Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • Wszystko o pompkach i nasze rekordy w tym cwiczeniu

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Re: Wszystko o pompkach i nasze rekordy w tym cwiczeniu

Postprzez chunga » 23 Marzec 2011, o 09:17

Oliver napisał:ok chunga, to zaprzestań wykonywać wszystkie ćwiczenia na klatkę prócz WL, rób tylko WL,
    a po takim cyklu odłóż WL i przejdź na tą resztę ćwiczeń, które wywaliłeś:)
    zobaczymy czym bardziej rozbudujesz klatkę piersiową:)
    ja już to mam praktycznie przestudiowane i wiem po sobie jak to działa:) a działa tak jak to opisał rafi
    i dodam jeszcze ,że przy żadnym cwiczeniu nie czuje tak mocnej pompy na klatce jak przy wyciskaniu sztangi na poziomej
    wole zrobic wyciskanie plus jedno jakies lżejsze cwiczenie na klatke ,jak robic ileś kilka cwiczen pod rzad z gorszym efektem,bo masory tymi innymi cwiczeniami nie zrobisz ,co najwyzej jakies smieszne zarysy -kiedys bawilem sie w maratony po 4 cwiczenia na klatke i nic z tego lepszego nie było -siły mało ,albo wcale nie przybywała,czeste kontuzje to nastepna sprawa i zwykła starata czasu.Chcą cos rzeżbic 15-20 seriami ,a juz lepiej pójsc pobiegac do lasu lub odpalic rower -czysta przyjemnosc i troszke tlenu,słoneczka,kondycji i oczywiscie lepszej rzeżby
    Moj plan na klatke to maksimum 2 cwiczenia np .skos góra ze sztanga i porecze lub pozioma i skos góra -to wszystko -chłopami lataja jak wariaty po siłce wala cały trening na klatke a jak decha była tak jest
    przepraszam za błedy ale sie spieszyłem
    O--O O--O
    chunga
    Starszy sierżant

Pochwały: 13

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez rafimoc » 23 Marzec 2011, o 09:17

chunga boksowalem 3,5 roku:)
    Czasem sobie poboksuje technicznie we worek, ale nie widze takiej glebszej potrzeby. Bieganie mam ok - kondycja wszystko jest i to od tego ze robilem po 15 przysiadow w serii czy martwych:) tylko ze ja mam typ sprinterski szybki na krotki dystans na dluzsze wymiekam. Basen na CR-ze jak najbardziej:) w wakacje robie treningi w plenerze... wiec wiem na czym swiat stoi i jak nalezy do tego podchodzic. Nie jestem jednym z tych pomperow.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Postprzez Oliver » 23 Marzec 2011, o 09:28

chunga Twój trening Twój cyrk:) ja się do niego nie mieszam:)
    ja po gilotynie też mam mega spompowaną klatkę... po bramce jeszcze bardziej, a nie wspominając już o poręczach bo potem to jest sajgon:) a rozpiętki ukosem w dół z suspinacją, to jest dopiero pocisk:)
    i jeżeli inne ćwiczenia są bardziej kontuzjogenne na klatkę... e no wybacz, ale widząc takich co przeginają na płaskiej żeby podnieść swoje ego, nałożą za dużo a potem "aaaaaaaaa" krzyk słychać i nadgarstek rozgruchotany, przyczep klatki zerwany, albo co gorsza
    spadnie takiemu sztanga na dół to już wg... a wszystko przez to, że powszechny mit to taki, że płaska jest najlepszym
    ćwiczeniem na klatkę piersiową... siłowo? jak najbardziej, ale nie masowo
    jak ktoś potrafi z głową trenować to przyniesie rezultaty, bo jak ja widzę sucharów na siłowni, przychodzą i włażą
    od razu na ławkę i jazda... byle jak do dupy i tylko gadka "ile ciśniesz, ile wyciskasz" to mnie krew zalewa...
    Nin'i no kakaku de... Subete ni oite, watashi wa tsuyoku naru yo!
    Oliver
    Generał brygady

Pochwały: 42

Postprzez chunga » 23 Marzec 2011, o 13:24

tylko wyciskanie metodą kulturystyczna sztangi na ławce i ewentualnie jej rózne odmiany
    1.tempo wolne
    2.tempo średnie
    3.tempo szybkie dynamiczne
    4.zróznicowany ilosc powtorzen od 25 do 5
    5.różne szerokosci uchwytu
    6.wyciskanie do szyi,słyszałem nawet do czoła robia ,ale nie stosowałem tego
    7.skos dodatni -rózne kąty
    8.pozioma
    9.skos ujemny
    10.wyciskanie z zatrzymaniem na klatce
    11.wyciskanie z odrotnym chwytem(podchwyt)
    tyle można zrobic odmian jednego cwiczenia

jezeli Ty próbujesz mnie przekonac i piszesz że linki są lepsze na mase i pompę to ja ide do domu :) ostatnio spompowałem sobie kaptury ,bo odkurzałem wykładzine prawie 400m kw.
    myśle ,że foty klatki beda najlepszym przykładem,tak jak pompki zwykłe pompki sa przykładem ,że ktos czegos sie boi panowie he he ,ale czego to juz nie wiem .Kujwa krytykujecie pompki "pobij rekord" przestańcie pisac tylko wstawcie w koncu filM jak sie je robi ,a nie że łokiec w prawo. lewe jajo nizej,PRWE WYŻEJ itd. tylko foty i filmik odzwierciedlaja prawde i czy ktos nie jest przypadkiem
    SIŁACZEM W NECIE ,A DUPĄ W ŚWIECIE.Bo to tak przeważnie bywa.
    O--O O--O
    chunga
    Starszy sierżant

Postprzez chunga » 23 Marzec 2011, o 13:28

Pisałem tutaj o wyciskaniu kulturystycznym ,a nie o tym wypaczonym trojbojowym wyciskaniu co jest jakas wielka pomyłka ,ludzie z ta parodią wyciskania nie moga sie nigdzie przebic ,ani w mediach ,ani nie jest to sport popularny,pawie nikt nie sponsoruje tych wygibasow ,jest mało wodowiskowy -bo jak to widzi przeciętny zjadzac z chleba.... jak na lakwe kladzie sie grube prosie i robi wycisk10 cm -parodia sportu to wszystko
    O--O O--O
    chunga
    Starszy sierżant

Postprzez Oliver » 23 Marzec 2011, o 13:39

chunga ja Cie nie próbuję przekonywać, po co? i tak zrobisz co zechcesz:) nigdzie nie napisałem, że linki są lepsze od WL...
    napisałem, że WL nie jest NAJLEPSZYM ćwiczeniem na robienie masy klatki piersiowej, czytaj uważniej...
    i się nie unoś bo do Twojego filmiku się nie odniosłem, nawet go nie oglądałem bo mi to lata i powiewa facet, także się uspokój:)
    odniosłem się do filmiku Pana Marka i tego, który Ty podałeś po nim, napisałem własne spostrzeżenia BASTA:)
    instruktorem nie jestem, aby Ciebie uczyć, zwłaszcza, że jesteś święcie przekonany, że wiesz lepiej:)
    i podkreślę jedną sprawę, JEŻELI KTOŚ WRZUCA FILMIK CZY FOTKI NA NETA, NATURALNIE ZGADZA SIĘ NA KONSTRUKTYWNĄ KRYTYKĘ ZE STRONY INNYCH, JEŻELI NIE TO PO CO JE WRZUCA? po co wtedy ten dym robisz, że ktoś krytykuje? nie chcesz krytyki to nie podawaj linków i tyle... a jeżeli uważasz, że ja się boję krytyki to za krótko jesteś na forum, bo sporo już fot dodawałem w tym jeden filmik (co prawda wszystko stare ale to szkopuł), filmik prawdę mówiąc śmieszny bo pozowanie totalnie mi nie wyszło i ludzie mi cisnęli, powiem Ci szczerze, że dymów nie robiłem bo dobrze wiedziałem, że spier** sprawę i tyle, DUPA w świecie nie potrafi przyjąć na siebie krytyki jak należy;] i nie było jeszcze takiego, który by się kulturystą urodził:)

do tego Ty nadal nie zrozumiałeś co pisałem wcześniej... rywalizujecie? róbcie to ale z zasadami, to tak samo jakby w konkurencji na podciąganie się ktoś się kołysał i wywijał nogami do przodu i tyłu, a ktoś by równo bez kołysania się podciągał... którym sposobem łatwiej?
    drugim sposobem ktoś zrobi 20repsów, a pierwszym poprawi wynik o 5, rozumiesz o co mi chodzi?

PS: a na scenie kulturystycznej to wielkich prosiaków po 150-180kg nie ma?
    Oliver
    Generał brygady

Postprzez chunga » 23 Marzec 2011, o 14:09

Zmywam sie stąd ,mam dosc czytania tych małolackich bredni ,nie mam ochoty sie denerwowac.
    Niech ktos skasuje moj profil ,bo chyba samemu sie nie da.Wyprowadzam sie na inne forum. Ludzie z wklęsłymi klatami nie umiejący zrobic 20 pompek ,mocarze klawiatury HA HA! nie beda mnie uczyc jak mam trenowac.Ja moge nauki od Burneika przyjąc od Słodka i kilku innych .
    NARA!
    O--O O--O
    chunga
    Starszy sierżant

Postprzez Oliver » 23 Marzec 2011, o 14:26

no na pewno Ci na e-srym pomogą, gdzie połowa nóg nie robi, a 95% na splitach 3 dniowych jedzie;] czułem, że tam zawitałeś, po gadce:)
    prawdę napisałem to się zmywasz bo nie wiesz co odpisać ot co:) skoroś taki koksu hardkorowy to po co na forach siedzisz:)
    wiesz przecież wszystko najlepiej, krytyki nie potrzebujesz, najlepiej jakby Ci wszyscy brawo bili po obejrzeniu filmiku z pompkami:)
    to się pytam gdzie Twoje medale i puchary ze sceny kulturystycznej? bo rozumiem, że SIŁĄ trójboistów gardzisz,
    jak i całe forum e-srym:) bo oni wolą sobie klateczkę pompować w WL ciężarem 60kg, zamiast za przysiad porządny się wziąć czy PP:)
    a z tego co mi wiadomo to Burneika uwielbia ciężkie zabawki, także on by Cie wyśmiał a nie uczył:)
    Pozdrawiam serdecznie emerytów i rencistów,
    Mateusz się kłania;)
    Oliver
    Generał brygady

Postprzez Kwachu » 23 Marzec 2011, o 15:25

heheh podpisuje się oba rekami po chunga.Nie wiem czy zauważyliscie ale na forum jest co raz mniej osób, co gorsza tych ludzi z wiedza brak.
    e-srym rozpatrujecie jedynie z punktu znienawidzonego przez was micka, a taki gośc jak KowalX - wiedza bije was na łeb w wielu kwestiach.
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Pochwały: 112

Postprzez Oliver » 23 Marzec 2011, o 17:08

Kwachu jak się podpisujesz pod chunga to dajesz tutaj filmy i foty:)
    jak to ujął chunga? "SIŁACZEM W NECIE ,A DUPĄ W ŚWIECIE.Bo to tak przeważnie bywa. "
    ja nie zauważyłem, aby ludzi ubywało, a jak mówisz o tych typu Marchewka i Ufp to są oni banowani :) i nie tylko tutaj
    KowalX ma wiedzę i potrafi myśleć, wysuwać wnioski, a nie tylko cytować to co przeczytał;)
    przepraszam Cię drogi Kwachu za uogólnianie, bo racja są osoby na e-srym, z którymi da się rozmawiać i wyglądają oni całkiem przyzwoicie:)
    arus np. zasługuje na gratulacje, bo postępy robi świetne:) ale tylko dlatego, że sam używa rozumu i rozkminia plany treningowe:)
    nie zapier*** cały rok na splicie 3-dniowym jak większość... co można zresztą w jego relacjach zauważyć:) świetnie mu idzie
    Oliver
    Generał brygady

PoprzedniaNastępna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość