Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Zdrowie
  • Pot

Zdrowie i medycyna czyli kontuzje, bóle mięśni, urazy, skurcze, stłuczenia itp - dowiedz się jak im zapobiegać i jak je leczyć.

Moderator: Michał Bodzioch

Pot

Postprzez Menik » 8 Kwiecień 2011, o 21:09

Proszę o sensowne odpowiedzi. Dzisiaj był kolejny dzień w którym się pociłem, musicie mi wierzyć na słowo że mój wskaźnik zatłuszczenia jest minimalny, jestem szczupły, ale pocę się szybko nawet nie robiąc nic konkretnego, jadąc samochodem, albo idąc do sklepu, nie czuje zmęczenia, ale jest to uciążliwe. Na medycznym forum otrzymałem odpowiedź, że jest to spowodowane nadmiarem węglowodanów w diecie przez co organizm chce się wyzbyć w ten sposób tego. Zmniejszyłem ilość spożywania do minimum tj
    200 g płatków owsianych rano
    100 g ryżu białego
    100 g ryżu białego.
    Czym to może być spowodowane. Temperatura przed treningiem w granicach 36.6 stopni.

Grubo się nie ubieram, na treningach w krótkich spodenkach. A dzisiaj było wyjątkowo zimno, więc od temperatury powietrza to nie było.
    Menik
    Chorąży

Pochwały: 6

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Re: Pot

Postprzez Kwachu » 8 Kwiecień 2011, o 21:24

Menik - niektórzy po prostu mają skłonność do pocenia się, na pewno białko będzie czynnikiem powodującym pocenie się oraz "termogeniki" czyli kawa/ ostre przyprawy itd.
    Spróbuj może jakiś preparat z apteki przeciw nadmiernemu poceniu się, używaj antyperspirantów podobno te w kulce są najskuteczniejsze, oraz żeby zawierał talk :)
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Pochwały: 112

Postprzez Menik » 8 Kwiecień 2011, o 21:34

No już myślałem o jakichś lekach, gdyby to pocenie było tylko pod pachami nie byłoby problemu, ale praktycznie całe ciało zalewam, może wypadałoby zmniejszyć ilość spożywanego białka ? jakieś jeszcze sugestie ?
    Menik
    Chorąży

Postprzez Frozen » 8 Kwiecień 2011, o 21:36

Po mojemu idź do lekarza z tym, on najlepiej będzie wiedział jak temu zapobiec
    Awatar użytkownika
    Frozen
    Sierżant sztabowy

Pochwały: 3

Postprzez Kwachu » 8 Kwiecień 2011, o 21:38

Najlepiej idź do dermatologa i powiedz jaki problem, coś zaradzi :)
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Postprzez Menik » 8 Kwiecień 2011, o 21:45

Oni poradzą .... ale najpierw zainkasują nie małą sumkę
    Menik
    Chorąży

Postprzez Kwachu » 8 Kwiecień 2011, o 21:49

Menik - to próbuj dojść na własna rękę dlaczego tak jest że się pocisz ja podałem czynnik zew, jednak problem może wynikać z problemów wew, choćby jakieś zaburzenia w podwzgórzu.
    Kombinuj :)
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Postprzez Frozen » 8 Kwiecień 2011, o 21:52

Może hormony Ci za bardzo buzują :D
    Po mojemu jak dobry dermatolog to i na kasę chorych Ci pomoże ;)
    Awatar użytkownika
    Frozen
    Sierżant sztabowy

Pochwały: 3

Postprzez blacha » 9 Kwiecień 2011, o 16:16

Mój wskaźnik zatluszczenia też jest bardzo niski.. no i ostatnio zauważylem, że też coraz częściej się poce, choćby nawet na treningu, czy na wf..
    W tamtym roku 2-3 razy w tygodniu wieczorkami biegałem, uprawiałem bardzo aktywny tryb zycia i bylo ok, prawie wogole sie nie pocilem.. Natomiast w ciągu ostatnich miesiecy przybrałem do ponad 70 kg, nie biegam juz, jedynie od czasu do czasu gram z kolegami w pilke no i oczywiscie trenuje na silowni.. I zauwazylem, ze zaczalem sie bardziej pocic niz to byloo dawniej..
    Wydaje mi sie, ze powinienes zaczac wykonywac jakies konkretne aeroby ( zakladam, ze nie wykonujesz) i to by pomoglo..
    Zapraszam do mojej hardcore'owejrelacji:
    http://www.kulturystyczni.pl/pora-na-mnie-22ix2010r-zaczynamy-t3073.html

^trening na poważnie od str. 10

SIŁA!
    Awatar użytkownika
    blacha
    Starszy sierżant

Pochwały: 4
    Miasto: Tarnów
    Data urodzenia: 06 09 1992

Postprzez blacha » 9 Kwiecień 2011, o 16:18

lepsza kondycja=nizszy puls w czasie spoczynku jak i wykonywania roznych, tych bardziej i tych mniej meczacych=mniejsza potliwosc organizmu :)
    Zapraszam do mojej hardcore'owejrelacji:
    http://www.kulturystyczni.pl/pora-na-mnie-22ix2010r-zaczynamy-t3073.html

^trening na poważnie od str. 10

SIŁA!
    Awatar użytkownika
    blacha
    Starszy sierżant

Pochwały: 4
    Miasto: Tarnów
    Data urodzenia: 06 09 1992

Następna

Wróć do Zdrowie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość