Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • co jeść przed bieganiem aby miesnie zabezpieczyc przed spala

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Re: co jeść przed bieganiem aby miesnie zabezpieczyc przed s

Postprzez Oliver » 30 Marzec 2011, o 13:26

chunga... przecież z tym spalaniem tkanki tłuszczowej w treningu siłowym (jednoczesna masa mięśniowa i spalanie fatu) ja zacząłem dyskusję:)
    z Kwachem trochę żeśmy się posprzeczali ale doszliśmy do pewnych wniosków i się skończyło na GOOD:)
    za krótko mnie znasz... są osoby na e-srym, które naprawdę cenię, jest ich mało ale są:)
    FBW mi się aktualnie podoba bo dla mnie to coś nowego, robiłem go na początku przygody z siłownią ale nie miałem,
    tyle samozaparcia do tego co teraz, widzę ogromne plusy:)
    co nie znaczy, że splitami nie jechałem... jakbyś prześledził mój dziennik (w sumie to pierwsza strona) to byś widział,
    że jechałem na takim planie jak chociażby FST-7 :) który bardzo sobie chwalę, w sumie arusa relacja mnie do niego przekonała:)
    PS: Rafał daje świetne wskazówki, co nie znaczy, że ślepo idę za jego słowem... ja nie tylko tu z nim rozmawiam,
    na komunikatorze również dyskutujemy:)
    Nin'i no kakaku de... Subete ni oite, watashi wa tsuyoku naru yo!
    Oliver
    Generał brygady

Pochwały: 42

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez Kwachu » 30 Marzec 2011, o 13:30

Oliver -racja ale to była czysto teoretyczna "gadka" w praktyce należy znać swój organizmu perfekcyjnie,same ustalenie bilansu zerowego dla poszczególnych dni brać pod to wszytkie aspekty choćby długość snu czy aktywność w ciągu dnia może zachwiać wszytko.

dasza i reszta daj Cie już k... spokój z tym wiecznym najeżdżaniem na siebie, skoro jeden czy drugi ma takie zdanie to ma do tego prawo bo żyjemy w wolnym kraju i tutaj jest wolne forum każdy się może zalogować ci wypowiadać, byle robił to z głowa bo potem będziemy się musieli przekwalifikować z forum kulturystycznego na rehabilitacyjne forum .
    Dasz masz chłopie prawie 50 lat wiec nie wiem po coś ie przegadujesz z zemną i reszta gówniarzy z forum :)
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Pochwały: 112

Postprzez Oliver » 30 Marzec 2011, o 13:32

ja jestem pewien, że od chungi bym się wiele nauczył (inni pewnie też) gdyby nie te początkowe sprzeczki;)
    Kwachu ale dyskutowaliśmy tylko nad tym czy jest to możliwe i wyszło, że tak:)
    Oliver
    Generał brygady

Postprzez dasza » 30 Marzec 2011, o 13:35

Kwachu napisał: rocencie,, a najprawdopodobniej to kwas mlekowy jest głównym winowajcom zmęczenia miensiowego(mzoemy tez wyróżnić zakwaszenie meisniowe oraz wzrost protonów wodoru i obniżenie progu receptorowego ). W warunkach tlenowych kwas mlekowy w cyklu kwasowo cytrynowym, przekształcany jest do kwasu cytrynowego i dalej spalany do dwutlenku węgla i wody. Dalej możemy wymienić to ze na siłowni(glikoliza beztlenowa) będzie glukoza z glikogenu rozłożona do ATP cząsteczek, a na biegach ATP powstaje z 38 cząsteczek glukozy. Wiec więcej glikogenu spalisz na siłowni niż na bieganiu, z stad tez to wyczerpanie w twoim organizmie. Glikogen na siłowni przy mega wysiłku starcza na 30-45 minut u zwykłego człowieka, a na bieganie nawet 180 minut.
    na pewno jest tak jak piszesz ,nie przeczę ,ale az tak nie zagłebiam sie w nauke i teorytyzowanie.Spójrz na to w taki praktyczny sposob ,co dzieje sie z gościem ,ktory przez 20 lat trenuje na silowni i nie stosuje innych sportow uzupełniajacych no aerobów) ,gosc taki nie oswojony z takiego rodzaju wysilkiem ,traci kondycje i nie ma w nawyku nic innego jak tylko trening siłowy,To jest droga do nikąd bo i tak kiedys ta cała masa i siła spadnie,jest to bardzo złe i jednostronne ,a wiesz dlaczego tak ci pisze ,bo ja tak miałem , brylowałem w wielu sportach ,trenowałem za młodu wszystkie prawie dyscypliny sportowe ,ale potem pochłonęła mnie tylko kulturystyka ,a aeroby jeszcze nie były tak popularne jak teraz -to była mój błąd i zorientowałem sie po 20 latach ,że sama siłownia i tylko siłowni to droga do nikąd .Wiec przykro mi patrzec jak popełniacie tutaj ten sam błąd ,ktory ja popełniłem.Jeszcze raz napisze aeroby czy tam inne sporty trzeba trenowac na rowni z siłownia.
    KOCHAM TO FORUM ,NAJLEPSZE FORUM NA SWIECIE. JEST DUŻO FACHOWCOW I MOŻNA SIE DUZO CIEKAWYCH RZECZY DOWIEDZIEC I W OGOLE JEST COOL !!!
    dasza
    Kapral

Pochwały: 1
    Miasto: Poland

Postprzez Kwachu » 30 Marzec 2011, o 13:35

Oliver- jesli mówie o aerobach to szybki marsz mam na myśli tu się nie spala tkanka mięśniowa, jak w przypadku biegów przy tętnie HRmax w okolicach 80-90%. Zreszta przy prawidłowej regeneracji żywieniu nic sie wielkiego nei stanie, efekt jest tutaj podobny jak w przypadku treningu siłowego dochodzi do mikrouszkodzenia włókien i potem się odbudowują.

Jest możliwe ale nie wypieram się tak napisałem ale ciężko z tym dojść do ładu by było, musiał byś praktycznie wykonywać każdy dzień tak samo, taka redukcja na ujemnym bilansie tez by zajeło więcej czasu niż ta przy aerobach a druga sprawa ze mięśnie i tak by poleciały i to pewnie w wiekszym stopniu(uogólniając temat).
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Pochwały: 112

Postprzez dasza » 30 Marzec 2011, o 13:42

Kwachu napisał:Dasz masz chłopie prawie 50 lat wiec nie wiem po coś ie przegadujesz z zemną i reszta gówniarzy z forum :)

bo wy leszczyki he he zauwazacie to ,czego ja nie zauwazam stary i np.z kilku tutaj pisanych rzeczy skorzystałem, jak to sie mowi tylko " krowa nie zmienia pogladów"
    Ostatnio edytowano 30 Marzec 2011, o 13:42 przez dasza, łącznie edytowano 1 raz
    KOCHAM TO FORUM ,NAJLEPSZE FORUM NA SWIECIE. JEST DUŻO FACHOWCOW I MOŻNA SIE DUZO CIEKAWYCH RZECZY DOWIEDZIEC I W OGOLE JEST COOL !!!
    dasza
    Kapral

Postprzez Oliver » 30 Marzec 2011, o 13:42

chunga ale to zależy od priorytetów:) bo większość siłaczy/kulturystów wg nie wzmacnia kondycji, ani tej tlenowej, ani tej powtórzeniowej (drążek, pompki, poręcze itp) także to zależy kto jakie ma cele:)
    popieram i jestem za tym co napisałeś, to jest prawda:) ale nikogo się do tego nie zmusi...
    też trenowałem lekko atletykę,skok w dal, skok w zwyż, biegi krótko dystansowe i sprinty, piłkę nożna (bramkarz), akrobatykę i mógłbym jeszcze tak wymieniać... także wszystko zależy od priorytetów :) dla zdrowia - ważny jest trening tlenowy
    Oliver
    Generał brygady

Postprzez dasza » 30 Marzec 2011, o 13:48

Oliver napisał:chunga ale to zależy od priorytetów:)
    też trenowałem lekko atletykę,skok w dal, skok w zwyż, biegi krótko dystansowe i sprinty, piłkę nożna (bramkarz), akrobatykę i mógłbym jeszcze tak wymieniać... także wszystko zależy od priorytetów :) dla zdrowia - ważny jest trening tlenowy
    no to teraz jak złapałes 20kg masy zobacz co ci dalo uprawianie tylko siłowki i sprawdz jak Ci idzie w tych sportach obecnie ,a jak kiedys.
    Tutaj duzo o cwieczeniach na drązku sie pisało ,ja tez miałem takie hobby i robiłem takie cuda ,że nawet nie uwierzylibyscie co...,a teraz ? mam 40 kg wiecej i zrobie 5 wymykow na maksa to wszystko :(
    dasza
    Kapral

Postprzez Oliver » 30 Marzec 2011, o 14:03

akurat w akrobatyce to tak się nie cofnąłem bo wymyki dla mnie dalej są pikusiem:)
    z racji tej, że trenując na siłowni w równym czasie uprawiałem akrobatykę, także nie jest tak źle:)
    ale biegi u mnie to by była porażka, wiadomo:P 100m jeszcze jeszcze bo zawsze dobrze sobie radziłem,
    ale reszta już nie... zwłaszcza, że za podstawówki zaczęły się problemy z oddychaniem po długim biegu,
    to teraz bym chyba padł na glebę:D
    ale tak jak mówię, biegi to nie mój priorytet, mogę być w tym słaby bolek:) może kiedyś zmienię swoje cele,
    aktualnie mam nowy i jego będę się trzymać:)
    ale to tak samo jak ja bym próbował ludzi namawiać do rozciągania... bo brak możliwości umycia sobie pleców:D to jest już kalectwo:P
    przekonałem się jak ważyłem 90kg+... tego błędu nie popełnię:P
    Oliver
    Generał brygady

Postprzez Oliver » 30 Marzec 2011, o 14:14

chunga Ty cholero, przez Ciebie w kompleksy wpadnę, właśnie próbuje szpagat zrobić i dupa:D a jeszcze kilka miesięcy temu nie było problemu... na nowo trzeba się porozciągać:P
    Oliver
    Generał brygady

PoprzedniaNastępna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość