Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Nasze Zdjęcia
  • Problemy z przybraniem masy

W galerii zdjęć można prezentować nasze zdjęcia, fotki z zawodów, imprez, treningów, siłowni itp. Zobacz jaką formę prezentują użytkownicy forum kulturystyczni.pl

Moderator: Michał Bodzioch

Re: Problemy z przybraniem masy

Postprzez blacha » 17 Luty 2011, o 21:13

Cooler
    Nie chcialo mi sie pisac jego cwiczen, wiec wyslalem moj byly plan, on w sumie cwiczy troche inaczej, ale wykonuje podobne cwiczenia zreszta o tym juz sam napisze. Mimo wszystko wydaje mi sie, ze dzieki cwiczeniom ktore wykonywal nabral juz pewnej wprawy na silowni i jesli zacznie cwiczyc wedlug jakiegos pozadnego planiku nie bedzie umieral po pierwszych treningach ;)
    Zapraszam do mojej hardcore'owejrelacji:
    http://www.kulturystyczni.pl/pora-na-mnie-22ix2010r-zaczynamy-t3073.html

^trening na poważnie od str. 10

SIŁA!
    Awatar użytkownika
    blacha
    Starszy sierżant

Pochwały: 4
    Miasto: Tarnów
    Data urodzenia: 06 09 1992

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez cooler_102 » 17 Luty 2011, o 21:15

ja pierdole... sory ale rece mi opadly, ale spoks.
    mase sie robi w kuchni i na silowni, czyli, rosniesz od jedzenia, a bodziec do wzrostu dajesz na treningu tak? ogarniasz nie? :)
    od silki bedzie ci przybywac miesa jesli bedziesz zarl i dobrze cwiczyl w skrocie.
    czyli dieta stary dieta a nie 3 posilki jakies smieszne.
    trening fbw a nie splity.
    izolacja? poczytaj mlody bo nie mam weny pisac. powqiem tylko ze teraz powinienes przykladac sie do cwiczen wielostawowych w ktorych wystepuje przemieszczenie ciala w przestrzeni.
    siady, ciagi sretete ;)
    dobra spadam. czytaj, najlepiej w dziale trening, jest duzo ciekawych artow
    "Bóg nie zdejmuje ciężarów, wzmacnia tylko plecy"

Bądź hardcorem!!! wspomóż Stwórce

KAWASAKI ninja ZX-9R 2001 !!!

SUPERBIKE\brzytwa
    Awatar użytkownika
    cooler_102
    Major

Pochwały: 30
    Miasto: kępno
    Data urodzenia: 09 02 1988

Postprzez marcineeek » 17 Luty 2011, o 21:20

p no ale te diety co podajecie tutaj to sa prawie nieosiągalne dla zwykłych smiertelnikow. naprawde graniczy z cudem załatwienie wsyzsktieoggo tego co jest napisane w dziale dieta i w dodatku kiedy sie chodzi do szkoly i na treningi to nie ma miejsca na 6-7 posiłkow.
    marcineeek
    Starszy szeregowy

Data urodzenia: 07 06 1994

Postprzez Kwachu » 17 Luty 2011, o 21:27

Dieta:
    ----Zaczynasz od początku czyli musisz ustalić które produkty będą dla twojego układu trawiennego korzystne, które nie, czyli pierwsze trzy dni jesz ryz biały plus kurczak, obserwujesz jak reaguje twój ukł. pokarmowy, dalej dodajesz jajka gotowane na miękko, dalej warzywa kalafior- brokuły- marchewkę, kolejno płatki owsiane itd. W ten sposób dojdziesz do tego co Ci służy a co nie.
    Z doświadczenie podpowiem Ci żeby unikać:
    -mleka
    -kaszy gryczanej/jęczmiennej
    -płatków owsianych
    -pieczywo ciemne
    -roślin strączkowych.
    Unikaj również posiłków gdzie będziesz łączył po kilka produktów, skup się na 3-4 produktach.

----Skoro nie maiłes diety, to zaczęcie jej od wysokiego progu kalorycznego będzie „masakrą” dla twojego organizmu. Wiec rozpoczynasz żywienie od 2000Kcal, następnie co tydzień dodajesz po 200-300Kcal, obserwując wagę ora wygląd w lustrze, jesteś w prosty sposób dojść do tego progu kalorycznego w którym a ni nie tyjesz ani nie „spadasz” z masą. Kalkulatory które to wyliczają się do tego nie nadają.

----Proporcje B/W/T. Białko oraz tłuszcze ustalasz na stałym poziomie, czyli białko masz 1,5g na kilogram masy ciała(liczysz tylko z jajek/mięsa/ryb) , daje tłuszcze tez 1,5g nkmc, bazujesz pół na pół zwierzęce(mięso czerwone/jajka) i roślinne(oliwa/oleje/pestki/orzechy)
    Następnie całość regulujesz węglowodanami. Bazujesz na węglowodanach pół na pół, czyli
    z warzyw, dalej druga połowa jest oparta na kaszy/ryżu/płatkach owianych/kuskus.
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Pochwały: 112

Postprzez cooler_102 » 17 Luty 2011, o 21:28

szkola to najlepszy czas na treningi i regeneracje stary. popytaj userow ;)
    to w szkole jesc nie mozna??
    przestan, co zrobisz jak pracowac zaczniesz i bedziesz w czasie 8godzin miec jedna przerwe a nie 7 jak masz teraz??? prosze cie. czytaj i nie marudz, bez zarcia nawet na koksie nie urosniesz. jak nie chcesz byc wielki to nie trac czasu na silowni tylko zacznij grac w ping ponga :) tez fajny sport :)
    pozdro
    "Bóg nie zdejmuje ciężarów, wzmacnia tylko plecy"

Bądź hardcorem!!! wspomóż Stwórce

KAWASAKI ninja ZX-9R 2001 !!!

SUPERBIKE\brzytwa
    Awatar użytkownika
    cooler_102
    Major

Pochwały: 30
    Miasto: kępno
    Data urodzenia: 09 02 1988

Postprzez marcineeek » 17 Luty 2011, o 21:33

owszem fajny sport. problem jest ze te diety sa trudne ( omijanie wypiekow białego chleba dżemów wieprzowiny i, jedzenie brazowego ryzu oliwy) gdzie ja ci w szkole wyciagne ryz i zaczne go wpieprzac nie wiem z czym , z marchewka moze? Jak chleba o bnułek sie powinno unikac to nic mi nie zostaje miedzy posiłkami. A i kanapke trudno posiłkiem nazwac. Pytałem o cwiczenia na łoptaki odstające, ktos może cos o tym powedzieic? albo podac dobrego linka, bo lekarz to nic konkretnego nie powie bo go g** pacjent obchodzi.
    marcineeek
    Starszy szeregowy

Postprzez Kwachu » 17 Luty 2011, o 21:34

Wieprzowina i ryz brazowy oraz oliwa jest OK!!!!!
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Postprzez marcineeek » 17 Luty 2011, o 21:37

no ryz i oliwa to wiem chodzi o ich dostepnośc i mozliwosc spożycia, a wieprzowina no nie wiem, podobno trzeba unikac, nie wiem czemu..
    marcineeek
    Starszy szeregowy

Postprzez marcineeek » 18 Luty 2011, o 18:47

ej czekaj bo mówisz żeby jeśc płatki owsiane a potem zeby ich unikać. To jeśc czy nie? a jesli tak to jeśli nie z mlekiem to z moga byc np z jogurtem?
    marcineeek
    Starszy szeregowy

Postprzez Kwachu » 18 Luty 2011, o 19:10

marcineeek -czytałeś caly mój post? Chyba nie!!!!

chyba jest jasno wyjasnione.
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasze Zdjęcia

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość