Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Nasze Relacje
  • 16 lat 80kg|Dziennik treningowy by Huno

Testujemy na sobie: plany treningowe, diety, suplementy, odżywki, sterydy i prohormony. Prowadzimy dzienniczek i zdajemy relację. Zobacz jak ćwiczą prawdziwi twardziele.

Moderator: Michał Bodzioch

Re: 16 lat 80kg|Dziennik treningowy by Huno

Postprzez rafimoc » 7 Marzec 2011, o 16:50

dobra nie filozofuj.

PODSTAWY PODSTAW.

"Oni oczekują jasne odpowiedzie a nie utrudniania im dodatkowo tematu przez wstawianie nie zrozumiałych słów."

Jasne, podobnie jak niektorzy oczekuja planow bo nie chce sie kurva poczytac 5minut, bo za dlugie...
    Ja oczekuje w takim razie od innych choc troche checi! jasne?

Hipertrofia= rozrost, wie o tym kazdy - rowniez o tym pisalem, ja nie mam zamiaru co chwile wyjasniac czegos o czym pisalem 5minut temu w swoim dziale, trzeba po prostu kliknac nieco wyzej i poczytac o tym i owym.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez rafimoc » 7 Marzec 2011, o 17:06

Huno - nie bierz sobie tego do serca, ale szlag mnie trafia jak chlopak jedzie splitem, bo tak doradzili na innym forum, a podstaw brak, rozumiesz? Nie Twoja wina, tylko tych imbecyli co jak mantre zapisuja: Klatka + bicepsy, Plecy + tricepsy (lub na odwrot) i nogi+barki.

Jest nawet takie powiedzenie: " Nie mozesz powiedziec nic o przysiadzie, jesli go nie robisz minimum 3 lata" i ja sie z tym w pelni zgadzam - najpierw trzeba opanowac podstawy, a izolacje beda jedynie skromnym dodatkiem.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

rafimoc
    Generał broni

Postprzez chunga » 7 Marzec 2011, o 17:12

Kwachu napisał:rafimoc - to żadne podstawy!!! Oni oczekują jasne odpowiedzie a nie utrudniania im dodatkowo tematu przez wstawianie nie zrozumiałych słów.
    to fakt ,też czasami sie głowie o co chodzi ,albo latam po necie ,żeby skumac co i jak
    Jeżeli chodzi o mnie to jestem zwolennikiem polskich słów i zwrotów .
    O--O O--O
    chunga
    Starszy sierżant

Pochwały: 13

Postprzez chunga » 7 Marzec 2011, o 17:15

Rafi -albo załóż wątek "słownik Rafiego: i każdy sobie wejdzie i przetłumaczy :) :)
    O--O O--O
    chunga
    Starszy sierżant

Pochwały: 13

Postprzez rafimoc » 7 Marzec 2011, o 17:16

jak najbardziej sa to polskie zwroty.

Fakt faktem,ze niektorych sie przetlumaczyc nie da, bo wyjdzie bledny obraz charakteryzujacy dane cwiczenie/wyjasnienie.

Inaczej moze napisze, w swoich treningach zwracam uwage na:
    -cw.olimpijskie dynamiczno-silowe
    - cw. podstawowe (zlote)
    -cw. pomocnicze

I tylko tyle i az tyle.

rafimoc
    Generał broni

Postprzez Kwachu » 7 Marzec 2011, o 18:45

Nie filozofuje tylko Ci tłumacze że jestes na forum z ludzmi ktorzy nei rozumieją co do nich piszesz, pisz prostm jezykiem, a slownictwo odpusc sobie :).
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Pochwały: 112

Postprzez Huno » 7 Marzec 2011, o 20:03

Na innym forum mówili, że na fbw i innych śmiesznych treningach HST itp nie osiągnie się za dużo i że tylko split się do tego nadaje.
    A o fbw i 5x5 słyszałem, ale spotykałem się z negatywnymi opiniami, a przy 5x5, to mowili, ze stawy sobie poniszczę.

A co do mojego planu, to tak on wygląda:
    1:
    Przysiad 5x5
    drazek 5x5
    Porecze 5x5

2:
    Przysiad przedni 5x5
    Push press 5x5
    Wyciskanie wasko z 2s zatrzymaniem na klacie 5x5
    Pefect curl 3x10

3:
    Zuraw 5x5
    MC rwaniowy 5x5
    Wycisk glowa w dol 5x5
    odwrotne pompki z nogami na górze 3x10

I czy mogę zrobić zmianę na tydzień kolejności dni? Chodzi mi o zamienienie 3 na 1, a 1 na 2 i 2 na 3...
    A jest to spowodowane tym, że karnet mam na siłowni do 18 marca i planuję do końca czasu tam chodzić, ale jak wiadomo jest tam para stojaków tylko i znajomy co ze mną chodzi zawsze robi klatę w poniedziałek i nie mógłbym robić przysiadów. A po 18 marca chyba z powrotem będę ćwiczył w szkole, bo maszyny nie są mi potrzebne, a jedynym minusem ćwiczenia w szkolnej siłowni są oszukane krążki.
    Aha i wtedy zamiast wycisk głową w dół, mogę dać wycisk na skosie dodatnim?Akurat na szkolnej siłce mam tylko płaską i skos dodatni.
    I jeszcze jedno, jakie tępo dać do perfect curl i odwrotnych pompek?
    Awatar użytkownika
    Huno
    Starszy sierżant

Pochwały: 4
    Miasto: Nakło nad Notecią
    Data urodzenia: 08 02 1995

Postprzez rafimoc » 7 Marzec 2011, o 20:23

posluchaj mnie,

kulturysci robiacy 2 miesiace 5x5 faktycznie gowno osiagneli.
    Na to trzeba czasu, podobnie HST przynajmniej KILKA DOBRYCH miesiecy w roku musisz na to poswiecic, jesli chcesz zobaczyc REALNE i MOCNE efekty, gdyz to metody dlugofalowe, na reszte odpisze jak wroce.

rafimoc
    Generał broni

Postprzez Huno » 7 Marzec 2011, o 20:27

Wiem o tym i to rozumiem, tylko podałem, to co mi wpajali, dlatego te 5 miesięcy chcę przeznaczyć na 5x5, a potem zacznę robić lekką definicję na wakacje.
    Ale chodziło mi czy mogę zrobić po prostu zmianę kolejności danych dni przez pewien okres czasu, a potem znowu tak jak było.
    Awatar użytkownika
    Huno
    Starszy sierżant

Pochwały: 4
    Miasto: Nakło nad Notecią
    Data urodzenia: 08 02 1995

Postprzez sikora » 7 Marzec 2011, o 20:29

Huno napisał:A po 18 marca chyba z powrotem będę ćwiczył w szkole, bo maszyny nie są mi potrzebne, a jedynym minusem ćwiczenia w szkolnej siłowni są oszukane krążki.

Nie wracasz do szkoły i tyle. ;)

Ze stojakami damy radę, będę najwyżej szybciej chodzić.
    sikora
    Starszy szeregowy

Pochwały: 2
    Data urodzenia: 01 01 1995

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasze Relacje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość