Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Nasze Relacje
  • 16 lat 80kg|Dziennik treningowy by Huno

Testujemy na sobie: plany treningowe, diety, suplementy, odżywki, sterydy i prohormony. Prowadzimy dzienniczek i zdajemy relację. Zobacz jak ćwiczą prawdziwi twardziele.

Moderator: Michał Bodzioch

Re: 16 lat 80kg|Dziennik treningowy by Huno

Postprzez Kwachu » 4 Marzec 2011, o 17:07

Tez jestem zdania ze lepiej budować czysta mase, niż podlewac sie, ale juz psiałem kilka postów wczensiej jak to sie robi, a ilosc wegli jesta zalezna od wagi i wyglądu
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Pochwały: 112

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez chunga » 4 Marzec 2011, o 17:11

Perfect Curl -fajowe ,juz od następnego treningu na bicho tym pojade :)
    Ludzie mają tendecje sie odchylac ,ale zupełnie w odwrotnym kierunku he he!
    O--O O--O
    chunga
    Starszy sierżant

Pochwały: 13

Postprzez rafimoc » 4 Marzec 2011, o 17:14

Kwachu napisał:-Ja pisałem już wielokrotnie że czasopisma kulturystyczne to większość sponsorowane artykuły które mają tylko napełnić kieszeń pewnym ludzią. Wiec nic odkrywczego mi nei pokazujesz

-Czyli według Ciebie jeśli założymy obciążniki na nogi/rece i będziemy szli to wysiłek będzie bez tlenowy bo mam dodatkowe obciążenie. NIE, na tej drodze się to nie odbywa, mam wrażenie ze źle rozumiesz na czym polega cały proces oddychania komórkowego.
    Poszukaj sobie w książce jak to wygląda, nie mam już ochoty opisywać tego.

-Czyli wszyscy zawodowi sportowcy są leniami !!! Wszyscy sprinterzy, kulturyści, biegacze narciarscy itd. Powiem Ci że chciał bym być taki „leniem”.

-Sam nie znam tego ćwiczenia i widzę je pierwszy raz. Każdy organizm ma swoje możliwości genetyczne i pewnych barier nie przeskoczysz, nie da się ważysz 120kg z poziomem 7%BF bez stosowania sterydów, no niestety choćbyś rozmaite ćwiczenia znajdował choćbyś jadł polędwicę wołową po kilogramie dziennie, i regenerował się miedzy posiłkami to się nie da.

PS. Popracuj trochę nad słownictwem bo jak czytam twoje posty to się az roji w nich od rozmaitych przekleństw, a kto jak kto moderator powinien o top dbac

Faktycznie, mnostwo przeklenstw az sie roi :)) co 2 slowo - nie szukaj dziury w calym, tylko dlatego ze delikatnie zwrocilem uwage na Twoja ortografie.

Nie wszyscy zawodowi sportowcy - wszyscy pseudokulturysci - ludzie, ktorzy cwicza po kilka lat wbijaja mnostwo anabolikow lub nawet Ci co staja na scenie a cel widza tylko w ilosci saa. Niestety.

Caly kunszt i magia jest w roznorodnosci oraz nie skakaniem z kwiatka na kwiatek - doskonaly przyklad: Reg Park i inni z tego okresu - on cwiczyl tylko 5x5 + 10-12pow w mniejszych partiach i co?? przez cala swoja kariere wyhodowal przysiad na poziomie 350kg i lawke 225 przy wadze, jak dobrze pamietam 115kg czystych miesni! Saa nie uzywal - wzorowal sie na technikach Girondy i innych naturali! Wiec sam widzisz, ze dzisiejsza kulturystyka i dzisiejsi kulturysci nie robia tego i chocby sie posrali (to znow te przeklenstwa ktore widzisz w co 2 slowie) i wbili hektolitry testosteronu i innego scierwa to tego nie osiagną.

Kiedys kulturysta nie wazyl 140kg...tylko 110-115 i tyle! i tak byl potworem. To co dzisiaj to juz wynaturzenie.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Postprzez Kwachu » 4 Marzec 2011, o 17:16

Nie czepiam sie :0 Ja o ortografi wiem i bije sie w pierś :)
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Postprzez chunga » 4 Marzec 2011, o 17:20

Kwachu napisał:Nie czepiam sie :0 Ja o ortografi wiem i bije sie w pierś :)
    ale Windows podkreśla błędy
    O--O O--O
    chunga
    Starszy sierżant

Pochwały: 13

Postprzez Huno » 4 Marzec 2011, o 18:23

rafi, co z moją rozpiską co podałem na 7 stronie?
    Awatar użytkownika
    Huno
    Starszy sierżant

Pochwały: 4
    Miasto: Nakło nad Notecią
    Data urodzenia: 08 02 1995

Postprzez Kwachu » 4 Marzec 2011, o 18:39

chunga - u mnie nie podkreśla będę pisał w Word - tam będzie poprawiać :)
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Postprzez rafimoc » 4 Marzec 2011, o 22:03

Huno - nie, nie rozumiesz systemu, wiec zrob 5x5 - bardzo prosty i bardzo skuteczny

3 dni

1:
    Przysiad 5x5
    drazek 5x5
    Porecze 5x5

2:
    Przysiad przedni 5x5
    Push press 5x5
    Wyciskanie wasko z 2s zatrzymaniem na klacie 5x5

3:
    Zuraw 5x5
    MC (opcjonalnie: MC rwaniowy) 5x5
    Wycisk glowa w dol 5x5

Prosty ale skuteczny.
    Bicepsy i tricepsy dowolnie - byle nie przesadnie!
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

rafimoc
    Generał broni

Postprzez Huno » 4 Marzec 2011, o 22:54

No masz racje, gubię się w tym wszystkim. Zawsze splitem jechałem i wywróciłeś mój tok myślenia o 180°.
    A stawów nie obciąża zbytnio w moim wieku?Spotkałem się z takim stwierdzeniem właśnie...
    Dalej.

O ile mniej brać z przysiadu z przodu niż z tyłu?Akurat nigdy nie robiłem z przodu.
    Drążek rozumiem, że nachwyt?Z obciążeniem?
    Poręcze też? Tutaj mogę zastosować sztangielkę między nogi?
    Wycisk głową w dól, czyli skos ujemny?
    Żuraw z krążkiem trzymanym na klatce?
    I jaka jest różnica między użyciem mięśni w mc, a mc rwaniowy?

Aha i jeszcze jedno. Czy to nie jest czasem plan na siłę? Mi w głównej mierze zależy na masie i spaleniu tłuszczu, ale co do tłuszczu, to wiem, że dieta tutaj gra rolę, ale ciężkie ćwiczenia spalą więcej tłuszczu, niż izolowane.
    Awatar użytkownika
    Huno
    Starszy sierżant

Pochwały: 4
    Miasto: Nakło nad Notecią
    Data urodzenia: 08 02 1995

Postprzez rafimoc » 4 Marzec 2011, o 23:08

Stawy - tylko sie wzmocnia, tylko co jest wazne : musisz przerobic 2-4 cykle, zeby byl tego efekt - pomiedzy jednym mikrocyklem a drugi musi byc CR po czym cofka z ciezarem i kontynuacja planu - to istotne.

1. Sam musisz wybadac ile mniej wezmiesz z przodu w porwnaniu z tylem - mysle ze jak zalozysz granice 30-40kg (mniej na pewno nie bedzie,gdyz nigdy przedniego nie robiles) to bedzie OK

2.Drazek - najmocniej ciezarowo, czyli podchwyt lub chwyt neutralny

3. Jasne mozesz wziasc sztangielke miedzy nogi, a z czasem podwieszac juz ladne obciazenie na linie/lancuchu

4. Tak skos ujemny

5. Najpierw zobacz czy podolasz zrobic zurawia;] a piszesz o obciazeniu - to daleka droga, wpisz na YT: Glute Ham Raise bo odnosze wrazenie ze nie mowimy o tym samym:)

6. Zwykly MC - mniej angazuje nogi, jest krotszy ich ruch i jest waski chwyt, przez co jest silniejszy ciezarowo, z kolei: MC rwaniowy - wspaniale rozwija najszersze grzbietu w kwestii szerokosci jak i grubosci, pracuja cale nogi, ale jest duzo mniejszy ciezarowo. I ten i ten jest SUPER, tyle ze rwaniowy duzo ciezszy.

Istotnie to program silowy, co nie zmienia faktu ze buduje wspaniale miesnie, wystarczy ze dodasz bicepsy,tricepsy,boczne i tylnie barki + przedramiona,lydki w wyzszym zakresie powtorzeniowym i to wszystko bedzie sie uzupelniac. Wysoka intensywnosc itp - nie mozesz miec wiecej tluszczu niz miesni - to zle podejscie.

rafimoc
    Generał broni

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasze Relacje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość