Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • trening na czczo

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

trening na czczo

Postprzez Lord » 20 Marzec 2011, o 15:11

Elo chłopy :)

Rozkminiam taki temacik treningu na czczo. Z braku czasu wieczorem i z tego że coś zawsze mi niespodziewanego wypada w porze treningu.A rano do 9 mam na 100% codziennie czas.
    I teraz myślałem tak rano na czczo bcaa/białko i za 30min trening po treningu ww/białko/bcaa a za godzinkę normalny zbilansowany posiłek.Czy trening totalnie na czczo? Co o tym sądzicie dyskusja z argumentami mile widziana :) Argumentem za treningiem na czczo jest też budowa w miarę czystej masy.
    fallenursus liczę też na Ciebie i twoje doświadczenie z treningu na czczo.
    Myślę też jaki trening byłby najlepszy i na ile dni.
    Cel: 100+ kg, plecy jak szafa i na brzuchu krata :)
    Awatar użytkownika
    Lord
    Generał broni

Pochwały: 63

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Re: trening na czczo

Postprzez rafimoc » 20 Marzec 2011, o 15:13

ale energie musisz miec - wiec bez BCAA sie nie obedzie jak napisales. Popijajac miedzy seriami i to co zostanie po treningu:) + pozniej bialko/wegle w stosunku 2:1 w shake'u.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Postprzez Lord » 20 Marzec 2011, o 15:16

białko węgle 2:1 a nie odwrotnie? 1:2
    myślę też ile tego bcaa ładować i czy lepiej 10-20g przed i po treningu czy np 40g i popijać cały trening
    Awatar użytkownika
    Lord
    Generał broni

Postprzez fallenursus » 20 Marzec 2011, o 15:17

Lord zgugluj carb back loading.
    Image
    lepsze zdrowie za pomoca chemi
    visiting Mod :)
    wali mnie dieta.to dobre dla maminsynkow i lalusiow
    Awatar użytkownika
    fallenursus
    Młodszy chorąży

Pochwały: 32
    Miasto: montreal
    Data urodzenia: 11 04 1974

Postprzez Kwachu » 20 Marzec 2011, o 15:21

Lord - można powiedzieć ze dobrym rozwiązaniem było by odżywianie się an noc węglowodanami(metoda K.Matelli) z racji ze rano będziesz miał energie z glikogenu który się uzupełnił w nocy.

Byłbym raczej zwolennikiem podania rano węglowodanów plus białko(na czczo )a BCAA po sesji treningowej, BCAA jest sens podawać w czasie treningu jeśli faktycznie ten trening trawa długo i dość mocno będzie zubożał zasoby glikogenu. Po tym posiłek.
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Pochwały: 112

Postprzez Lord » 20 Marzec 2011, o 15:25

zaraz zgogluje :)

Kwachu czyli rano ww i białko szejk rzecz jasna? i za 30min trening a po treningu samo bcaa?
    bo ja myślałem o treningu bez węglowodanów a ww po treningu
    Awatar użytkownika
    Lord
    Generał broni

Postprzez Kwachu » 20 Marzec 2011, o 15:45

Lord - z autopsji wiem że jak trenowałem bez węgli rano to zdecydowanie szybciej meczysz mięśnie oraz mniej siły posiadasz, to akurat sprawa mało zasobu glikogenu.

reszta j/w :)
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Pochwały: 112

Postprzez fallenursus » 20 Marzec 2011, o 17:57

Keep the carbs non-existent in the diet until lifting, and load up afterwards for the next 6 to 8 hours post workout. You can’t eat carbs ad nauseum like you would if you could truly back-load, so they need to be kept cleaner (by clean I mean no danishes, cakes, pies, but a regular supply of high glycemic carbs like white rice, potatoes, …).
    The problem with the morning effect is that when you get that first load of post workout carbs (100 to 150 grams), your fat cells still want to soak it up. To counter this, get in at least 200 mg of caffeine immediately before lifting or during: caffeine, not other stimulants. Caffeine has the unique property of making cells insulin-insensitive, much like what happens naturally through the day. So caffeine during the workout can mimick the metabolic effects of back-loading for those who train early in the day, but it’s still not as effective as true back-loading.

dasz rade Lord czy tluamczyc?
    Image
    Awatar użytkownika
    fallenursus
    Młodszy chorąży

Postprzez fallenursus » 20 Marzec 2011, o 18:18

http://articles.elitefts.com/articles/n ... k-loading/ tu masz cale sedno sprawy
    http://dangerouslyhardcore.com/370/carb ... follow-up/ a tutaj dla niedowiarkow ktorzy zawsze dra sie o badania :twisted:
    Image
    Awatar użytkownika
    fallenursus
    Młodszy chorąży

Postprzez Lord » 20 Marzec 2011, o 18:32

dawaj po polskiemu :mrgreen:
    Awatar użytkownika
    Lord
    Generał broni

Następna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 1 gość