Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • motylki

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Re: motylki

Postprzez chunga » 12 Luty 2011, o 22:49

Panowie! litości ! Oczy mi wypaliło od tego czytania 10-ciu stron. Dajcie sobie buzi i będzie git :)
    O--O O--O
    chunga
    Starszy sierżant

Pochwały: 13

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez konik506 » 12 Luty 2011, o 23:08

No widzisz moje treningi nieco się różnią.
    konik506
    Starszy kapral

Pochwały: 7
    Miasto: Szprotawa
    Data urodzenia: 03 11 1973

Postprzez konik506 » 12 Luty 2011, o 23:10

rafimoc napisał:o matko... a gdzie nogi, gdzie wartosciowe cwiczenia?

Dlatego nasze treningi nieco się różnią.
    konik506
    Starszy kapral

Postprzez rafimoc » 12 Luty 2011, o 23:33

aha czyli np zawodnik podnoszenia ciezarow idac tym mysleniem powinien trenowac tylko podrzut i tylko rwanie...nie podejmujac sie zadnych wyzwan w zakresie zalamania martwych stref, ktore na drazku tez istnieja i to dwukrotnie!! jedyne cw ktore posiada dwa martwe punkty!

Blednie myslicie.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Postprzez konik506 » 13 Luty 2011, o 09:05

rafimoc napisał:aha czyli np zawodnik podnoszenia ciezarow idac tym mysleniem powinien trenowac tylko podrzut i tylko rwanie...nie podejmujac sie zadnych wyzwan w zakresie zalamania martwych stref, ktore na drazku tez istnieja i to dwukrotnie!! jedyne cw ktore posiada dwa martwe punkty!

Blednie myslicie.

To wytłumacz mi te martwe strefy nóg które będą przydatne do moich ćwiczeń na drążku i w czym mi one pomogą.
    Pierwszy raz słyszę żeby trenując nogi być lepszym na drążku.
    Po za tym wszystkim mam taką pracę że całe osiem godzin jestem na nogach i nogi nie zniosły by jeszcze dodatkowego treningu.
    Teraz wytłumacz mi jak bys to wszystko widział w przełożeniu na treningi??
    konik506
    Starszy kapral

Postprzez rafimoc » 13 Luty 2011, o 09:35

alez normalnie, nogi nadaja Ci rozpedu przy tych wygibasach to raz, a dwa trening uwalnia bardzo duzo hormonu wzrostu i testosteronu, czyli dwoch hormonow warunkujacych zdrowie,sile a w polaczeniu z odpowiednim odzywianiem (jesli ktos chce) to rowniez znaczy przyrost masy miesniowej. Zaniedbywanie treningu nog to na wlasne zyczenie pozbawienia siebie sily i zdrowia, podejrzewam ze juz masz bardzo mocno zaburzone proporcje miedzy chociazby piersiowymi a calym zespolem ud, a tak byc nie moze. Poza tym rowniez nie trenujesz barkow - czyli nie wzmacniasz swojej obreczy barkowej,ktora bardzo mocno pracuje przy podciaganiu na drazku - w szczegolnosci powinienes umiescic cwiczenia dynamiczne na barki tak jak np. push press. JA Ciebie nie rozumiem, praca 8h na nogach ale na drazek i inne wygibasy sila sie znalazla? takie tylko wytlumaczenie, zeby nie cwiczyc nog... normalne przysiady ze sztanga na barkach, nawet na smiesznym obciazeniu i do 10s w dol i 1s wstajesz - plecy dostana potezny impuls anaboliczny, beda ladnie wspolgraly z przysiadami to i wyniki drazkowe wzrosną - to wszystko jest ze soba scisle powiazane.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

rafimoc
    Generał broni

Postprzez konik506 » 13 Luty 2011, o 10:59

Spróbuję - rafimoc tego co mówisz , i wstawię ćwiczenie na nogi i barki.
    Otuż zawsze do wszystkiego sam dochodziłem i byc może robię jakieś błędy.
    konik506
    Starszy kapral

Postprzez rafimoc » 13 Luty 2011, o 11:15

Na poczatku nie przedobrzyj tylko.

Wystarcza - przysiady przednie (dla nog) i push press (dla barkow)
    dla nog: 10x2-3, gdzie 10s w dol 1s w gore
    dla barkow: tempo normalne...sama dynamika, zakres powtorzen nie moze przekroczyc 3 (bo chodzi o max.wzmocnienie obreczy barkowej, a nie dodatkowe oslabianie jej wieksza iloscia pow-wieksza ilosc pow masz bowiem na drazku) serii do 8.

rafimoc
    Generał broni

Postprzez rafimoc » 13 Luty 2011, o 11:24

Poza tym konik506

Te polaczenie muscle-up + podciaganie a pozniej dobicie sie wyciagami to bardzo slaby pomysl. Lepiej to rozgraniczyc.

1 dzien plecow :
    musle up + inverted row
    2 dzien plecow:
    drazek z obciazeniem 5x5
    Martwy ciag

rafimoc
    Generał broni

Postprzez konik506 » 13 Luty 2011, o 17:39

rafimoc
    Wszystko przemyślałem to co napisałeś.
    Bardzo mnie to też zaciekawiło i zrobię trochę zmian w treningach, czyli dodam nogi i barki.
    Lecz te ćwiczenie inverted row wydaje mi się być prostym ćwiczeniem, do już większej ilości Muscle ups które wykonuję.
    Wzmocnienie barków nawet mi się spodobało, i tak zrobię.
    Nogi również mi się spodobały i też sprubuję.
    konik506
    Starszy kapral

PoprzedniaNastępna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość