Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • pompki i rekordy ;)

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Re: pompki i rekordy ;)

Postprzez konik506 » 2 Kwiecień 2011, o 21:24

Ja twoich stawów się nie czepiam - tylko co z przyszłością - jesteś młody - jak długo ???
    Ale nie bieżesz nigdy treningów dlugowietrznych tylko szacowany czas ,, krutkotrwały'' -
    Piszecie ,, czas -krótko trwały na rozwój klaty'' - i tu mam omamY w stosunku do tego - jaki czas, to są jakieś nieporozumienia.
    W krÓtkim czasie to można jecHać splity, a nie się delektować treningami na klatę.
    Bez obrazy Koń.
    konik506
    Starszy kapral

Pochwały: 7
    Miasto: Szprotawa
    Data urodzenia: 03 11 1973

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez rafimoc » 2 Kwiecień 2011, o 21:27

przeciez zawsze jak robie plan pod siebie czy kogos to nie duzych ciezarow na starcie tylko jest dlugofalowa stala progresja, ktora rowniez adaptuje maz stawowa do coraz wiekszej aktywnosci pod ciezarami.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Postprzez dasza » 3 Kwiecień 2011, o 15:08

rafimoc napisał:Ja Ci na poczatek moge zaliczyc 330kg w dociagu pod ktorymi bedziesz mial pelne gacie a nawet tego nie oderwiesz po saa;]
    ja nawet czegos takiego nie bedę próbował ,bo dla mnie to jest najgłupsze cwiczenie z działu kulturystyka ;-))
    wiesz to cos takiego jakbys powiesił sie na drązku i zamiast na nim sie podciągac ruszałbys dupą i zaliczal sobie powtórzenia ;-))
    ,albo robiąc pompki ruszal bańka zamiast rekami -bzdury i wymyslanki dla ludzi ,ktorzy nie moge sie przebic prawidłowo wykonanym technicznie i w pełnym zakresie powtórzeniem.
    Zosttawiam to cwiczenie trojboistą oni lubie takie oszykiwanki ,2 koszulki sćiagajace ,mostki ,powtórzenie 10cm żeby zaliczyc wyciskanie leząc. Może jestem starej daty ,ale tyle myśle o tych waszych powtórzeniach w zakresie ruchu 3-5 cm.TO NICZEMU NIE SŁUZY.POPISOWKA I TYLKO TYLE
    KOCHAM TO FORUM ,NAJLEPSZE FORUM NA SWIECIE. JEST DUŻO FACHOWCOW I MOŻNA SIE DUZO CIEKAWYCH RZECZY DOWIEDZIEC I W OGOLE JEST COOL !!!
    dasza
    Kapral

Pochwały: 1
    Miasto: Poland

Postprzez Michał » 3 Kwiecień 2011, o 16:43

chunga mylisz sie ze to niczemu nie sluzy. Łamie Twoje martwe punkty silowe, przyswaja psychike do ciezaru itd
    Sterydy to nie sposób na niedożywienie !!!
    obrazek
    Kliknij obrazek, aby powiększyć
    Awatar użytkownika
    Michał
    Generał broni

Pochwały: 101

Postprzez dasza » 3 Kwiecień 2011, o 17:53

Zmienie zdanie jak zobacze, że to robia kulturysci z prawdziwego zdażenia,ktorzy potrafia pieknie rozwinac mase mieśniowa i jutro to zaczne robic.Widziałes takie cuda w wykonaniu Strzelińskiego ,Piotrokowicza.Głuchowskiego ,Słodkiewicza czy kilku innych -bo ja nie!
    Podstawą treningu sa pełne prawidłowe powtórzenia -zwłaszacza dla Was młodziakow ,a nie po 1 roku treningów jakies prykanie na ćwierc ,albo 1/8 powtórzenia.To są metody zarezerwowane dla bardzo zaawansownych. lub jakis zawodnikow trojboju co chcą przełamac swoje genetyczne granice.Wiem ,wiem zara mi tu ktos napisze ,że tylko siła go interesuje he he!
    Co ten rafi wam w tych głowach poprzestawiał ?
    KOCHAM TO FORUM ,NAJLEPSZE FORUM NA SWIECIE. JEST DUŻO FACHOWCOW I MOŻNA SIE DUZO CIEKAWYCH RZECZY DOWIEDZIEC I W OGOLE JEST COOL !!!
    dasza
    Kapral

Postprzez dasza » 3 Kwiecień 2011, o 17:58

Michał napisał:chunga mylisz sie ze to niczemu nie sluzy. Łamie Twoje martwe punkty silowe, przyswaja psychike do ciezaru itd
    człowieku do jakiego ciezaru???? przysiadasz 80 kg wyciskasz 75 i mi tu piszesz o przyswajaniu do duzego cieżaru I MARTWYCH PUNKTACH -twoj martwy punk to ty cały razem z kapciami -PRZEBUDŻCIE SIE CHŁOPY!
    dasza
    Kapral

Postprzez Michał » 3 Kwiecień 2011, o 20:30

chunga nie mowie o moich martwych punktach bo ja jade na pelnych ruchach. Ale tak jak mowisz to juz jest metoda dla troche bardziej zaawansowanych zawodnikow.
    Sterydy to nie sposób na niedożywienie !!!
    obrazek
    Kliknij obrazek, aby powiększyć
    Awatar użytkownika
    Michał
    Generał broni

Pochwały: 101

Postprzez rafimoc » 3 Kwiecień 2011, o 20:55

"torzy nie moge sie przebic prawidłowo wykonanym technicznie i w pełnym zakresie powtórzeniem."

Logicznym jest ze najpierw badamy swoje waskie gardlo silowe potem je wzmacniamy by zrobic MEGA PROGRES!

Zrob taka popisowke i w dodatku pochwal sie cyklami - doswiadczony zawodniku;]

"idziałes takie cuda w wykonaniu Strzelińskiego ,Piotrokowicza.Głuchowskiego ,Słodkiewicza czy kilku innych -bo ja nie!"

Swego czasu Gluchowski robil lockouty przysiadowe, a Slodkiewicz sobie porozpierdalal barki od przysiadow - LOL:) bezsensowna kontuzja...ale to jest wlasnie kulturystyczna wiedza.

Malo tego - zobacz jak Warren wyciska na barki czy tam yates wiosluje;] albo jak pieknie odbijaja sztange od ziemi w martwych - dalej jestes tego samego zdania??

"Co ten rafi wam w tych głowach poprzestawiał ?"

Poprzestawial?? smiech na sali!!

Lepiej zeby chlopak wladowal w siebie tone supli potem saa - bo to jest wlasnie kulturystyka, bo liczy sie tylko pelne powtorzenie, bezwzgledu na jego martwe strefy, bez wzgledu na jego dlugosc konczyn, bez wzgledu na wszystko! Chcesz dalej polemizowac w tym temacie?? Przeciez tyle lat trenujesz to powinienes wiedziec wiecej, hmm?? Szacunek mam, ale nie do glupoty jaka przedstawiasz w tym momencie.

Niech nawet przysiada te glupie 80kg - ale jesli ma robic polowki zeby sie przebic w pelnym na 120 bez kreatyny i tony supli to niech to czyni!! Metodycznie, konsekwetnie i uparcie.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Postprzez dasza » 4 Kwiecień 2011, o 12:02

Morał z tego taki ,że najlepsi kulturyści są głupcami wyżej -wymienione nazwiska-- z twoich wywodów tak wychodzi.
    ciekawe ;-))
    Tylko ,że to oni potrafili pięknie rozbudowac mieśnie.
    Na pewno ,ale to na pewno nie ograniczali sie tylko do złotych cwiczeń-robili cwiczenia złożone, izolowane ,trenowali na wolnych cieżarach jak i na maszynach,stosowali serie i superserie ,stosowali aeroby a ich trening był bardzo ,ale to bardzo róznorodny ,a nie tylko zmaganie sie z cięzarem,ktorego nie mogli by podniesc i do złotych cwiczeń Nie twierdze ,że te twoje cwiczonka złote są złe ,ale za bardzo jednostronnie podchodzisz do tematu. POza tym próbujesz przekonac młodych chłopakoew ,aby nie trenowali innych sportow,TYLKO DŻWIGALI PONAD SWOJE MOŻLIWOŚCI ,bo twoje cwiczenia robia wszystko -TO JEST BŁĄD! Przykład- Pudzian!!! jest niby najsilniejszym człowiekiem swiata ,mistrzem swiata w strongman ,a leją go faceci z baru na macie o połowe słabsi. Dalej sobie rób tylko swoje cwiczenia zlote ,ale kiedys jak pod knajpą dostaniesz strzała od faceta połowe od siebie słabszego i tylko bardziej wysportowanego i padniesz na glebe nawet nie wiedząc co sie z toba stało, to sie nie zdziw. Wtedy dopiero zrozumiesz ,że same cwiczenia złote to nie wszystko.
    dasza
    Kapral

Postprzez dasza » 4 Kwiecień 2011, o 12:12

Wiesz co dzieje sie z siłaczem ,ktory nie ma pojecia o treningach judo? Ja wiem ,bo w wojsku wzieli mnie do GKS na takie treningi.nA ŁAWCE JUZ 140KG MACHAŁEM I NIE byłem cienki bolek.Pompek ,ktorymi gardzicie he heh!robiłem 100, cala kompania juz lezała ,a ja jeszcze je robiłem.Mimo wszystko to nic nie dawało.Stoisz sobie na przeciwko zawodnika judo trenującego 10 lat i nie jestes w stanie nic,a nic zrobic-NIC! mimo swojej wiekszej siły ,latasz jak miotła i nie wiesz gdzie jest sufit ,a gdzie pogdłoga.Dopiero po 2 miesiącha treningu nauczyłem sie jako tako bronic ,o atakach jeszcze nie było nawet mowy.
    dasza
    Kapral

PoprzedniaNastępna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość