Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Nasze Relacje
  • 16 lat 80kg|Dziennik treningowy by Huno

Testujemy na sobie: plany treningowe, diety, suplementy, odżywki, sterydy i prohormony. Prowadzimy dzienniczek i zdajemy relację. Zobacz jak ćwiczą prawdziwi twardziele.

Moderator: Michał Bodzioch

Re: 16 lat 80kg|Dziennik treningowy by Huno

Postprzez rafimoc » 2 Kwiecień 2011, o 14:45

aha OK - umknelo mi to - spoko.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez Huno » 3 Kwiecień 2011, o 21:09

Tak sobie myślę czy można robić push pressa ze wspięciem na palcem. 1/4 przysiadu i dynamiczne wstąpienie na palce. Jednak czy to nie popsuje równowagi?
    Aha i jeszcze jedno...
    Rafi, pisałeś mi wcześniej, że jak będę dokładał 5kg co 2 tyg, to po miesiącu będę 10kg do przodu i potem CR i 5kg mniej, czyli na miesiąc 5kg będę miał zysku. Jednak ja to widzę inaczej...
    Otóż(podam przykład push press) zaczynałem z ciężarem 42,5kg, a w środę będzie 50kg i to będzie ostatni dzień mikrocyklu i potem cr. Jak zrobię CR o 5kg, to będę miał zysk tylko 2,5kg na miesiąc, a wydaje się to bardzo mało, bo liczyłem, że jak skończę ten plan, to będę siadał w granicach 130-140, ciągnął 170-180 i wyciskał na płaskiej ponad 105+/-.
    Jeśli będę tak robił, to 5 miesiącach wraz z CR będę siadał 87,5kg w przysiadzie na 5x5, co też wydaje się bardzo mało...
    Awatar użytkownika
    Huno
    Starszy sierżant

Pochwały: 4
    Miasto: Nakło nad Notecią
    Data urodzenia: 08 02 1995

Postprzez rafimoc » 3 Kwiecień 2011, o 21:17

dlatego pisalem odnosnie calego planu - musisz wziasc na to poprawke.

Pewnie - od razu bedziesz przysiadal 200kg ;] na slabych nogach - trzeba to wzmocnic rozumiesz?? wiem ze ambicje sa wielkie ale wszystko ma swoje miejsce i czas.

Nie rob wspiecia na palce przy PP - calkowicie Ci sztanga poleci do przodu/stracisz rownowage.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

rafimoc
    Generał broni

Postprzez Huno » 3 Kwiecień 2011, o 21:32

Akurat nogi to moja najsłabsza partia siłowa, to fakt. Za dużo na płaskiej wyciskałem niż siadałem, a raczej za mało siadam na taki wycisk i spotykam się też z docinkami na ten temat... A plecy jako tako wypadają najlepiej.
    Jednak mój cel jest taki, żeby do wakacji spalić jak najwięcej tłuszczu, żeby odsłonić brzuch, dlatego też ćwiczę brzuch na masę, żeby przy jak największym poziomie fatu, był on widoczny. No i tu jest paradoks, bo jak będę ograniczał stopniowo węglę, to nie będę miał dość siły żeby wykorzystać potencjał siłowy.
    Dziwie się jak Gironda, albo Park tak dobrze wyglądali i dużo podnosili bez soku.
    Awatar użytkownika
    Huno
    Starszy sierżant

Postprzez NightKing » 3 Kwiecień 2011, o 21:35

tłuszcze przecież też są energetyczne, więc jak ograniczasz węglę to tłuszcz w górę
    Dziennik Treningowy http://www.kulturystyczni.pl/viewtopic.php?f=14&t=2050
    Ból jest chwilowy, duma jest wieczna...

"w tym sporcie czas jest najlepszym dopingiem..."

"nie idź za tłumem, bo do niczego nie dojdziesz..."
    Awatar użytkownika
    NightKing
    Generał brygady

Pochwały: 56

Postprzez Huno » 3 Kwiecień 2011, o 21:41

No tak, ale bilans bliski zeru powinien być, żeby efektownie spalać tłuszcz.
    Więc dajmy na to, że zjadam 100 tłuszczy = 900kcal i 160g białka= 640kcal i węgle w ilości około 100g=400kcal i razem da mi to około 2000kcal. I ile taki trening co ja stosuje z przerwami do 2 minut spali kalorii i ile przez 8h sen się spala oraz podczas dajmy na to 1h aerobów w średnim tempie?
    Awatar użytkownika
    Huno
    Starszy sierżant

Postprzez rafimoc » 3 Kwiecień 2011, o 22:00

"No tak, ale bilans bliski zeru powinien być, żeby efektownie spalać tłuszcz. "

A kto tak powiedzial?/ Kwachu??;]

Odwrocic bilans tluszcz/masa funkcjonalna i nie widze zadnego problemu zeby przybierac miesni i palic tluszcz.

Nie licz tych idiotycznych kalorii.
    Wiesz ile kalorii starczy na podniesienie 100kg na metr wysokosci??

rafimoc
    Generał broni

Postprzez rafimoc » 3 Kwiecień 2011, o 22:04

Pamietaj ze Gironda byl MISTRZEM jesli chodzi o metodyke treningu - Park jego uczen wiec sila rzeczy musial byc mocny i z dobrym wygladem.

Ludzie wpieprzaja dzisiaj weglowodanow na umor jakby to mialo przyniesc oczekiwany efekt.
    Mniej wegli, wiecej bialka i tluszcze - jesli rozmawiamy o czystej masie miesniowej.

rafimoc
    Generał broni

Postprzez Huno » 3 Kwiecień 2011, o 22:10

Jaki limit węgli zachować i jak dużo dodawać tłuszczy wraz ze spadkiem węgli?
    Bo myślałem, że 50 węgli około treningowo będzie wystarczało, a w innych posiłkach tłuszcze i białka no i warzywa.
    Awatar użytkownika
    Huno
    Starszy sierżant

Postprzez rafimoc » 3 Kwiecień 2011, o 22:17

weglami rotuj.

Jeden dzien wiecej
    drugi mniej
    jeden nawet 0 wegli

Tylko co wazne dzien 0 wegli nie moze byc czesto wtedy organizm wpadnie w ketoze, czyli z 7 dni w tygodniu 4 bez wegli to BARDZO SLABY POMYSL w swietle budowania masy oraz sily.

zacznij nawet sobie od 1 dnia bez wegli i z czasem przejdziesz na 2 i to wystarczy.
    Dzien wysokich wegli przed najciezszym treningiem - lecisz FBW wiec tu kazdy trening bedzie tym ciezkim;] wiec wyboru nie masz. Generalnie zmniejszenie wegli dla celow energetycznych a nie zajadanie sie nimi jak grubas - kazdemu posluzylo na dobre.

rafimoc
    Generał broni

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasze Relacje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość