Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Nasze Relacje
  • Dziennik treningowy Robo815

Testujemy na sobie: plany treningowe, diety, suplementy, odżywki, sterydy i prohormony. Prowadzimy dzienniczek i zdajemy relację. Zobacz jak ćwiczą prawdziwi twardziele.

Moderator: Michał Bodzioch

Re: Dziennik treningowy Robo815

Postprzez cooler_102 » 24 Luty 2011, o 12:03

ja tu widze niezly hardcore :)
    chunga na kazdego dziala cos innego, skoro tak cwiczy i widzi postep to dlaczego mialby odpuszczac? ;)
    "Bóg nie zdejmuje ciężarów, wzmacnia tylko plecy"

Bądź hardcorem!!! wspomóż Stwórce

KAWASAKI ninja ZX-9R 2001 !!!

SUPERBIKE\brzytwa
    Awatar użytkownika
    cooler_102
    Major

Pochwały: 30
    Miasto: kępno
    Data urodzenia: 09 02 1988

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez chunga » 24 Luty 2011, o 19:37

taki trening stosuje się jak zrobisz masę do przynajmniej 100kg i to tez tylko przez jakis czas ,bo w innym wypadku zajedziesz się prędzej czy póżniej
    przerabiałem takie treningi i wielu wielu innych obserwowałem co tak sie zajedżali -to jest strata czasu.... -siłka to nie maraton tylko dżwiganie

potem biadolenie -nie mogę zrobic masy :( ,siła mi nie idzie :( -jak mam iśc??? jak ktos zamęcza mięsien 20 seriami -pomyłka:(
    chociaz nie we wszystkim zgadzam sie z Rafim ,ale juz lepiej żebyście skorzystali z jego rad ,a nie naśladowali treningi zawodowców
    O--O O--O
    chunga
    Starszy sierżant

Pochwały: 13

Postprzez rafimoc » 24 Luty 2011, o 23:27

mozna zajezdzac nawet i 50 seriami - doslownie, ale wtedy liczba pow tez musi sie zgadzac jak i b.powolna progresja.

Nie mozna bazowac na jednym tj. utarlo sie ze ma byc mieszana liczba pow, zeby poruszyc NIBY wszystkie wlokna miesniowe, taka troche sztuka dla sztuki bo i tak sie nigdy nie dowiecie, ktore z Waszych partii maja danych wlokien wiecej a ktore mniej, pomimo roznych kombinacji ze sztanga itp.

Musicie skonfrontowac ze soba dwa swiaty: silowy i kulturystyczny, ktory notabene tez jest przeciez silowym! skoro jest silowym, to ja nie widze sensu robienia treningu co tydzien z tymi samymi ciezarami a jedynie zmiana pow - to bezskuteczne.
    Wszystko co warunkuje mase miesniowa nalezy do ciezarow, do duzych ciezarow.
    Kiedy uzywasz duzych ciezarow, automatycznie tez chce Ci sie wiecej jesc - to normalne, ze organizm musi odbudowac to co stracil czyli MNOSTWO energii!
    Dalej: rozrozniamy tez 2 podzialy:
    Masa funkcjonalna inaczej masa agresywna(zdobyta duzymi ciezarami) oraz masa plastyczna (zdobyta izolacjami,gdzie zbudowalismy bardzo duzo sarkoplazmy w komorkach miesniowych ale sily nie wiele, czyli profil popularnego hipertrofa z silowni, ktory sie tylko pompuje)
    I teraz: przyjmuje sie, ze artrofia masy funkcjonalnej nastepuje o wiele pozniej niz plastycznej, co oznacza ze robiac przerwe nawet 4-8tyg, jesli mase uksztaltowalismy treningiem poprzez duze ciezary to spadki beda nieznaczne! natomiast jesli uwarunkowalismy ja sarkoplazma to poleci wiekszosc - tak jakby zeszlo z nas powietrze.
    Jak do tego niedopuscic? prosta zasada : DBAC O PODSTAWY! i w nich stosowac powolna progresje 1-2,5kg/tydz, a w kosmetyce czyli cwiczeniach, gdzie dbamy o sarkoplazme mozna nie dodawac wcale, a bawic sie iloscia pow itp.

Jeszcze idac dalej, to na treningu dzielonym nalezy zadbac o kazdy aspekt, a wiec:
    -szerokosc klatki
    - grubosc klatki
    - dwuglowe
    - czworoglowe
    - szerokosc plecow
    - grubosc plecow
    - szczyty bicepsow
    - masa bicepsow
    - grubosc tricepsow
    - wyrazny podzial trzech glow
    - sila obreczy barkowej
    - szczegoly obreczy barkowej

Jak wy to chcecie zmiescic w 3 dni - ciezko mi powiedziec;] biorac pod uwage, ze o to WLASNIE CHODZI w treningu dzielonym!

na 3 dni to ja bym przewidywal jedynie, takie cos: (b.hardcorowe i nie wiecej niz 4 tyg!)

1. Dwuglowe + grubosc plecow + grubosc klatki + szczegoly obreczy barkowej + szczyty bicepsow
    2. Czworoglowe + szerokosc plecow + szerokosc klatki + masa bicepsow
    3. Sila obreczy barkowej + grubosc tricepsow + wyrazny podzial trzech glow

Ale wiecie ile by to zajelo??
    Dlatego te popularne podzialy:
    Klatka + biceps
    Plecy + triceps
    Nogi + barki

Sa o dupe rozbic, bo i tak nie zadbacie o wszystko - wiec juz ostatecznie lepiej skupic sie na podstawach lub po prostu przeprowadzic porzadny 5 dniowy SPLIT.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Postprzez chunga » 25 Luty 2011, o 09:31

Klatka + biceps
    Plecy + triceps
    Nogi + barki
    o właśnie ,tak trenowałem przez wiele lat do tego kilkanaście serii na grupę,w pewnym momencie wszystko sie zatrzymalo i ani w ząb do przodu ,potem dosłownie mi sie to znudziło i przeszedłem na trening objętościowo 50% mniejszy typu te wszystkie odmiany FBW,zmodernizowane pod siebie HST,5x5,masowo-siłowe- gdzie grupa częsciej jak raz w tygodniu,troszke trójboju i od razu poszła siła i masa.Bardzo pomogło wprowadzenie wiecej cwiczen złożonych.Dlatego tak sie upieram przy swoim.
    Ale młodziaki!!! - RÓBTA JAK CHCETA I TRACTA CZAS!!! ,co mi do tego :(
    O--O O--O
    chunga
    Starszy sierżant

Postprzez rafimoc » 25 Luty 2011, o 10:43

Ja czasu nie trace i jestem mlodziak:)
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

rafimoc
    Generał broni

Postprzez robo815 » 25 Luty 2011, o 21:20

O co to halo,Radek ćwiczy ludzi z większą iloscia serii i krótkimi przerwami a efekty tego są.Już gdzieś podałem tutaj na forum np.1miejsce w tym roku,a drugie w zeszłym roku w Fit For Life.Jestem ciekaw który z Was może sie takimi efektami pochwalić?Oczywiście bez SAA-bo to droga dla ...
    Być kulturystą - to znaczy być człowiekiem z charakterem, człowiekiem umiejącym walczyć i pokonywać trudności.
    http://www.youtube.com/watch?v=Iskjc3qcVew&feature=grec_index
    Awatar użytkownika
    robo815
    Generał broni

Pochwały: 55
    Miasto: Poznań
    Data urodzenia: 17 07 1975

Postprzez robo815 » 25 Luty 2011, o 21:21

Barki
    1.Arnoldki-5serii,15-33kg.,20-7powt.
    2.Unoszenie sztangi wzdłuż tułowia-5serii,30-70kg.,20-7powt.
    3.Unoszenie sztangielek bokiem-4serie,15/7kg.,15-12/15powt.
    4.Odwrotne rozpietki siedzac na maszynie-4serie,25-55kg.,15-12powt.
    5.Szrugsy ze sztangielkami-4serie,38kg,15/15powt.

Nogi
    1.Przysiady ze sztangą-4serie,50-110kg.,15-6powt.
    2.Wspięcia na łydki siedząc-4serie,30-90kg.,30powt.
    3.Wspięcia na palce stojąc-4serie,72-122kg.,30powt.

Wyciskanie na maszynie siedząc na klatkę-4serie,50kg.,15powt.powolnych
    podciąganie się na drążku-4serie,waga ciała.12powt.
    Ściąganie drążka na triceps-3serie,25-40kg.,15-10powt.

Oj działo się ,było ostro,Boczne aktony barków,tylne kaptury i łydki masakra.Jestem padnięty
    A poza nogami reszta to z nudów bo mój trening partner biegał,
    Być kulturystą - to znaczy być człowiekiem z charakterem, człowiekiem umiejącym walczyć i pokonywać trudności.
    Awatar użytkownika
    robo815
    Generał broni

Postprzez chunga » 25 Luty 2011, o 22:47

robo815 napisał:O co to halo,Radek ćwiczy ludzi z większą iloscia serii i krótkimi przerwami a efekty tego są.Już gdzieś podałem tutaj na forum np.1miejsce w tym roku,a drugie w zeszłym roku w Fit For Life.Jestem ciekaw który z Was może sie takimi efektami pochwalić?Oczywiście bez SAA-bo to droga dla ...
    o jakiego Radka Ci chodzi i o jakie postepy. Nie gniewaj sie ,ani nie obrażaj ,ja tylko wypowiadam swoje skromne zdanie na temat treningu -po obserwacji ludzi i siebie przez krótkie 30-parę lat. Dla mnie liczy sie systematycznosc ,cyklicznosc i konsekfencja w treningu ,a nie zajebanie siebie i mięsni w ciągu kilku czy kilkunastu trennigów.Nie chce żle dla Ciebie ,tylko juz ogladałem takie rzeczy. z resztą sam potwierdzasz moje słowa -piszac we wcześniejszych postach o jakchis remontach w domu ,braku checi do treningu czy ,że żle ci szło bo to cz tamto -to sa początki przetrenowania ,albo i nie początki -mam gorsze wrażenia.
    Ale i tak życzę powodzenia
    jeżeli piszesz słowa -droga bez SAA jest dla.....itd ,a potem za przykład dajesz Radka to przeczysz kolego swoim ideałom
    chyba ,ze myslisz o innym Radku ,a nie o tym co ja
    O--O O--O
    chunga
    Starszy sierżant

Postprzez rafimoc » 25 Luty 2011, o 22:47

A rob jak uwazasz:)
    Ale uscislijmy, Ty nie jestes Radek tak?? :)

rafimoc
    Generał broni

Postprzez robo815 » 25 Luty 2011, o 23:12

rafimoc napisał:A rob jak uwazasz:)
    Ale uscislijmy, Ty nie jestes Radek tak?? :)

Jasne i nie bede,ale jak pisałem wcześniej Słodek daje ostro w dupe takim ludziom co mają staż poniżej 1roku.

chunga napisał:
    robo815 napisał:O co to halo,Radek ćwiczy ludzi z większą iloscia serii i krótkimi przerwami a efekty tego są.Już gdzieś podałem tutaj na forum np.1miejsce w tym roku,a drugie w zeszłym roku w Fit For Life.Jestem ciekaw który z Was może sie takimi efektami pochwalić?Oczywiście bez SAA-bo to droga dla ...
    o jakiego Radka Ci chodzi i o jakie postepy. Nie gniewaj sie ,ani nie obrażaj ,ja tylko wypowiadam swoje skromne zdanie na temat treningu -po obserwacji ludzi i siebie przez krótkie 30-parę lat. Dla mnie liczy sie systematycznosc ,cyklicznosc i konsekfencja w treningu ,a nie zajebanie siebie i mięsni w ciągu kilku czy kilkunastu trennigów.Nie chce żle dla Ciebie ,tylko juz ogladałem takie rzeczy. z resztą sam potwierdzasz moje słowa -piszac we wcześniejszych postach o jakchis remontach w domu ,braku checi do treningu czy ,że żle ci szło bo to cz tamto -to sa początki przetrenowania ,albo i nie początki -mam gorsze wrażenia.
    Ale i tak życzę powodzenia
    jeżeli piszesz słowa -droga bez SAA jest dla.....itd ,a potem za przykład dajesz Radka to przeczysz kolego swoim ideałom
    chyba ,ze myslisz o innym Radku ,a nie o tym co ja

Dobrze myslisz o tym Radku :) .Jak widzisz jakaś systematyczność utrzymuje a co do braku checi do treningów to choroba żołądka i jelt.Same problemy.Ale się nie poddaje.Co do SAA jestem przeciwny stosowania,a Radek jest cenionym trenerem. A to dwie różne sprawy.Ps.nie obrażam się a nawet się cieszę że jest jakaś sensowna dyskusja a dobre rady są cenne.
    Awatar użytkownika
    robo815
    Generał broni

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasze Relacje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość