rafimoc napisał:znowu chcesz sprowadzac dyskusje do tego ze nigdy nie wstawisz fot ani filmikow zeby CHOC TROCHE poprzec swoja niby praktyke na podwalinach teorii?? Wiec kto sie wykreca??
To nie ma nic wspólnego z dyskusją !!!
rafimoc napisał:Raz jeszcze: Nie masz dowodow - nie ma dyskusji. Bo mi takich badan nie mozesz przedstawic, wiec ja koncernom suplementacyjnym nie mam zamiaru ufać. Etykieta " kreatyny nie wolno laczyc z tluszczami bo nie dziala" jest ewidentnym nonsensem.
Czy ja podałem jako dowód etykietę suplementu? NIE, wiec po co to piszesz.
rafimoc napisał:Poza tym o ile mnie pamiec nie zawodzi kreatyna jest aminokwasem. Zbior aminokwasow daje bialko, poprzez wtorna ich selekcje a pozniej przylaczanie reszt aminokwasowych.
No na jedno wychodzi. Z tąd tez może być wbudowana w tkanki zamiast posłużyć jako budulec, w przyapdku podania z twoim posiłkiem.
rafimoc napisał:Mowiac: " Pije BCAA - spozywam bialko" jest bzdurą kompletną. Kiedy Bcaa przyjmiemy z pozywieniem wtedy istotnie posluzy jako budulec, lecz jesli bcaa spozyjemy na "pusty" zoladek wtedy jest znakomitym zrodlem energii.
Kiedy podasz BCAA z posiłkiem to jedynie wzbogacisz posiłek w te 3 aminokwasy, produkt nie do końca spełni swoją role, bo podając suplement chodzi nam o szybkie wejście do krwiobiegu, jedynie ma to sens jeśli bawimy się w komponowanie białek z produktów roślinnych.
Zresztą z tego co pamiętam to w przypadku podania aminokwasów plus pełna pula z białka z posiłku dochodzi do kolizji w wchłanianiu.
Dalej Izoleucyna jest aminokwasem glukogennym, wiec w pierwszej kolejności po jej rozłozeniu otzrymujemy energie.
Leucyna ketogennym wiec w pierwszej kolejnosci uzyskamy substrat budulcowy.
Wiec to czy otrzymamy energie z produktu czy posłuży jako budulec nie am nici wspólnego z tym co napisałeś, to zależy od tego jakie organizm ma nadana chwile zapasy.
Temat wyjaśniony.
rafimoc napisał:Zatem teraz mi udowodnij czemu niby efektywnosc kreatyny ma spasc, jesli polacze ten aminokwas w obecnosci bialka oraz tluszczu i INNYCH AMINOKWASOW (jajecznica) ?
Już wyjaśniłem łączenie kilku rodzaju substratów powoduje spowalnianie wchłaniania,. a nie raz nawet znaczą utratę nie trwałych substratów.