Wraz z reaktywacją forum Kulturystyczni.pl dla wszystkich użytkowników przygotowaliśmy ciekawy konkurs z mega nagrodami i toną śmiechu!
Serdecznie zapraszamy wszystkich do wzięcia w nim udziału i życzymy powodzenia!
Weź udziałNasi nowi specjaliści doradzą, pomogą oraz odpowiedzą na wszystkie Twoje pytania!
Zadaj pytanieWyciskamy siódme poty z naszego profilu! Dowiedz się więcej
Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24
na pewno jest tak jak piszesz ,nie przeczę ,ale az tak nie zagłebiam sie w nauke i teorytyzowanie.Spójrz na to w taki praktyczny sposob ,co dzieje sie z gościem ,ktory przez 20 lat trenuje na silowni i nie stosuje innych sportow uzupełniajacych no aerobów) ,gosc taki nie oswojony z takiego rodzaju wysilkiem ,traci kondycje i nie ma w nawyku nic innego jak tylko trening siłowy,To jest droga do nikąd bo i tak kiedys ta cała masa i siła spadnie,jest to bardzo złe i jednostronne ,a wiesz dlaczego tak ci pisze ,bo ja tak miałem , brylowałem w wielu sportach ,trenowałem za młodu wszystkie prawie dyscypliny sportowe ,ale potem pochłonęła mnie tylko kulturystyka ,a aeroby jeszcze nie były tak popularne jak teraz -to była mój błąd i zorientowałem sie po 20 latach ,że sama siłownia i tylko siłowni to droga do nikąd .Wiec przykro mi patrzec jak popełniacie tutaj ten sam błąd ,ktory ja popełniłem.Jeszcze raz napisze aeroby czy tam inne sporty trzeba trenowac na rowni z siłownia.Kwachu napisał: rocencie,, a najprawdopodobniej to kwas mlekowy jest głównym winowajcom zmęczenia miensiowego(mzoemy tez wyróżnić zakwaszenie meisniowe oraz wzrost protonów wodoru i obniżenie progu receptorowego ). W warunkach tlenowych kwas mlekowy w cyklu kwasowo cytrynowym, przekształcany jest do kwasu cytrynowego i dalej spalany do dwutlenku węgla i wody. Dalej możemy wymienić to ze na siłowni(glikoliza beztlenowa) będzie glukoza z glikogenu rozłożona do ATP cząsteczek, a na biegach ATP powstaje z 38 cząsteczek glukozy. Wiec więcej glikogenu spalisz na siłowni niż na bieganiu, z stad tez to wyczerpanie w twoim organizmie. Glikogen na siłowni przy mega wysiłku starcza na 30-45 minut u zwykłego człowieka, a na bieganie nawet 180 minut.
Kwachu napisał:Dasz masz chłopie prawie 50 lat wiec nie wiem po coś ie przegadujesz z zemną i reszta gówniarzy z forum
no to teraz jak złapałes 20kg masy zobacz co ci dalo uprawianie tylko siłowki i sprawdz jak Ci idzie w tych sportach obecnie ,a jak kiedys.Oliver napisał:chunga ale to zależy od priorytetów:)
też trenowałem lekko atletykę,skok w dal, skok w zwyż, biegi krótko dystansowe i sprinty, piłkę nożna (bramkarz), akrobatykę i mógłbym jeszcze tak wymieniać... także wszystko zależy od priorytetów dla zdrowia - ważny jest trening tlenowy
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość