Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • Wszystko o pompkach i nasze rekordy w tym cwiczeniu

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Re: Wszystko o pompkach i nasze rekordy w tym cwiczeniu

Postprzez pobijrekord » 24 Marzec 2011, o 16:11

Dobrze to może teraz pod konika temat.
    Twierdzicie że przysiady,mc,wycisko-podrzut to podstawa siły i że my drążkowcy gdybyśmy to poprawili mielibyśmy rewelacyjne wyniki na drążku.To w związku z tym wytłumaczcie mi dlaczego nie ma wśród Was-mistrzów drążka chyba że nie ujawniacie swojego talentu?,zadziwcie mnie i konika pokazując chociaż jedno muscle ups w swoim wykonaniu nie mówię teraz możemy dać Wam czas na nauczenie się tego i poćwiczenie.
    pobijrekord
    Starszy plutonowy

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez Oliver » 24 Marzec 2011, o 16:31

Panie Marku nie mów w liczbie mnogiej bo ja się wg w tym nie udzielałem:)
    nie zaprezentuję bo kompletnie się nie znam na podciąganiu... o tym musicie z rafim gadać:)
    ja mogę rozmawiać na temat technik akrobatycznych bo swojego czasu trenowałem, a co do drążka
    to zwykłe podciągania z różnymi chwytami, wymyki, odmyki itp. ale kompletnie się nie znam na tym pod kątem rekordów:)
    zgadzam się tylko z jednym co wiem, ilość nie przekłada się na siłę i odwrotnie:)
    także drążkowcy w sporcie zawodowym, chodzi mi o akrobatykę drążkową, nie trenują tylko na drążku:)
    muszą równie mocno trenować nogi, ramiona, plecy - ogólnie całe ciało, bo wykorzystują je w pełni, podczas obrotów występuje
    napinanie bardzo dużej liczby mięśni aby zmaxymilizować "jakość" w danej konkurencji:)
    na temat zwykłego pociągania się nie wypowiem bo nie mam pojęcia:P
    Nin'i no kakaku de... Subete ni oite, watashi wa tsuyoku naru yo!
    Oliver
    Generał brygady

Pochwały: 42

Postprzez pobijrekord » 24 Marzec 2011, o 16:39

OK sorki że uogólniłem i cenię że w tym temacie nie kreujesz się na fachowca,bo widzisz ani ja ani konik nie przykładamy wagi do podstawowych ćwiczeń siłowych a jednak dajemy radę w tych fikołkach i to chyba świadczy że nie zawsze wiedza którą przedstawia Rafi się sprawdza bo jak wspomniałem wtedy wszyscy co trenują jego wskazówkami powinni śmigać na drążku.
    pobijrekord
    Starszy plutonowy

Postprzez konik506 » 24 Marzec 2011, o 16:41

Oliver napisał:konik ja z Panem Markiem prowadzę dyskusję dlatego nie wiesz o co chodzi:)

OK'
    :geek:
    konik506
    Starszy kapral

Pochwały: 7
    Miasto: Szprotawa
    Data urodzenia: 03 11 1973

Postprzez Oliver » 24 Marzec 2011, o 16:43

podstawowa zasada jest taka, chcesz być dobry na drążku? trenuj drążek:)
    a trzeba wziąć pod uwagę, że większość wg tego nie robi...:)
    Oliver
    Generał brygady

Postprzez pobijrekord » 24 Marzec 2011, o 16:54

Oliver napisał:podstawowa zasada jest taka, chcesz być dobry na drążku? trenuj drążek:)
    a trzeba wziąć pod uwagę, że większość wg tego nie robi...:)

Racja ale napiszę Ci ciekawostkę przez sezon jesień-zima w ogóle nie trenowałem na drążku,a mimo to co dwa tygodnie poprawiałem rekord w podciąganiu :),gdybyś nie wierzył to już Ci piszę robiłem tylko progresję na górnym wyciągu szerokim nachwytem z przodu.
    pobijrekord
    Starszy plutonowy

Postprzez pobijrekord » 24 Marzec 2011, o 17:06

Dalej,wiesz dlaczego większość nie podciąga się na drążku ?,już Ci piszę-bo kierują się takim mottem jak masz w swoim opisie "Po pierwsze - zwiększ masę!! " i przez to najzwyczajniej w świecie jest im za ciężko.Mam kolegę który w młodości podciągał się na drążku z obciążeniem ale poszedł właśnie w tym kierunku jak Twoje motto waży teraz 105kg przy wzroście 170-parę nie ma dużo tłuszczu a podciągnie się tylko 6x bez żadnego obciążenia choć w innych ćwiczeniach dźwiga b.dużo.
    pobijrekord
    Starszy plutonowy

Postprzez Oliver » 24 Marzec 2011, o 20:44

no bo ilość powtórzeń nigdy nie będzie się przekładać na siłę i odwrotnie:) jakby podciągał się regularnie,
    to przy tej wadze nie miałby teraz problemów:) a ja Ci powiem lepiej coś z mojej dziedziny, osobiście znam grubasów, którzy
    w akrobatyce zasuwają i to ostro:) także waga nie jest przeszkodą, dowód?
    zobacz tu:
    http://www.youtube.com/watch?v=bsHU10I1 ... re=related
    jest to kulturysta, kaskader z Teamu Ryouko, jak widać masa wcale mu nie przeszkadza:) do tego możesz zerknąć
    na jego osiągnięcia, ma wiele miejsc na podium:)
    kiedyś widziałem, kulturystę na YT ważącego jakieś 140kg robiącego Back Flipa (salto w tył) przed kamerą...
    jak to zobaczyłem to mi gały wyszły na wierzch:)

co do poprawienia rekordu nie trenując, jest to całkiem normalna sytuacja przy regeneracji włókien mięśniowych:)
    Oliver
    Generał brygady

Postprzez rafimoc » 24 Marzec 2011, o 23:14

Ale co Wy chcecie prowokowac??xD

Konik -

PRIMO: MISTRZA CECHUJE SKROMNOSC A NIE PYSZALKOWATOSC!
    Secundo: jak mozna siebie oglosic mistrzem Polski?? no slucham?? ;]

Nie mam zamiaru sie poprawiac, bo niby czemu? rowniez slucham.
    Piszesz o ilosci pow vs sila totalna twierdzac ze mozesz przy tym stawiac znak rownosci?? znajde multum argumentow na to ze NIE MOZESZ!

Dalej: Twierdzisz ze nie doceniam pracy innych? Bo? konkrety prosze.
    Nigdzie nie napisalem o Twoim muscle-up, pisze posty MERYTORYCZNE ogolnie zwiazane z drazkiem, a nie odnosze sie do Twojego przykladu - proste to jest??

Dalej: Marek wyszukujesz jakies filmy stare i je wklejasz - nie bede rzucal inwektywami, napisze tylko ze doszukujesz sie wszystkiego i niczego co irytuje. Nic poza tym - bo oboje wiemy ze nie mozesz mowic o sile podciagajac sie na drazku 20razy,czyz nie??
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Postprzez rafimoc » 24 Marzec 2011, o 23:19

jeszcze: Marek widzisz tylko to co chcesz widziec - taka prawda.

Pisalem kurva wyraznie ze PUSH PRESS wykonany WYTRZYMALOSCIOWO poprawi ILOSC POW NA DRAZKU! a ty to zinterpretowales jak ostatni...bo wysnules wniosek ze push press wykonany w stricte silowym przedziale przelozy sie na ILOSC POW NA DRAZKU! a tak nie bedzie!

Czytaj chlopie, uwaznie.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

PoprzedniaNastępna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość