Wraz z reaktywacją forum Kulturystyczni.pl dla wszystkich użytkowników przygotowaliśmy ciekawy konkurs z mega nagrodami i toną śmiechu!
Serdecznie zapraszamy wszystkich do wzięcia w nim udziału i życzymy powodzenia!
Weź udziałNasi nowi specjaliści doradzą, pomogą oraz odpowiedzą na wszystkie Twoje pytania!
Zadaj pytanieWyciskamy siódme poty z naszego profilu! Dowiedz się więcej
Moderator: Michał Bodzioch
A.
Przysiady ze sztanga na barkach 8,8,8,8,8,(nogi)
Wiosłowanie nachwytem do brzucha 8,8,8,8,8 (plecy)
Wyciskanie sztangi na lawce skośnej 8,8,8,8,8 (klatka)
Wyciskanie żołnierskie stojąc 8,8,8,8,8 (barki)
Szrugs ze sztangą 8,8,8,8,8 (kaptur)
Wyciskanie francuzkie lezac 8,8,8,8,8 (tricepsy)
Uginanie sztangi stojac 8,8,8,8,8 (bicepsy)
Wspiecia na palce na hack maszynie
1 seria: 20kg wiecej do ost.serii siadow x max pow
2 seria: 40kg wiecej do ost serii siadow x max.pow
3 seria: 60kg wiecej do ost serii siadow x max pow
4 seria: 80kg wiecej do ost serii siadow x max pow
5 seria : 100kg wiecej do ost serii siadow x 10pow (absolutne minimum!)
Pozwoliłem sobie wziaść plan na łydki od Ciebie.
Brzuszki z obciążeniem 8,8,8,8,8 (brzuch)
Uginanie nadgarstków siedząc 50,40,30 (przedramiona)
B.
Przysiady ze sztangą z przodu 8,8,8,8,8, (nogi)
Martwy ciąg 8,8,8,8,8 (plecy)
Wiosłowanie podchwytem do brzucha 8,8,8,8,8(plecy)
Pompki na poręczach max, max, max ( klatka)
Push press 8,8,8,8,8 (barki)
Szrugs ze sztangielkami 8,8,8,8,8(kaptury)
Podciąganie wąskim podchwytem 5, 5, 5, 5, 5(biceps, wolne tempo)
Wyciskanie wąsko 8,8,8,8,8(triceps)
Wspiecia na palce na hack maszynie
1 seria: 20kg wiecej do ost.serii siadow x max pow
2 seria: 40kg wiecej do ost serii siadow x max.pow
3 seria: 60kg wiecej do ost serii siadow x max pow
4 seria: 80kg wiecej do ost serii siadow x max pow
5 seria : 100kg wiecej do ost serii siadow x 10pow (absolutne minimum!)
Unoszenie kolan do klatki piersiowej w zwisie na poręczach z obciążeniem 10, 10, 10(brzuch)
Uginanie przedramion nachwytem stojąc 15, 15, 15(przedramiona)
rafimoc napisał:krotko:
Twoj nadmiar objetosci tkanki tluszczowej, jest wynikiem spozywania ZA DUZEJ ilosci weglowodanow ( najczesciej prostych) i trzeba to ograniczyc- STOPNIOWO, a zwiekszyc podaz bialka.
Dwa : redukcja sama w sobie nie istnieje...to mylne pojecie, manipulajace calymi tabunami ludzi - najlepszym treningiem na "redukcje" jest trening na MASE MIESNIOWA - nie inaczej. Chodzi nam o odwrocenie proporcji tluszcz-miesnie, gdzie poki co podejrzewam ze bazowales na przesadnej stymulacji sarkoplazmy w komorkach + duza ilosc wegli = malo ruchu = powiekszenie objetosci tkanki tluszczowej.
Bazowales na izolacjach glownie to nie ma sie co dziwic, skoro miesnie pracowaly w obrebie jednego stawu, wiec od razu "spalanie" tluszczu bylo duzo nizsze. Juz samo przejscie na trening, gdzie bedziesz wykonywal przysiady oraz martwe ciagi + inne olimpijskie/silowe lifty spowoduje iz stracisz od groma tluszczu! i nie ma co wierzyc w aeroby i gadanie: wysilek tlenowy/beztlenowy... troche mnie to irytuje i zarazem bawi, bowiem jestes na silowni,gdzie jest goraco wskakujesz na bieznie twierdzac ze uprawiany jest wysilek tlenowy? powiedzmy.... silownia to nie miejsce na aeroby i koniec kropka. Sama bieznia potrafi dostatecznie porozwalac kolana. Wiec: zainwestuj w ciezkie cwiczenia!
postaraj sie plecy trzymac prosto ,bo masz lekko zaokrąglone i te krążki pod piętami niepotrzebne -to stara szkołaHuno napisał:Ale ja na siłowni najmniejsze krążki mam po 2,5kg, czyli minimalnie mogę o 5kg dodawać!
Taka zjebana siłownia, 2 sztangi olimpijskie, zwykłe stojaki, dużo hantli(ale to na +) 1 sztanga krótka i 1 łamana i potem same maszyny. Nawet mało miejsca jest jak jest 6, 7 osób na siłce.
Tak wyglądały zazwyczaj moje przysiady
http://www.youtube.com/watch?v=M1JqnfOCqSs
Mam pytanie jeszcze odnośnie siadów.Warto stosować bandaże elastyczne na kolana?Tak się składa, że mam w domu parkę takich bandaży.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość