z jakim ciężarem się podciągniesz,bo faktycznie jeżeli znasz te stronki i to wszystko już stosowałeś to raczej nic nowego nie dowiedziałbyś się ode mnie.Dalej nie twierdzę że jest to jakaś rewelacyjna metoda a tylko że mi służy :)
    pobijrekord
    Starszy plutonowy

Postprzez rafimoc » 12 Luty 2011, o 16:04

przestan :) Chyba myslisz ze tu panuje ciemnogrod, wpadl Marek i teraz kazdego oswieci w sprawach treningu:))

kilka pytan do ciebie:
    1. Jak sie maja cwiczenia unilateralne wzgledem sily drazkowej?
    2. Jakie sa partie agonistyczne pomagajace w sile przy cw. drazkowych?
    3. Czy slaby prostownik przeszkadza w podciaganiu sie na drazku?
    4. Jak sie odnosisz do cw. remedialnych do cw. drazkowych? chodzi mi tu o konkretne sprecyzowanie: odwrotne wioslo, uginanie nachwytem lub nawet power curl
    5. Czy mobilnosc nadgarstkow to rzecz niezbedna dla sily drazkowej?

Czekam na odpowiedzi z Twej strony, skoro uwazasz ze masz niezastapione metody:)

rafimoc
    Generał broni

Postprzez Michał » 12 Luty 2011, o 16:12

pobijrekord napisał:
    Michał napisał:linki co podales widzialem wielokrotnie a progresja ciezaru to sezony nawet o tym wiedza wiec zadne sekrety :)

Po pierwsze nie odpowiedziałeś mi ile razy lub z jakim ciężarem się podciągniesz,bo faktycznie jeżeli znasz te stronki i to wszystko już stosowałeś to raczej nic nowego nie dowiedziałbyś się ode mnie.Dalej nie twierdzę że jest to jakaś rewelacyjna metoda a tylko że mi służy :)

skoro te super metody pochodza z podanych stron to ja juz nie mam zadnych pytan :)
    Nie twierdze ze metody sa zle, zebysmy sie zle nie zrozumieli ale ja je juz po prostu znam.
    Ale i tak dzieki ...pzdr
    Sterydy to nie sposób na niedożywienie !!!
    obrazek
    Kliknij obrazek, aby powiększyć
    Awatar użytkownika
    Michał
    Generał broni

Pochwały: 101

Postprzez pobijrekord » 12 Luty 2011, o 16:14

rafimoc napisał:przestan :) Chyba myslisz ze tu panuje ciemnogrod, wpadl Marek i teraz kazdego oswieci w sprawach treningu:))

kilka pytan do ciebie:
    1. Jak sie maja cwiczenia unilateralne wzgledem sily drazkowej?
    2. Jakie sa partie agonistyczne pomagajace w sile przy cw. drazkowych?
    3. Czy slaby prostownik przeszkadza w podciaganiu sie na drazku?
    4. Jak sie odnosisz do cw. remedialnych do cw. drazkowych? chodzi mi tu o konkretne sprecyzowanie: odwrotne wioslo, uginanie nachwytem lub nawet power curl
    5. Czy mobilnosc nadgarstkow to rzecz niezbedna dla sily drazkowej?

Czekam na odpowiedzi z Twej strony, skoro uwazasz ze masz niezastapione metody:)

1.w moim przypadku ćwiczenia jednorącz nic mi nie pomagają tylko obciążają stawy
    2.silny triceps
    3.patrz wyżej
    4.Jak pisałem nie robię innych ćwiczeń,bo nie zależy mi na rozwoju mięśni tylko na uzyskaniu większej ilości powtórzeń
    5.Nie zastanawiałem się nad tym,na razie obchodzę się bez ćwiczeń na przedramię chociaż wiem że odpowiedni ścisk by sie przydał
    pobijrekord
    Starszy plutonowy

PoprzedniaNastępna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość