Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Nasze Zdjęcia
  • Problemy z przybraniem masy

W galerii zdjęć można prezentować nasze zdjęcia, fotki z zawodów, imprez, treningów, siłowni itp. Zobacz jaką formę prezentują użytkownicy forum kulturystyczni.pl

Moderator: Michał Bodzioch

Re: Problemy z przybraniem masy

Postprzez marcineeek » 2 Marzec 2011, o 16:19

a propo tego planu to mozna by podwiesić jakies inne cwiczenia na tricepsy i łydki zamiast tych ktore są? coś w zamian co rownie dobrze mozna by cwiczyc, jakies przyklady?
    marcineeek
    Starszy szeregowy

Miasto: Tarnów
    Data urodzenia: 07 06 1994

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez rafimoc » 2 Marzec 2011, o 16:35

kombinujesz jak kon pod gorke.

MNOSTWO JEST CWICZEN NA TRICEPSY I LYDKI!

Pierwsze z brzegu: pompki odwrotne z obciazeniem na udach, francuz stojac, kombinowany francuz z wyciskiem waskim (faza negatywna francuza, pozytywna wycisku wasko), wycisk wasko hantlami/sztanga, porecze 1/2 ROM, docisk.

Lydki: wspiecia na palce w staniu ze sztanga na barkach, wspiecia na palce ze sztanga na barkach siedzac, wspiecia na palce ze sztanga trzymana z przodu stojac, wspiecia ze sztanga trzymana z przodu siedzac, wspiecia siedzac z hantlami w dloniach, wspiecia siedzac ze sztanga nad glowe chwytem rwaniowym, wspiecia ze sztanga na kolanach - siedzac, wspiecia w wykroku (pozycja przysiadu wykrocznego i pracuje tylko lydka, raz jedna noga raz druga), wspiecia w przysiadzie nozycowym...

mnostwo tego jest, 3/4 z tego zapewne nawet nie znasz to po co kombinowac?
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Postprzez marcineeek » 2 Marzec 2011, o 18:21

Ej wasze ulubione slowo chyba to kombinowac. gdzie tu jest kombinowanie? zapytalem tylko o inne cwiczenia bo jak robie na łydki to ze sztanga to mnie skurcz łapie w jednej stopie a tricepsow nie czuje dobrze jak robie cwiczenie i tylko chcialem sie dowiedziec czy to ma znaczenie w tym planie czy te dwa cwiczonka sobie po prostu zmienie. Nie róbcie ze mnie na siłe kombinatora no prosze was gdzie w tym cos zlego ze jedno cwiczenie zamienie?
    marcineeek
    Starszy szeregowy

Postprzez rafimoc » 2 Marzec 2011, o 23:18

stoj,poczekaj...

Uwazasz,ze jak zrobisz inne cwiczenie na lydke to skurczu nie bedzie? pojawi sie i tak - niestety te miesnie maja to do siebie ze sa czestokurczliwe - szczegolnie pod wysokimi ciezarami lub wysoka iloscia pow.

Z tego tez samego wzgledu, w ponownym planie swoim nie uwzglednilem lydek - przeszkadza mi to przy przysiadach, nieraz.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332

Postprzez marcineeek » 19 Kwiecień 2011, o 21:06

hmm, po ponad miesiącu cwiczen na to fbw pomuyslałem ze wkleje moj typowy rozkład jazdy. prosze o komentarze i poprawki jakie moge/powinienem nanieśc

przysiady ze sztanga z podwojnym dnem (5serii x3)
    sciaganie linki atlasu siedząć przed siebie (16x, 12x, 10x)
    pompki zwykłe (8 serii po 20) ( nie robie narazie cwiczen z ciezarami ale to wynika z kilku przyczyn w klazdym razie mam nadzieje ze poki co wystarczają do fbw chyba ze trzeba cos z ciezarami no ale to najwzyej powiecie_)
    wyciskanie hantelki na modlitewniku(18x 12x 10x)
    sciaganie linki atlasu stojąc (tricepsy) 18x 12x 10x
    rotatory (na barki) 20 powtorzen 4 serie

wiem ze roatatory wczesniej mi ktos tutaj polecął na bóle stawów w barkach ale nie jestempewny czy wczesniej robic jeszze jakies cwiczenia na barki no ale teraz prosiłbym o komentarze
    marcineeek
    Starszy szeregowy

Postprzez Diablo 88 » 20 Kwiecień 2011, o 07:59

o.O ty ćwiczyles tym planem przez miesiac? wszystko zle,plan do bani! az mi sie chce ryczeć! :( Poczytaj jak sie uklada porzadne FBW,uloz i wstaw do dzialu trening!Pozdrawiam :)
    SPORT! SIŁA! NATURA!
    Awatar użytkownika
    Diablo 88
    Starszy Chorąży

Pochwały: 13
    Data urodzenia: 03 12 1988

Postprzez Masiu45 » 20 Kwiecień 2011, o 14:15

JA od kiedy ćwiczę łydki z różnym ustawienie stóp tzn. np ośle wspięcia stopy ustawione na zewnątrz puźniej do wewnątrz i puźniej tradycyjnie to nie ma takich skurczów jak kiedyś może to przypadek a może ma to jakiś wpływ ( może poprostu movno je rozciągnołem i dlatego skurcze nie łapią ) może dostarczam odpowiednią ilość potasu i magnezu sam nie wiem ale już skurcze mnie nie łapią dodam że robię dużą ilość powturzeń i używam dość dużych ciężarów :) jak na mnie dochodzę w ostaniej serii do 270 kilo ale w sumie łydki są silne także nie ma się czym chwalić gdzieś czytałem że Samir Banut robił 500 kg na łydy :shock: pozdro dla wszystkich :)
    Masiu45
    Starszy szeregowy

Miasto: xx
    Data urodzenia: 21 05 1974

Postprzez marcineeek » 21 Kwiecień 2011, o 12:06

no ale jak widzialem tamten wczensiejszy plan to mowili ze mozna podstawic za niektore cwiczenai inne. tak samo powiedzieli ze na lydki nie koniecznie trzeba cwiczyc jezeli wystepuuja skurcze a u mnie były. Co jest źle?
    marcineeek
    Starszy szeregowy

Postprzez valdunn » 8 Październik 2021, o 23:04

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
    сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
    languagelaboratoryсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
    сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
    valdunn
    Marszałek

Pochwały: 1
    Data urodzenia: 03 05 1984

Poprzednia

Wróć do Nasze Zdjęcia

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość