16.04.2011r
Trening dodatkowyRozgrzewka ogólna:Wymachy krążenia
1.Wiosłowanie na maszynie „kajakarskiej” 5min
2.Rozciąganie nóg
3.*MDS uderzeniowy
*proste
*sierpowe
*podbródkowe
2s.10powtórzeń na ręke (ciężar w dloni 2,5kg)
4.Uderzenia mieszane-(ręczne oraz nozne) –gruszka-worek.
5.Rozciąganie nóg
Objaśnienia:W poprzednim poście pisałem,że co tydzień będę dodawał 2min do wiosłowania,wprowadzam tu poprawke i dodawac będę tylko 1min.Rozciaganie nóg będę robil róznymi sposobami:niebęde ich opisywał,mam swoje złote cwiczenia i niech tak pozostanie : ) MDS uderzeniowy-a tak śmiałem sobie to nazwać bo w pewnym sensie jest to taki system ćwiczeń wiedz niech tak zostanie,bardzo ladnie rozgrzewaja się barki no i siła uderzenia jak i dynamika będzie pieła się w zwyż.Uderzenia mieszane,będzie wszystkiego po trochu,raz na stanowisko z gruszką a raz na stanowisko z workiem,czyli chwila tu chwila tam
*Worek-jest własnej roboty,dosyć ciężki i mega twardy,goła ręką ciężko jest uderzyc z duża siła (kontuzja murowana) ja używam taśm bokserskich lecz zaduzo tutaj niedają,worek jest przeznaczony tylko do uderzeń nogami,jeżeli rekoma to tylko technicznie i z mala sila uderzenia.To takie objaśnienia,postanowiłem to wszystko napisac,prowadze relacje wiedz chcem żeby wszystko było odnotowane jak jest w rzeczywistości.
Podsumowanie:Normalnie aż rogal ciśnie się na twarzy,takiego treningu mi brakowało.Wiosłowanie trwalo i trwalo…końca niebylo widać ale jako rozgrzewka to zajebisty sposób,nogi,plecy ramiona bardzo ladnie rozgrzane,pompa na nogach była sroga
W MDS-sie uderzeniowym-tak to sobie nazwałem,będę dodawał 2,5kg tygodniowo,minie takich 3 tygodnie i cofne ciężar o 2,5kg i zaczynam kolejny bój 3 tygodniowy.Rozciaganie postanowiłem robic po każdym treningu FBW gdzie występują cwiczenia na nogi (siady,wykroki)Niesadzilem ze sa one az tak zastane,nierozciagalem ich z 1,5roku wiedz dzis było delikatnie,jeszcze do sufitu w piwnicy dokopie
Siła jako taka jeszcze jest lecz technicznie gorzej,dawno tak nieszalalem. Będę poszukiwał teraz telefonu abym mogl nagrac pare filmow i wam tutaj wstawil bo relacja taka bezobrazowa,że tak napisze ale niemam czym tego nakręcić,w krotce cos wymysle.Aktywność tygodniowa wzrosła z dniem dzisiejszym,jutro ide na basen a w tygodniu postaram się wrzucić jakąs jazde na rowerze.Pozdrawiam!