Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • Wszystko o pompkach i nasze rekordy w tym cwiczeniu

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Re: Wszystko o pompkach i nasze rekordy w tym cwiczeniu

Postprzez pobijrekord » 25 Marzec 2011, o 06:59

Oliver ja nie piszę o wyjątkach ludzi sprawnych jak dałeś przykład tylko o większości której jak waga przybywa to dupa robi się ciężka i wtedy nie chce się podciągać na drążku.A rekordu na drążku poprawiłem nie że nie trenowałem tylko odwrotnie ciężko trenowałem na wyciągu.
    pobijrekord
    Starszy plutonowy

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez pobijrekord » 25 Marzec 2011, o 07:14

rafimoc napisał:Marek wyszukujesz jakies filmy stare i je wklejasz - nie bede rzucal inwektywami, napisze tylko ze doszukujesz sie wszystkiego i niczego co irytuje. Nic poza tym - bo oboje wiemy ze nie mozesz mowic o sile podciagajac sie na drazku 20razy,czyz nie??

Film nie dotyczył drążka tylko tego że patrząc na kogoś jak ćwiczy nie można na pewniaka wiedzieć czy to mu odpowiada ten ktoś wie to najlepiej i jeżeli Ty nie robiłeś tam pełnych ruchów na triceps to Twoja sprawa ja napisałem Oliverowi na przykładzie Twojego filmu że robię pełniejsze ruchy a mimo to gość na siłce zwrócił mi uwagę że trenuję za dużym ciężarem.Dlatego piszę że ktoś z boku może jedynie oceniać i poprawiać początkującego a nie nas.
    Co do siły i ilości w podciąganiu dogadaliśmy się już i rozumiem o co chodzi z tym push pres na ilość.Mi chodziło o co innego pytałem się czy znajdzie się ktoś z trenujących Twoimi sposobami co wykona jedno muscle ups tu nie potrzeba dużo powtórzeń powinna wystarczyć idąc Twoim tokiem myślenia siła wytrenowana w przysiadach,mc i push pres plus podciąganie.
    pobijrekord
    Starszy plutonowy

Postprzez rafimoc » 25 Marzec 2011, o 09:16

LOL.

W tym momencie to juz trollujesz calkowicie.

Primo: push press wzmacnia 1 wektor sily potrzebny dla sily drazkowej ale drugie co: KOORDYNACJA!! jak jej nie ma to lipa.. w wiekszosci cwiczen. Taka prawda.

Zreszta piszcie sobie o wygibasach - Wasz temat.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Postprzez pobijrekord » 25 Marzec 2011, o 11:24

I zgoda,więc nie krytykuj z innymi czegoś czego sam nie potrafisz.Tak samo jak Ty nie przyjmuję krytyki od kogoś co sam nie potrafi zademonstrować w danym ćwiczeniu odpowiedniego poziomu obojętne czy to będzie podciąganie czy pompki pewnie zauważyłeś że nie krytykuję Twoich osiągów siłowych bo w porównaniu jestem w nich cieniutki i polecam innym przyjąć podobne nastawienie.Zauważyłem na YT że zawsze najwięcej krytykują ci co nie mają żadnych filmów,a ci co mają się czym pochwalić zawsze doceniają wysiłek i nie napiszą złego słowa.
    pobijrekord
    Starszy plutonowy

Postprzez rafimoc » 25 Marzec 2011, o 11:36

Ty chyba nie rozumiesz czlowieku, krytykuje?? PRZEDSTAWIAM MERYTORYCZNE POSTY! a Ty co przedstawiasz? napisales cos madrego? czy tylko " ja trenuje 20 lat to wiem lepiej"...

Pisalem wielokrotnie, ze mozesz trenowac i 30 lat a nadal bedziesz poczatkujacy bo Twoja wiedza absolutnie raczkuje i nie czynisz nic zeby ja choc troche poprawic. A zeby bylo smieszniej - masz silniejsza wiedze to masz wieksze pole dzialania i mozesz bardziej windowac wyniki.

Jestem radykalem jesli chodzi o trening - trening bez slidnych martwych ciagow i przysiadow to nie jest trening! Jak ktos niepotrafi przetrenowac odpowiednio calego lower i upper body to sam siebie skazuje na porazke... dla wiekszosci mianem sily jest wycisk na plaskiej (notabene nieprawidlowo wykonany), gdzie na poreczach zrobia ledwo 50kg - KLATKOWYCH, gdzie rdzen jest usztywniony!

Ktos kto mowi ja robie wykroki i na hack-maszynie twierdzac ze to ciezki trening to NIE WIE CO TO CIEZKI TRENING! Przysiad meczy cale cialo, a ten kto nie wierzy niech zrobi sobie 10x10 na slusznym obciazeniu, najpierw dretwieja lydki, pozniej uda, grzbiet - nastepnie cale piersiowe i obrecz barkowa na karku konczac! Nie czujesz nog a przysiadasz... TO JEST TO!

I nie pieprzcie mi teraz glupot, ze kondycja itp Wy sie naogladaliscie za duzo splitowcow co to po 1 serii przysiadow na 20pow padaja ze zmeczenia! Ten kto wie jak robic wlasciwie i jak dobrze rozgraniczac sily zawsze bedzie silny i do tego SPRAWNY!
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

rafimoc
    Generał broni

Postprzez pobijrekord » 25 Marzec 2011, o 12:03

No tak prawda jesteś przecież moderatorem to musisz zabłysnąć,tylko że jeżeli ktoś tworzy wątek to może wcale sobie nie życzy Twoich mądrości w dodatku nie na temat bo obojętnie gdzie piszesz zawsze wyskakujesz ze swoimi żelaznymi regułami,nie zauważyłeś że zaczynasz już przypominać kogoś w stylu "fachowca" co wszystkie rozumy pozjadał,może trochę skromności?A jeżeli tylko mądrości merytoryczne tu mają być to przecież wątek w Twoim dziale więc kasuj posty lub cały wątek.Hunga założył go z myślą że będą linki do pompek a Wy z Oliverem zupełnie go zepsuliście i to samo było z wątkami o podciąganiu i pobijrekord.
    pobijrekord
    Starszy plutonowy

Postprzez rafimoc » 25 Marzec 2011, o 12:15

"No tak prawda jesteś przecież moderatorem to musisz zabłysnąć"

Nie, Panie moderatorze z forum "kulturystycznego" na naszej-klasie;] xD Chce wprowadzac merytoryke bo nie czytaja tego tylko ludzie ktorzy sobie pompkują i sie podciagaja.

"że jeżeli ktoś tworzy wątek to może wcale sobie nie życzy Twoich mądrości w dodatku nie na temat bo obojętnie gdzie piszesz zawsze wyskakujesz ze swoimi żelaznymi regułami"

Nie wiem czy zauwazyles ale jest to FORUM SPORTOW SILOWYCH w tym KULTURYSTYKI, KTORA ROWNIEZ JEST SPORTEM SILOWYM, a NIE forum podciagania na drazku i pompek - trening to rzecz ogolna, metodyka rozna a nie waski horyzont tylko dla drazka i pompek.

"nie zauważyłeś że zaczynasz już przypominać kogoś w stylu "fachowca" co wszystkie rozumy pozjadał,może trochę skromności?"

Piszesz do mnie o skromnosci?? jestem leszczem pisalem wielokrotnie.
    Ja siebie nazwalem samozwanczym mistrzem Polski?? Dosc tego pieprzenia glupot o biciu rekordow tylko dla 2 waskich cwiczen. Albo jestes silny ogolnie albo WCALE - 2cw o niczym nie swiadcza - wybaczcie Panowie za szczerosc. Predzej czy pozniej to sie sprowadza do jednego: NIEROWNYCH BALANSOW SILOWYCH i mamy sytuacje ze podciagniesz sie na drazku 30+ razy a przysiadu ze sztanga 140kg nie zrobisz... dla mnie to paranoja i znow przypominam: TO FORUM SPORTOW SILOWYCH!

"A jeżeli tylko mądrości merytoryczne tu mają być to przecież wątek w Twoim dziale więc kasuj posty lub cały wątek." a po co?? im wiecej merytoryki tym lepiej, bo ona wychodzi zawsze w DYSKUSJACH.

"Hunga założył go z myślą że będą linki do pompek a Wy z Oliverem zupełnie go zepsuliście i to samo było z wątkami o podciąganiu i pobijrekord."

Zepsulismy? PRZYPOMINAM TO FORUM SPORTOW SILOWYCH A NIE ZMYSLNA STRONKA POBIJ-REKORD CZY tez 2 cele: pompki + drazek.

rafimoc
    Generał broni

Postprzez Oliver » 25 Marzec 2011, o 12:16

a myślałem, że już nie bd się musiał udzielać... Panie Marku po co Pan mnie znowu przywołuje:)
    ja wyraziłem swoje zdanie na temat zasad panujących w pobijaniu rekordów czyż nie? no i miałem racje bo zasady muszą być,
    sam Pan przyznał wymieniając je:) także nie wiem czym problem:)
    nie zrozumiałem tematu, także bardzo przepraszam moja wina, że niepotrzebnie przyczepiłem się do techniki pompek:) może być?
    ale zdania i tak nie zmienię... bd cenił wartości merytoryczne, a nie chwalenie się w internecie filmikami jaki to ktoś jest cudowny:)
    nie neguje natomiast filmików progresowych, ktoś robi coś dla siebie w stylu BEFORE i AFTER, jestem za:) świetna motywacyjna sprawa:)
    coś w stylu dziennika treningowego:) bo Panie Marku według mnie przesadziliście z ogłoszeniem się mistrzami w danej konkurencji...
    nie macie prawa do tego, to jest tylko internet, jeżeli chcecie być mistrzami zgłoście się na zawody otco:)
    i nie mówię, że jesteście do kitu, tak nie jest, robicie dobrą robotę z tymi drążkami, ale nie traktujcie siebie jako mistrzów...
    ale rywalizacji przez internet nie popieram...
    Nin'i no kakaku de... Subete ni oite, watashi wa tsuyoku naru yo!
    Oliver
    Generał brygady

Pochwały: 42

Postprzez pobijrekord » 25 Marzec 2011, o 12:28

Oliver masz rację,ale portal www.pobij-rekord.pl jest nie jest tylko po to aby się chwalić ale też żeby zmotywować ludzi do rywalizacji a niestety rekordy są tylko takie co w większości ćwiczą ludzie ale przecież nikt Tobie i Rafiemu nie zakazuje utworzyć tam kategorii przysiad,mc czy innych które uważacie za synonim prawdziwej siły,na YT można przecież wrzucać filmiki gdzie również masz swój a tu merytorycznie o tym gadać,bo sam wiesz że taka teoria bez demonstracji nie jest za dużo warta.Nie kreuję się na mistrza pokazując swoje filmy i stronkę PR tylko zachęcam do ćwiczeń i współzawodnictwa i nie koniecznie w tym co ja pokazuję.
    pobijrekord
    Starszy plutonowy

Postprzez Oliver » 25 Marzec 2011, o 12:33

Panie Marku konik inaczej to określił:) bezpośrednio nazwał was mistrzami Polski:)
    ja na temat pobij-rekord.pl się już nie udzielam, to nie mój dział, nie będę krytykował bo nie mam zamiaru tam z wami konkurować:)
    uważam, że jest zbyt dużo ludzi lepszych ode mnie, wolę dalej nad sobą pracować:) jeżeli ktoś tam potrzebuje motywacji to niech
    się tam bawi, mi to nie potrzebne:) zresztą tak jak powiedziałem, jestem jeszcze za słaby w porównaniu do wielu ludzi, którzy
    wstawiają filmy do internetu jeżeli już miał bym się mierzyć... ale i tak nie będę nawet jak ich przegonie:) wolałbym wykonać
    wspólny trening z którymś z nich żeby się czegoś nauczyć, albo żeby ktoś się czegoś nauczył ode mnie...
    dla to mnie to wiele lepsza alternatywa:)
    naturalnie mówię Tu o ćwiczeniach siłowych, bo ilościówki kompletnie mnie nie interesują i nigdy na ilość nie będę trenował:)
    Nin'i no kakaku de... Subete ni oite, watashi wa tsuyoku naru yo!
    Oliver
    Generał brygady

Pochwały: 42

PoprzedniaNastępna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość