Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Nasze Relacje
  • 16 lat 80kg|Dziennik treningowy by Huno

Testujemy na sobie: plany treningowe, diety, suplementy, odżywki, sterydy i prohormony. Prowadzimy dzienniczek i zdajemy relację. Zobacz jak ćwiczą prawdziwi twardziele.

Moderator: Michał Bodzioch

Re: 16 lat 80kg|Dziennik treningowy by Huno

Postprzez Huno » 2 Marzec 2011, o 19:46

Siemka
    Dzisiaj robiłem plecy i triceps. I od następnego tygodnia zmieniam plan na fbw.
    Postanowiłem zrobić sobie coś takiego jak tutaj plecy-jak-lotnisko-art-4xp-t3210-10.html z tym, że podczas drogi na siłkę zachciało mi się spróbować ten plan:P
    Zrobiłem to tak:
    5 serii:
    2 podciagniecia szerokim nachwytem do klatki
    2 podciagniecia waskim nachwytem do klatki (dlonie blisko siebie!)
    2 podciagniecia podchwytem na szerokosc barkow do klatki
    2 podciagniecia waskim podchwytem do klatki (dlonie blisko siebie!)

Martwy ciąg:
    10 serii po 8 powtórzeń po 70kg
    Wiosłowanie nachwytem do brzucha szeroko/na wysokości barków/wąsko:8x50kg Do każdego typu wiosłowania 2 serie, bo nie wiedziałem ile ich zrobić.
    I na koniec szrugsy z hantlami: 5 serii po 8 powtórzeń po 25kg.
    A na triceps:
    wyciskanie francuskie do czoła:12-28kg, 10-33kg, 8-38kg
    wyciskanie hantla oburącz:12-20kg, 10-22,5kg, 8-25kg
    drazek chwyt młotkowy:12-30kg, 10-35kg, 8-40kg

Potem 15 minut bieżni, z tym, że pierwsze 5 minut tętno poniżej 130, a kolejne 10 powyżej.

Niestety nie czułem się sztywny po mc, ani teraz nic nie czuje;/ Liczyłem właśnie na taki efekt, ale za małe obciążenie chyba dałem. No i wszystko bez pasa robiłem, tak jak wyczytałem tutaj, ze on osłabia lędźwie. Koci grzbiet miałem w wiosłowaniu, bo jak byłem młodszy, to chodziłem do ortopedy na jakieś tam zajęcia na krzywe plecy, ale nie wiem czemu przestałem tam chodzić....
    Awatar użytkownika
    Huno
    Starszy sierżant

Pochwały: 4
    Miasto: Nakło nad Notecią
    Data urodzenia: 08 02 1995

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez Huno » 2 Marzec 2011, o 20:54

Ile robić serii fbw? Akurat biorę się za układanie planu.
    Awatar użytkownika
    Huno
    Starszy sierżant

Postprzez rafimoc » 2 Marzec 2011, o 22:58

w zaleznosci od ciezaru - nie licz serii, bo i tak ich nie utrzymasz wraz z progresem obciazenia.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Postprzez chunga » 3 Marzec 2011, o 11:56

Moim zdaniem przy stałym cięrzarze od 3 do 5 serii, a przy progrescji to rzeczywiście różnie wychodzi.Czasami przy pierwszym cwiczeniu nawet 6- 7 serii żeby dobrze sie rozbujac ,a przy następnych ćwiczeniach czasami i 4-5 czasami i 3 wystarczą.Przynajmniej u mnie to tak wygląda.
    Np. wyciskanie sztangi na skosie 20kg-60kg -70kg-80kg-90kg-100kg-110kg i tak w zasadzie pierwsze 4 serie są seriami rozgrzewkowymi ,a 3 ostatnie zasadniczymi.
    Drugie cwiczenie juz lepiej pójdzie wiec można mniej serii 3-5.
    Czasami przy FBW robisz 2 cwiczenia na jakąś grupe to wtedy troche mniej serii np. pierwsze ćwiczenie 4-5serii ,a drugie 2-3 serie wystarczy.Musisz to sobie wyczuc po swojemu,ważne jest by starac sie z treningu na trening dokładac 1-3kg co jak potem stwierdzisz jest możliwe przy FBW ,a czy przy zajeb....niu sie splitem nie jestem tego taki pewien.
    O--O O--O
    chunga
    Starszy sierżant

Pochwały: 13

Postprzez chunga » 3 Marzec 2011, o 12:07

Ale wiem ,że u młodziaków lepiej jest ze stawami ,wiec można stałym ciezarem robic FBW ,ale wtedy naprawde porządna rozgrzewka 10-15 min rowerek ,bieżnia,orbitrek ,a potem kilka cwiczen ogólnorozwojowych ,krązenia skłony,troszke worka i te sprawy.Ja jestem zmuszony progresja ,bo musze porządnie rozgrzewac stawy w innym wypadku zupełnie mi nie idzie -blok w stawach i koniec.
    Z tym, że przed cwiczeniem zasadniczym i tak trzeba pomachac 1-2 serie na mniejszym obciązeniu.
    O--O O--O
    chunga
    Starszy sierżant

Pochwały: 13

Postprzez rafimoc » 3 Marzec 2011, o 12:53

Jestem,zdania ze:

-poczatkujacy powinien zbudowac FUNDAMENTY czyli spora sile tzw.masa funkcjonalna
    - nie powinien przekraczac 2cw na partie, np dla klatki:

porecze
    wycisk na poziomej z zatrzymaniem - technika trojbojowa bo ona jest prawidlowa! nie gilotyno-podobna kulturystyczną.

CZYLI
    1cw - budujace sile calego obszaru ktory chcemy poruszyc a takze przenoszace cialo w przestrzeni
    2cw - akcesoryjne - dopelniajace braki tego ze obszaru

i wystarczy. I z tych cwiczen wycisnac jak najwiecej!!
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

rafimoc
    Generał broni

Postprzez Huno » 3 Marzec 2011, o 13:57

A jeżeli mogę dokładać tylko 5kg do sztang(krążki 2,5kg), a do hantli 2,5kg, to jak robić progresję?
    Awatar użytkownika
    Huno
    Starszy sierżant

Postprzez rafimoc » 3 Marzec 2011, o 14:03

jaka progresje?

liniowa? - dlugoterminowa
    czy
    miedzy-seryjna?

rafimoc
    Generał broni

Postprzez Huno » 3 Marzec 2011, o 14:39

Między seryjna i z miesiąca na miesiąc.
    Tak w ogóle to dziś off, ale mocno czuje prostowniki i kaptury od wczoraj, nogi lekko.
    Aha i o ile mniej brać w przysiadzie z przodu niż z tyłu?
    Awatar użytkownika
    Huno
    Starszy sierżant

Postprzez rafimoc » 3 Marzec 2011, o 14:42

stosuj tylko, progresje liniową - miedzy seriami zbedna zupelnie.

robisz np 5 serii po 6pow na stalym obciazeniu i co tydzien up 2,5kg.

rafimoc
    Generał broni

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasze Relacje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość