Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Nasze Zdjęcia
  • 2,5 roku cwiczeni. Zacząłem od 13,5 lat.

W galerii zdjęć można prezentować nasze zdjęcia, fotki z zawodów, imprez, treningów, siłowni itp. Zobacz jaką formę prezentują użytkownicy forum kulturystyczni.pl

Moderator: Michał Bodzioch

Re: 2,5 roku cwiczeni. Zacząłem od 13,5 lat.

Postprzez pablos » 7 Marzec 2011, o 18:19

ja tam sobie po min 10h czasami 11 spie i jest ok
    Najpierw trochę pochwał, zachwytu itd....
    Dopiero później równać z glebą
    Chciałem pójść do policji, lecz los pchnął mnie w gangsterke
    pablos
    Kapral

Miejscowość: LLU
    Data urodzenia: 20 04 1993

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez rafimoc » 7 Marzec 2011, o 18:20

gratuluje.
    Ani to zdrowe ani korzystne dla miesni.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Postprzez Kwachu » 7 Marzec 2011, o 18:30

8h to idelanie dla młodego człowieka, to że koedzy spia wiecej to wynik tego ze trenuja i musza regenerowac sie wiecej niż osoby które nie utrzymuja aktywnosci na takim poziomie. Kiedys dosc mocno 'rozkminiałem" sen i jego wpływ na organizm wiec wiem co mówie.
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Pochwały: 112

Postprzez rafimoc » 7 Marzec 2011, o 18:35

Mam treningi ciezsze niz omawiani splitowcy, uwazasz ze powininem spac po 11h bo sie regeneruje? co za nonsens.

Poza tym naduzywasz slowa regeneracja, o czym konkretnie piszesz?
    Jak o tkance miesniowej to sie mylisz.
    Jak o CUN - juz blizej prawdy, choc i tak za wiele sen nie daje zeby w PELNI go zregenerowac, gdyby bylo inaczej nie istnialo by pojecie przetrenowanie.

Sen powyzej 8h to juz oznaki przetrenowania - nie wierzycie - doswiadczycie sami na sobie, organizm musi nadrabiac w nocy, to czego nie zregeneruje w dzien - podczas normalnego snu rowniez tak jest, ale podczas snu wydluzonego - nie dosc ze regeneruje tkanke miesniowa to dodatkowo CUN, bo chce wyraznej PRZERWY!!

Dlatego tak wazne jest Celowe Roztrenowanie w metodyce treningu silowego.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

rafimoc
    Generał broni

Postprzez Kwachu » 7 Marzec 2011, o 18:39

Czy noworodki ktore spią po 18h sa przetrenowne? NIE one rosną co wymaga więcej snu.
    Nie pisz bzur bo takie wnioski o przetrenowaniu mozna podawac jelsi ktos spi po 12-15h to jest patologia.
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Postprzez rafimoc » 7 Marzec 2011, o 18:44

"Czy noworodki ktore spią po 18h sa przetrenowne? NIE one rosną co wymaga więcej snu."

Nie sprowadzaj dyskusji do absurdu...rozmawiamy pod katem TRENUJACYCH! a nie noworodkow - LOL

"Nie pisz bzur bo takie wnioski o przetrenowaniu mozna podawac jelsi ktos spi po 12-15h to jest patologia.

15h to juz wyrazne KLOPOTY i objawy na podlozu psychicznym (maniakalne depresje, depresje zwiazane z otoczeniem, podwaliny innych chorob)

powyzej 8h to moze byc oznaka przetrenowania, niestety, albo stety
    + ew. pokarmu na noc ( wegle na noc - dluzszy sen i zamulenie organizmu)

rafimoc
    Generał broni

Postprzez Kwachu » 7 Marzec 2011, o 18:50

Dla Ciebie to jest absurdem bo nie rozumiesz tematu, czytaj czytaj i jeszzce raz czytaj a nie zajmuj sie wyciaganiem wniosków.
    Zreszta sprawdz sobie jak wygladają fazy snu nREM i REM i jak sie układają to zrozumiesz że nie masz racji, jesli nie to trudno. Dalej bładz w temacie

Czli według twojej teorii ja i moje wspolokatorki z mieszkania jestesmy przetrenowani bo spimy po 8 a czasem nawet wiecej godzin.

Ps. skoro tak rozumiesz temat to odpowiedz na pytanie moje z działu odzywianie w temacie "a co to?" to proste pytanie jelsi rozumiesz cały mechanizm snu itd
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Postprzez rafimoc » 7 Marzec 2011, o 19:02

"Dla Ciebie to jest absurdem bo nie rozumiesz tematu, czytaj czytaj i jeszzce raz czytaj a nie zajmuj sie wyciaganiem wniosków. "

Juz sie przyzwyczailem Kwachu, ze wszedzie musisz wtracic swoje 3 grosze mimo tego ze mowisz nieraz o rzeczach oderwanych od rzeczywistosci - niestety. Przestaw sie troche z propagandowej kulturystyki na prawdziwa, naturalna - to zrozumiesz.

"Czli według twojej teorii ja i moje wspolokatorki z mieszkania jestesmy przetrenowani bo spimy po 8 a czasem nawet wiecej godzin.

Znow sprowadzasz dyskusje do absurdu? LOL
    Trenujesz aktualnie? ale ciezko... nie jakies tam smieszne 12 serii na duze, 9 na male i te cale "slodkie pierdzenie" o czuciu miesniowym przy malej ilosci serii, podczas gdy jest wielokrotnie udowodnione ze trening o wyzszej objetosci znaczaca poprawia mind-muscle.

rafimoc
    Generał broni

Postprzez Kwachu » 7 Marzec 2011, o 19:12

Ja swoje 3 grosze, nie podwazałem nigdy twojego zdania w dziale trening dopuki ty nie zaczoles udzielac sie w kazdym dziale i krytykowac to co ja pisze, wiec o co chodzi? Ja wtraca swoje 3 grosze bo widze że piszesz błedy, a zagladajac do byle artykułu czy ksiazki masz na to potwierdzenie.

Aktualnie trenuje !!!! a robie tyle serii ile uwazam za stosowne, bo mam juz swój staz prawie 6 lat i wiedze na ten temat ze moge sobie sam ustalic program cwiczen i nie potzrebuje nikogo porady, a to z ew kulturystyce podstawa w trenigu jest czucie miesniowe oraz uzyskanie pompy to wiadomo od dawna, tylko głupcy bedą negowć to zdanie.

Ty nie znas zróznicy pomiedzy treningiem ukierunkownaym na kształtowanie ciała a tym który buduje sile, stad bładzisz w tym. Chcesz zeby kulturysta trenowal tak jak ciezarowiec, a to bez sensu.

Jaki twój staż? Ile masz lat? Jakie masz wkształcenie w tym kierunku? Jakie ksiazki przeczytałes w zyciu? Na kogo wiedzy sie opierasz?... :)
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Postprzez rafimoc » 7 Marzec 2011, o 19:24

"Ja swoje 3 grosze, nie podwazałem nigdy twojego zdania w dziale trening dopuki ty nie zaczoles udzielac sie w kazdym dziale i krytykowac to co ja pisze, wiec o co chodzi? "

Zawsze pisalem tylko w swoim dziale - do odzywiania nie wchodzilem. Wiec?
    Popieram madry trening i neguje doping - to wszystko.

"Aktualnie trenuje !!!! a robie tyle serii ile uwazam za stosowne, bo mam juz swój staz prawie 6 lat i wiedze na ten temat ze moge sobie sam ustalic program cwiczen i nie potzrebuje nikogo porady, a to z ew kulturystyce podstawa w trenigu jest czucie miesniowe oraz uzyskanie pompy to wiadomo od dawna, tylko głupcy bedą negowć to zdanie."

w takim razie chodzisz po plazy - wybacz, DOMS doswiadczasz? czy uwazasz rowniez ze DOMS nie jest realnym wyznacznikiem postepow?
    Zobacz, napisalem o mind-muscle przy wyzszej objetosci a pompa to rzecz wzgledna - niestety. Wystarczy ze ow ciezarowiec zrobi jedna serie skladajaca sie z nieco wyzszej liczby pow i tez jej doswiadczy i to bardzo mocnej! - co nie znaczy ze jego partia sie powiekszy.

"Ty nie znas zróznicy pomiedzy treningiem ukierunkownaym na kształtowanie ciała a tym który buduje sile, stad bładzisz w tym. Chcesz zeby kulturysta trenowal tak jak ciezarowiec, a to bez sensu."

Bez sensu to jest kierunek zaslepionego kulturysty, ja caly czas pisze o kulturystyce naturalnej nie o wynaturzeniach! Jezeli mlody chlopak, wpieprza mnostwo izolacji do treningu i rosnie - to wporzadku, tylko wiedz ze ow zbudowana masa - nie bedzie trwala...jak ktos chce sie zabudowac na chwile - spoko.

Dam Ci przyklad, idiotycznego treningu na klatke:

Skos 12,10,8
    Plaska 12,10,8
    Rozpietki skos 12,10,8

Same izolacje - jesli tego nie widzisz to przykro mi, bowiem wyciskania klatkowe to tez izolacje!! bo nie przemieszczaja ciala w przestrzeni, atakuja jeden konkretny obszar- ten docelowy. A wiekszosc osob raczej powinna sie skupic na MAXYMALNEJ ROZBUDOWIE CALEGO CIALA I URUCHOMIENIU JAK NAJWIEKSZEJ ILOSCI JEDNOSTEK MOTORYCZNYCH A NIE KONKRETNYCH - IZOLOWANYCH OBSZAROW - stad wynikajace stagnacje...

Moj staz to 1 miesiac
    Lat mam 15
    Wyksztalcenie - murzarz szpachlarz akrobata
    Z ksiazek hmm,... Pan TAdeusz?
    Na wiedzy Akademii Pana Kleksa - o tak!

LOL!

rafimoc
    Generał broni

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasze Zdjęcia

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość