A ja napiszę filozoficznie, wiedzę można znaleźć wszędzie tylko trzeba jej umieć szukać, to że są spory pomiędzy Kwachem i Rafim, czy tam rzadziej jeszcze ze mną to dobrze, bo każdy z nas chce przekazać komuś coś wartościowego i według niego prawidłowego, wszystko jest ok jeśli ktoś posiada na to wytłumaczenie/uzasadnienie.
To samo napisałem wcześniej, co do wiosłowania Rafiego, filmik miał na celu pokazanie siły nie techniki, przy takim ciężarze techniczny ruch jest trudno, jeżeli w ogóle możliwy, nie rozumiem czemu napisałeś slim, że nie powinien wstawiać tego filmiku bo początkujący mogą go źle zinterpretować, to jest dziennik treningowy, a nie poradnik.
Z jednym mogę się zgodzić, że Rafi trochę naciska, ale tak jak napisałeś slim on popiera swoje teorie dowodami, więc nie można mu zarzucać, że pisze bezpodstawne brednie, a niektórzy z naszego grona zachęcają do treningu "x" tylko dlatego, że korzysta się z niego od wielu pokoleń i jest popularny przez kulturystów którzy trenują definicję, dbają o szczegóły, a niektórzy jadą na saa.