Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • Wszystko o pompkach i nasze rekordy w tym cwiczeniu

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Re: Wszystko o pompkach i nasze rekordy w tym cwiczeniu

Postprzez Oliver » 22 Marzec 2011, o 18:58

chunga małe sprostowanie, w kulturystyce ćwiczenie takie jak wyciskanie na klatkę nie istnieje:)
    z racji, że ono praktycznie nie ma wpływu na masową rozbudowę klatki:)
    a w trójboju właśnie chodzi o to, aby ruch był jak najkrótszy, dzięki temu takie ciężary dźwigają:)
    Nin'i no kakaku de... Subete ni oite, watashi wa tsuyoku naru yo!
    Oliver
    Generał brygady

Pochwały: 42

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez chunga » 22 Marzec 2011, o 20:31

pierwsze słyszę ,że wyciskanie sztangi leząc nie ma wpływu na masowa rozbudowę klatki
    to co ma??? rozpiętki czy wygibasy na bramie z linkami?
    W wyciskaniu na poziomej pracuja w zasadzie wszyskie aktony klatki i to jest najlepsze cwiczenie na ta grupe ,ale wykonane poprawnie ,a nie jakieś cyrkowanie w stylu trójbojowym,pól ruchy jak worek suchy itd.
    O--O O--O
    chunga
    Starszy sierżant

Pochwały: 13

Postprzez konik506 » 22 Marzec 2011, o 21:39

Michał napisał:
    konik506 napisał:OK' - Michał trzymam Cie za słowo. Bo kurde ja lubie jak się dotrzymuje słowa, bo później czekam na film i czekam, a co się okazuje - wielkie eho, eho, eho.
    Już teraz są dwa filmy obiecane - ,,Rafi'' - podciąganie z 80kg.
    Michał - 100 pompek.

jak wszystko pojdzie ok to w piatek po treningu nagram filmik.

Dobra Michał wszystko jest OK'

Dopiero znalazłem dzisiaj chwilką i usiadłem na kompa i też nie źle się spociłem czytając to wszystko.
    Dosyć ciekawe tematy się tu rozkręciły na temat najzwyklejszych pompek .
    konik506
    Starszy kapral

Pochwały: 7
    Miasto: Szprotawa
    Data urodzenia: 03 11 1973

Postprzez rafimoc » 22 Marzec 2011, o 22:51

chunga zagolopowales sie.

Wyciskanie na plaskiej w kulturystyce to jedno z gorszych cwiczen - organizm szybko to "lapie" i basta. Dlatego ze klatka nie jest tak duza partia jak grzbiet czy nogi to tez szybciej sie adaptuje stad mozemy robic przysiady 10 lat i dalej je rozwijac a na zwykla plaska nie rzadko wystarczy tylko rok. Prosta zaleznosc.

Dalej: trening silowy to swietna sprawa - zadne klapki na oczach, jak sie ma do tego podejscie. Tj oprocz wyciskan siadow ciagow robisz zarzuty z wyciskopodrzutami,rwania i inne cwiczenia dynamiczne! nie ma szans zeby przy tym nie zlapac kondycji,koordynacji i ogolnej sprawnosci!
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Postprzez Kwachu » 22 Marzec 2011, o 23:08

Jak najabradziej podpisuje się pod postem chunga :)
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Pochwały: 112

Postprzez Oliver » 22 Marzec 2011, o 23:12

ok chunga, to zaprzestań wykonywać wszystkie ćwiczenia na klatkę prócz WL, rób tylko WL,
    a po takim cyklu odłóż WL i przejdź na tą resztę ćwiczeń, które wywaliłeś:)
    zobaczymy czym bardziej rozbudujesz klatkę piersiową:)
    ja już to mam praktycznie przestudiowane i wiem po sobie jak to działa:) a działa tak jak to opisał rafi
    Oliver
    Generał brygady

Postprzez chunga » 23 Marzec 2011, o 08:46

Oliver napisał:ok chunga, to zaprzestań wykonywać wszystkie ćwiczenia na klatkę prócz WL, rób tylko WL,
    a po takim cyklu odłóż WL i przejdź na tą resztę ćwiczeń, które wywaliłeś:)
    zobaczymy czym bardziej rozbudujesz klatkę piersiową:)
    ja już to mam praktycznie przestudiowane i wiem po sobie jak to działa:) a działa tak jak to opisał rafi
    ja juz z klata nie kobinuje ,bo moge sobie szklanke na niej postawic ,ale moja klatka urosła od wyciskania sposobem kulturystycznym ,a nie od baterflaja (nie wiem jak to sie pisze) ani od rozpietek ,-bo robie je bardzo rzadko,tak właśnie od wyciskania na poziomej i wyciskan od kilku lat na lekkim skosie dodatnim.No ostatnio dłożyłem porecze.Zrobie fote swojej klaty to sobie popodziwiacie ha ha!
    O--O O--O
    chunga
    Starszy sierżant

Postprzez chunga » 23 Marzec 2011, o 08:51

Tj oprocz wyciskan siadow ciagow robisz zarzuty z wyciskopodrzutami,rwania i inne cwiczenia dynamiczne! nie ma szans zeby przy tym nie zlapac kondycji,koordynacji i ogolnej sprawnosci! ......NO TAK! ,ALE JESZCZE DO TEGO BIEGANKO ,ROWEREK, PŁYWANKO ,TOCHE WORKA BOKSERSKIEGO ,ALBO TROCHE GIER ZESPOŁOWYCH DA JESZCZE WIECEJ ,CZY NAWET MARKOWE FIKOŁKI NA DRĄZKU!
    O--O O--O
    chunga
    Starszy sierżant

Postprzez chunga » 23 Marzec 2011, o 08:57

Ja tam czekam cały czas na filmiki z waszymi pompkami ha ha ,no nie musi byc od razu jakis rekord ,ale prawidłowe ich wykonanie chętnie obejrze.
    Tutaj sa popmasy jakiegos goscia -i co to sa prawidłowe -czy znowy cos?

http://www.youtube.com/watch?v=NgZ7w2Pg3jU
    O--O O--O
    chunga
    Starszy sierżant

Postprzez Oliver » 23 Marzec 2011, o 09:10

robi ilościowo, robi jednym sposobem, jest ok:) nie robi pół filmiku półpompek a drugie pół do wyprostu stawu łokciowego... także jest ok
    ale te pompki, które on robi nie są odpowiednio robione pod kątem technicznym jeżeli ktoś chce klatkę budować:)
    dlaczego? przez ustawienie rąk (nie dłoni), łokcie ma zbyt blisko tułowia, przy WL kiedy bardziej klatka pracuje? przy szerokim rozstawie rąk i szerokim rozstawie łokci? czy może robimy WL na klatkę tak jak to się robi na tricepsa? :)
    chunga... czekaj na filmiki, ale pewnie tylko Michał wrzuci bo się zdeklarował:) ja nie rywalizuje na tej śmiesznej stronie pana Marka:)
    no i chunga masz rację, masz mega klatę, wszystko super!!! ale wziąłeś pod uwagę staż? ile lat już tą klatę bijesz:) to jest ważne,
    ja tu mówię o skutecznym treningu na rozbudowę masy mięśniowej w jak najmniejszym czasie, bo o to każdemu chodzi,
    kulturystą również, a nie w przeciągu 15lat czy iluś tam... to wiadomo, że w takim przedziale czasowym klatka czy inne mięśnie rozbudują
    się nawet przy najbardziej fatalnym treningu jaki może być:)
    Oliver
    Generał brygady

PoprzedniaNastępna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość