Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Nasze Relacje
  • 16 lat 80kg|Dziennik treningowy by Huno

Testujemy na sobie: plany treningowe, diety, suplementy, odżywki, sterydy i prohormony. Prowadzimy dzienniczek i zdajemy relację. Zobacz jak ćwiczą prawdziwi twardziele.

Moderator: Michał Bodzioch

Re: 16 lat 80kg|Dziennik treningowy by Huno

Postprzez Huno » 3 Marzec 2011, o 14:55

To wtedy co 2 tygodnie 5 kg mam dodać? Bo nie mam możliwośc 2,5kg dodawać.
    Aha i jaki zastosować zakres powtórzeń? Zależy mi na spaleniu tłuszczu w głównej mierze, a dopiero potem masa mięśniowa.
    Awatar użytkownika
    Huno
    Starszy sierżant

Pochwały: 4
    Miasto: Nakło nad Notecią
    Data urodzenia: 08 02 1995

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez rafimoc » 3 Marzec 2011, o 15:23

krotko:

Twoj nadmiar objetosci tkanki tluszczowej, jest wynikiem spozywania ZA DUZEJ ilosci weglowodanow ( najczesciej prostych) i trzeba to ograniczyc- STOPNIOWO, a zwiekszyc podaz bialka.

Dwa : redukcja sama w sobie nie istnieje...to mylne pojecie, manipulajace calymi tabunami ludzi - najlepszym treningiem na "redukcje" jest trening na MASE MIESNIOWA - nie inaczej. Chodzi nam o odwrocenie proporcji tluszcz-miesnie, gdzie poki co podejrzewam ze bazowales na przesadnej stymulacji sarkoplazmy w komorkach + duza ilosc wegli = malo ruchu = powiekszenie objetosci tkanki tluszczowej.

Bazowales na izolacjach glownie to nie ma sie co dziwic, skoro miesnie pracowaly w obrebie jednego stawu, wiec od razu "spalanie" tluszczu bylo duzo nizsze. Juz samo przejscie na trening, gdzie bedziesz wykonywal przysiady oraz martwe ciagi + inne olimpijskie/silowe lifty spowoduje iz stracisz od groma tluszczu! i nie ma co wierzyc w aeroby i gadanie: wysilek tlenowy/beztlenowy... troche mnie to irytuje i zarazem bawi, bowiem jestes na silowni,gdzie jest goraco wskakujesz na bieznie twierdzac ze uprawiany jest wysilek tlenowy? powiedzmy.... silownia to nie miejsce na aeroby i koniec kropka. Sama bieznia potrafi dostatecznie porozwalac kolana. Wiec: zainwestuj w ciezkie cwiczenia!
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Postprzez Huno » 3 Marzec 2011, o 15:38

Coś takiego udało mi się ułożyć.
    Proszę o ocenę i ewentualne poprawienie.
    A.
    Przysiady ze sztanga na barkach 8,8,8,8,8,(nogi)
    Wiosłowanie nachwytem do brzucha 8,8,8,8,8 (plecy)
    Wyciskanie sztangi na lawce skośnej 8,8,8,8,8 (klatka)
    Wyciskanie żołnierskie stojąc 8,8,8,8,8 (barki)
    Szrugs ze sztangą 8,8,8,8,8 (kaptur)
    Wyciskanie francuzkie lezac 8,8,8,8,8 (tricepsy)
    Uginanie sztangi stojac 8,8,8,8,8 (bicepsy)
    Wspiecia na palce na hack maszynie
    1 seria: 20kg wiecej do ost.serii siadow x max pow
    2 seria: 40kg wiecej do ost serii siadow x max.pow
    3 seria: 60kg wiecej do ost serii siadow x max pow
    4 seria: 80kg wiecej do ost serii siadow x max pow
    5 seria : 100kg wiecej do ost serii siadow x 10pow (absolutne minimum!)
    Pozwoliłem sobie wziaść plan na łydki od Ciebie.
    Brzuszki z obciążeniem 8,8,8,8,8 (brzuch)
    Uginanie nadgarstków siedząc 50,40,30 (przedramiona)
    B.
    Przysiady ze sztangą z przodu 8,8,8,8,8, (nogi)
    Martwy ciąg 8,8,8,8,8 (plecy)
    Wiosłowanie podchwytem do brzucha 8,8,8,8,8(plecy)
    Pompki na poręczach max, max, max ( klatka)
    Push press 8,8,8,8,8 (barki)
    Szrugs ze sztangielkami 8,8,8,8,8(kaptury)
    Podciąganie wąskim podchwytem 5, 5, 5, 5, 5(biceps, wolne tempo)
    Wyciskanie wąsko 8,8,8,8,8(triceps)
    Wspiecia na palce na hack maszynie
    1 seria: 20kg wiecej do ost.serii siadow x max pow
    2 seria: 40kg wiecej do ost serii siadow x max.pow
    3 seria: 60kg wiecej do ost serii siadow x max pow
    4 seria: 80kg wiecej do ost serii siadow x max pow
    5 seria : 100kg wiecej do ost serii siadow x 10pow (absolutne minimum!)
    Unoszenie kolan do klatki piersiowej w zwisie na poręczach z obciążeniem 10, 10, 10(brzuch)
    Uginanie przedramion nachwytem stojąc 15, 15, 15(przedramiona)

Btw, co to jest ta sarkoplazma?Już 2 raz u mnie w dzienniku wspominasz o tym.
    Awatar użytkownika
    Huno
    Starszy sierżant

Postprzez Marchewka » 3 Marzec 2011, o 15:50

Jeśli nie masz krążków 1,25kg , to najpierw dodajesz 2kg a pózniej 5kg, Czyli :

WL

50kg x 10 - 1 tydzień
    52kg x 10 - 2 tydzień
    55kg x 10 - 3 tydzień
    57kg x 10 - 4 tydzień
    60kg x 10 - 5 tydzień

Itd.
    Wierze w siebie, wierze w Ciebie , wierze w siebie,ciebie , wierze w to co robię!

Nie ma rzeczy nie możliwych, z wiarą w siebie przenosisz góry ;-).

Dlaczego ludzie nie rosną? - Bo nie wpier*****ą!
    Awatar użytkownika
    Marchewka
    Chorąży

Pochwały: 8
    Data urodzenia: 23 07 1996

Postprzez rafimoc » 3 Marzec 2011, o 16:02

Nie wyobrazam sobie robienia skokow po 5kg im dalej w planie - to awykonalne jest Marchewka... Lepiej dodawac 5kg/msc, juz w kompletnej ostatecznosci.

Huno - bardzo zle, ze pozwoliles sobie wziasc lydki ode mnie, bo:

Po pierwsze : troche sie roznimy
    Po drugie: hack maszyna porozwala Ci kregi
    Po trzecie: 100kg wyzej od przysiadu Cie zgniecie, bo watpie bys byl przygotowany na taki ciezar "z marszu"

Dalej: za duzo udziwnien.

Chcialbys skumulowac cala wiedze ktora nabyles w jednym planie - nie na tym rzecz polega.
    Sztuka to sztuka progresji - bazujac na samych podstawach.

Czyli, przykladowo:

- Przysiady olimpijskie (uczymy sie od poczatku siadania ATG - dupa do ziemi, polowki, 1/3, jakies katy 90-st i podobne nie maja racji bytu, kiedy nie masz opanowanej podstawy!, idac dalej: Przysiad ATG nie dosc ze buduje w pelni mase funkcjonalna calego ukladu miesniowego, to rozbudowuje czworki (bardzo!) + przywodziciele, ktore na ogol sa bardzo slabe u wiekszosci- stad roznice balansow silowych osoba przysiadajaca zalozm 180kg w przysiadzie 90st, nie zrobi 140 w pelnym ATG.

- Martwy ciag - rowniez podstawa podstaw

- porecze

- drazek

-push press

Opisze bardziej szczegolowo jak wroce.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Postprzez Marchewka » 3 Marzec 2011, o 16:06

Ale ja podałem skoki co tydzień o 2/3kg nie o 5kg.

W poprzedniejszym poście zapomniałem napisać że zakładamy 5kg , ale zdejmujemy te 2kg. Najprościej jest to usmieszczone na schemacie.
    Wierze w siebie, wierze w Ciebie , wierze w siebie,ciebie , wierze w to co robię!

Nie ma rzeczy nie możliwych, z wiarą w siebie przenosisz góry ;-).

Dlaczego ludzie nie rosną? - Bo nie wpier*****ą!
    Awatar użytkownika
    Marchewka
    Chorąży

Pochwały: 8
    Data urodzenia: 23 07 1996

Postprzez Huno » 3 Marzec 2011, o 16:18

Ale ja na siłowni najmniejsze krążki mam po 2,5kg, czyli minimalnie mogę o 5kg dodawać!
    Taka zjebana siłownia, 2 sztangi olimpijskie, zwykłe stojaki, dużo hantli(ale to na +) 1 sztanga krótka i 1 łamana i potem same maszyny. Nawet mało miejsca jest jak jest 6, 7 osób na siłce.
    Tak wyglądały zazwyczaj moje przysiady
    http://www.youtube.com/watch?v=M1JqnfOCqSs
    Mam pytanie jeszcze odnośnie siadów.Warto stosować bandaże elastyczne na kolana?Tak się składa, że mam w domu parkę takich bandaży.
    Awatar użytkownika
    Huno
    Starszy sierżant

Postprzez chunga » 3 Marzec 2011, o 16:28

rafimoc napisał:krotko:

Twoj nadmiar objetosci tkanki tluszczowej, jest wynikiem spozywania ZA DUZEJ ilosci weglowodanow ( najczesciej prostych) i trzeba to ograniczyc- STOPNIOWO, a zwiekszyc podaz bialka.

Dwa : redukcja sama w sobie nie istnieje...to mylne pojecie, manipulajace calymi tabunami ludzi - najlepszym treningiem na "redukcje" jest trening na MASE MIESNIOWA - nie inaczej. Chodzi nam o odwrocenie proporcji tluszcz-miesnie, gdzie poki co podejrzewam ze bazowales na przesadnej stymulacji sarkoplazmy w komorkach + duza ilosc wegli = malo ruchu = powiekszenie objetosci tkanki tluszczowej.

Bazowales na izolacjach glownie to nie ma sie co dziwic, skoro miesnie pracowaly w obrebie jednego stawu, wiec od razu "spalanie" tluszczu bylo duzo nizsze. Juz samo przejscie na trening, gdzie bedziesz wykonywal przysiady oraz martwe ciagi + inne olimpijskie/silowe lifty spowoduje iz stracisz od groma tluszczu! i nie ma co wierzyc w aeroby i gadanie: wysilek tlenowy/beztlenowy... troche mnie to irytuje i zarazem bawi, bowiem jestes na silowni,gdzie jest goraco wskakujesz na bieznie twierdzac ze uprawiany jest wysilek tlenowy? powiedzmy.... silownia to nie miejsce na aeroby i koniec kropka. Sama bieznia potrafi dostatecznie porozwalac kolana. Wiec: zainwestuj w ciezkie cwiczenia!

Juz chciałem dać pochwałkę za arta ,ale nie dam :( -bo to jednak na aerobach robi sie tą ostateczną rzeżbą ,stawiając kropkę nad "i" ,ale cos mi sie zdaje Rafi ,że nie lubisz biegac :) ,ja tez nie lubie -ale, ale trzeba i koniec kropka :).Poza tym człowiek po wielu latach treningu tylko siłowego z klapkami na oczach robi sie nieruchawym mutantem,a jego ruchy stają sie śmieszne i niezgrabne. Obowiązkwo trzeba uprawiac inne dyscypliny ,żeby tak sie nie stało.Aeroby wszelkiego rodzaju ,rozciągania i inne dyscypliny sportowe.Nawet takie z których rasowe osiłki się śmieją -jak tenis stołowy,taniec czy Yoga.Prędzej czy pózniej stawy i ściegna zaczna przypominac o sobie i tracic spręzystośc gibkosc,koordynacje ruchów itp.sprawy,a wejscie na 2 piętro bedzie nie lada wyczynem,trafienie w piłeczke pingpongową paletką również.
    O--O O--O
    chunga
    Starszy sierżant

Pochwały: 13

Postprzez chunga » 3 Marzec 2011, o 16:39

no i jeszcze jedno -z tego co wiem to trening na rowerze leczy stawy kolanowe ,a duże cieżary na okrąło na pewno nie i jestem tego pewiem na 200%, ponieważ mam wielu rówieśnikow - byłych lub obecnych kulturystow co własnie maja porozpieprzane stawy kolanowe czy barkowe.W treningu siłowym prędzej czy pózniej taki stan dorwie kazdego i właśnie najniebezpieczniejsze w tym są duże ciężary.Wiem ,że zaraz odpiszesz i kontrargumenty tutaj wstawiasz ,ale zapamietaj moje słowa i pomyśl o nich za 15-20 lat - wtedy okaze sie ze stawy i ściegna nie są wieczne i że trzeba o nie dbać
    O--O O--O
    chunga
    Starszy sierżant

Postprzez chunga » 3 Marzec 2011, o 16:44

Huno napisał:Ale ja na siłowni najmniejsze krążki mam po 2,5kg, czyli minimalnie mogę o 5kg dodawać!
    Taka zjebana siłownia, 2 sztangi olimpijskie, zwykłe stojaki, dużo hantli(ale to na +) 1 sztanga krótka i 1 łamana i potem same maszyny. Nawet mało miejsca jest jak jest 6, 7 osób na siłce.
    Tak wyglądały zazwyczaj moje przysiady
    http://www.youtube.com/watch?v=M1JqnfOCqSs
    Mam pytanie jeszcze odnośnie siadów.Warto stosować bandaże elastyczne na kolana?Tak się składa, że mam w domu parkę takich bandaży.
    postaraj sie plecy trzymac prosto ,bo masz lekko zaokrąglone i te krążki pod piętami niepotrzebne -to stara szkoła
    O--O O--O
    chunga
    Starszy sierżant

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasze Relacje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość