Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Nasze Zdjęcia
  • Problemy z przybraniem masy

W galerii zdjęć można prezentować nasze zdjęcia, fotki z zawodów, imprez, treningów, siłowni itp. Zobacz jaką formę prezentują użytkownicy forum kulturystyczni.pl

Moderator: Michał Bodzioch

Problemy z przybraniem masy

Postprzez marcineeek » 17 Luty 2011, o 18:59

Witam wszystkich jestem NOWy xD więc chciałbym sie na początku przedstawić. :)
    Mam na imię Marcin mam 16 lat.. i mam dosyć niskie BMI niby w granicach normy ale jednak w tych dolnych. A że do wysokich nie należę (172cm) to i wage mam niedużą (59kg)

A sprawa wygląda następująco: zależy mi na zwiększeniu masy i ulepszeniu rzezby.
    przygode z siłownią zacząłem nieco poważniej kilka tygodni temu. Chodzę 2-3 razy w tygodniu, staram sie jeśc w miare mozliwosci ( też na noc przed spaniem) i przybywam na wasze forum bo mam nadzieję że tutaj otrzymam odpowiednie wskazówki i rady dot. dobrego rozwoju w tym kierunku :D
    marcineeek
    Starszy szeregowy

Miasto: Tarnów
    Data urodzenia: 07 06 1994

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Re: Problemy z przybraniem masy

Postprzez rafimoc » 17 Luty 2011, o 19:10

Przychodzi baba do lekarza i mowi: BOLI MNIE!
    Lekarz na to: Ale gdzie?
    Baba: To Pan jest lekarzem, powinien Pan wiedziec!

Zrozumiales?

Jesli nie, to: JAK MAMY CI POMOC JAK NIE WIEMY JAK TRENUJESZ, JAK SIE ODZYWIASZ??!!!
    CZY NIE MASZ JAKIS PRZECIWSKAZAN ITP!
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Postprzez blacha » 17 Luty 2011, o 19:12

Trenuje podobnie jak ja wczesniej, ale poniewaz dopiero zaczyna na silowni chcial przyzwyczaic do treningu kazda partie miesniowa.
    Cwiczymy razem, na jednej silowni ;)
    Zapraszam do mojej hardcore'owejrelacji:
    http://www.kulturystyczni.pl/pora-na-mnie-22ix2010r-zaczynamy-t3073.html

^trening na poważnie od str. 10

SIŁA!
    Awatar użytkownika
    blacha
    Starszy sierżant

Pochwały: 4
    Data urodzenia: 06 09 1992

Postprzez rafimoc » 17 Luty 2011, o 19:19

No...
    Czyli co robi?tak dokladnie?
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

rafimoc
    Generał broni

Postprzez blacha » 17 Luty 2011, o 19:34

Ćwiczę regularnie od 3 miesięcy, obecnie mój tydzień treningowy wygląda tak:

1.Poniedziałek (klatka + tricepsy)

-wyciskanie na lawce poziomej; 4 serie: 12x61kg; 10x66kg; 8x69kg; 6x74kg;
    -wyciskanie na lawce skosnej(co tydzien zmieniam skosy, raz gorny raz dolny) 4 serie: 12x50kg; 10x54kg; 8x59kg; 6x63kg;
    -rozpietki na lawce skosnej; 4 serie: 12x 2*12kg; 10x 2*20kg; 8x 2*20kg; 6x 2*20kg;
    -przenoszenie ciezarka zza glowy nad klate, lezac na lawce plaskiej; 4 serie: 15x15kg; 12x20kg; 10x26kg; 8x30kg;

-prostowanie reki z ciezarkiem w podporze tulowia przodem ( na jedna reke) 4 serie : 12*8kg; 10*8kg; 8*12kg; 6*12kg;
    -prosowanie rak przy atlasie stojac, trzymajac uchwyt: 4 serie: 12x21kg; 10*24kg; 8*27kg; 6*30kg;
    -pompki tylem (dokladam ciezarki, kladac je na nogach, podaje mase ciezarkow): 4 serie: 12x17kg; 10X28kg; 8x34kg; 6x38kg;

2.Czwartek (plecy+bicepsy) zaczynam od bicepsow..

-prostowanie rak siedzac: 4 serie: 12x 2*15kg; 10x 2*18kg; 8x 2*20kg; 6x 2*24kg;
    -prostowanie rak stojac: 4 serie: 12x30kg; 10x34kg; 8x37kg; 6x42kg;
    -prostowanie rak na modlitewniku: 4 serie: 12x 2*12kg; 10x 2*14kg; 8x 2*17kg; 6x 2*20kg;

-sciaganie linki za glowe w szerokim uchwycie; 4 serie: 12x40kg; 10x45kg; 8x50kg; 6x55kg;
    -sciaganie linki przed glowe do klaty w waskim uchwycie; 4 serie: 12x40kg; 10x45kg; 8x50kg; 6x55kg;
    -"kosiarka"; 4 serie: 12x 2*20kg; 10x 2*20kg; 8x 2*30kg; 6x 2*30kg;
    -podciaganie na drazku, majac nogi oparte na barkach kolegi; 3 serie: 12x; 10x; 8x;

3.Sobota (barki, przedramiona, nadgarstki)

-podciaganie sztangi wzdluz tulowia pod brode; 4serie: 12x30kg; 10x34kg; 8x38kg; 6x42kg;
    -szrugsy; 4serie: 15x40kg; 12x60kg; 10x60kg; 8x60kg;
    -wznoszenia prostych rak, prostopadle do tulowia, ze sztangielkami; 4 serie: 12x 2*8kg; 10x 2*12kg; 8x 2*12kg; 6x 2*12kg;
    -wyciskanie sztangi zza glowy, siedzac; 4 serie: 12x30kg; 10x34kg; 8x38kg; 6x42kg;

no mniej wiecej ten planik, tyle, ze z innym obciazeniem. Poza tym, chlopak robi przysiady ze sztanga :)
    Zapraszam do mojej hardcore'owejrelacji:
    http://www.kulturystyczni.pl/pora-na-mnie-22ix2010r-zaczynamy-t3073.html

^trening na poważnie od str. 10

SIŁA!
    Awatar użytkownika
    blacha
    Starszy sierżant

Pochwały: 4
    Data urodzenia: 06 09 1992

Postprzez rafimoc » 17 Luty 2011, o 19:36

no, ale na cholere mu rozpietki?
    wycisk sztangi zza glowy??! ała....juz mnie barki bolą po takich udziwnieniach!

po co tyle tych izolacji??! skoro zaczyna...

rafimoc
    Generał broni

Postprzez marcineeek » 17 Luty 2011, o 20:49

spokojnie pisałem na szybko rozumiem o co be, :) domyśliłem śię ze zaraz trzeba bedzie podac szczegółowy plan i własnie to robie, prosze sie nie nabijać :) :
    Jem zazwyczaj 3 posiłki dziennie oczywiście między posiłkami na zabicie głodu zje sie kanapke, dwie.. Posiłki są dosyć rzadko bo co 5-6 godzin ale staram sie jeść do oporu zarówno sniadanie obiad jak i kolacje, jem też na noc. no dieta nie jest zróznicowana a o zróznicowana jak wiecie nie jest łatwo ( głównie węglowodany i dziennie kilkadziesiąt gramów białka )
    Od niedawna zaczynam treningi na siłowni i staram sie w miare możliwości każdą partie mięsni rozwijac. te 3 razy w tygodniu mniej więcej trening wyglada tak samo mianowicie:
    rozgrzewka
    miesnie ud:
    wykroki do przodu z ciężarem 40kg (4 serie po 10 razy na noge)
    klaTA;
    wyciskanie na lawce poziomej; 4 serie: (12x50kg 10x54kg 8x57kg 5x62kg)
    wyciskanie na lawce skosnej(górny skos) 4 serie (12x40kg 10x46kg 8x50kg 6x52)

bicepsy:
    prostowanie rak siedzac(jedna reka): 4 serie:(12x8kg 12x8kg 10x8kg 6x11kg)
    stojąc: (3 serie po 10x8kg)

triceps
    -prostowanie reki z ciezarkiem w podporze tulowia przodem ( na jedna reke) 4 serie (12x8kg 12x8kg 10x8kg 8x11kg)
    -pompki tyłem(4 serie po 10 razy)
    -przenoszenie ciezarka zza glowy nad klate, lezac na lawce plaskiej; 4 serie:(12x11kg 10x13kg 8x14 6x14 )

no brzuch jest rzadziej to przyznaje sie bez bicia nie robie go za często, oprócz tego to wszystko tak jak napisałem wyżej
    Zaleznie od dnia na okresloną partię miesni jest inne jedno lub dwa cwiczenia, niekoniecznie w jednym dniu robie wszystko co podałem, np robie pompki i klate poziomo to juz nie robie skosów - no często jest to kwestia czasu i braku siły bo na siłowni cwicze około 1,5 godziny i tez nie wiem jak długo taki trening powinien trwaci czy na jedna partie miesni robic więcej cwiczen niz 2)

Nieco inaczej ten plan wygląda niż u Blachy, pytanie jest po prostu czy taki plan jest dobry i w miare możliwości te cięzary zwiekszac czy o czyms zapomniałem lub nie wziąłem pod uwage co by pomogło w takiej podstawowej rozbudowie.

hmm jak coś sobie przypomne to jeszcze dodam ale orientacyjnie tak mniej wiecej wygląda mój dzień na siłowni. w jednym dniu klata triceps biceps te mięsnie głownie roziwjam. no i wczesniej przysiady z cięzarem bądź wykroki do przodu.

Jakieś uwagi?

aha btw to mam odstające łopatki dosyć i sie zastanawiam czy jakis cwiczen nie powinienem wkonywac zwe wzgledu na te łopatki albo jakie powinienem koniecznie. Bo na stronkach jak óznych szukałem to jest tam niewiele napisane oprocz tego ze trzeba robic rozgrzewke i lekarz jakies pierdoły mówił zeby z ksiązką na głowie chodzic prosto itd. Ogólnie czy jakies cwiczenia na te wade są wskazane bądź odradzane
    marcineeek
    Starszy szeregowy

Postprzez cooler_102 » 17 Luty 2011, o 20:59

uwagi?? owszem :)
    po kolei
    blacha co ty mu podales za plan na poczatek?? w dodatku wiecej szkody mu przyniesie niz pozytku...
    widac, ze wiedze tez masz:P

marcin, 3 posilki do oporu to wcale nie jest dobre dla ciebie. robilem podobnie bo tez myslalem, ze nie mam czasu na diete. jeszcze powiedz ze bialko w proszku jesz?

zarcie do dzialu dieta! :)
    po plan do dzialu trening lec, tam jest zalapany trener :)

ej co do zdkec to chudy, ale byk :D
    nie no klata dziwna, pewnie przez te izolacje i brak techniki ;) nie martw sie. ale zaczynasz od tylu z tym treningiem. zeby moc poprawiac detale izolacjami trzeba konkretny kawal gliny rozumiesz? a nie z kamyka robic posag chcesz. rozumiesz?
    dzialaj
    "Bóg nie zdejmuje ciężarów, wzmacnia tylko plecy"

Bądź hardcorem!!! wspomóż Stwórce

KAWASAKI ninja ZX-9R 2001 !!!

SUPERBIKE\brzytwa
    Awatar użytkownika
    cooler_102
    Major

Pochwały: 30
    Miasto: kępno
    Data urodzenia: 09 02 1988

Postprzez marcineeek » 17 Luty 2011, o 21:04

Białko w proszku nie, raczej w mięsie :) klata dizwna, no może, wiem ze mam kurza klatke piersiowa no i dziwne wcięcie jest.. hmm brak techniki? jakiej? ;p ale jeszcze jesli mozna to czy wytłumaczysz co to ta izolacja? bo nie do końca ogarniam ^^ No i własnie pytanie jest czy mam najpierw zrobić mase a potem na siłownie, czy poprzez siłownie i diete tej masy bedzie przybywac, czy raczej te chude rece teraz nie sa przypadkiem osłabiane przez te cwiczenia no i tak sie zastanawiam wlasnie ;p
    marcineeek
    Starszy szeregowy

Następna

Wróć do Nasze Zdjęcia

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość