Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Nasze Relacje
  • Relacja Diablo 88

Testujemy na sobie: plany treningowe, diety, suplementy, odżywki, sterydy i prohormony. Prowadzimy dzienniczek i zdajemy relację. Zobacz jak ćwiczą prawdziwi twardziele.

Moderator: Michał Bodzioch

Re: My suffering!

Postprzez Diablo 88 » 24 Kwiecień 2011, o 16:25

Podsumowanie tygodnia

Witam wszystkich forumowiczów.W tym tygodniu treningi przebiegały wyśmienicie,w niektórych ćwiczeniach poczułem znaczny przyrost siły wiedz nic innego niepozostaje jak niezaklucać planowego rozwoju siły.Dziś niebyło basenu ponieważ jest on zamknięty z przyczyn jasnych.Straszliwie się dziś wkur***** bo chciałem pojeździć na rowerze a niemogłem znaleźć pompki i ch** z tego wyszło :( nadrobie w tygodniu ciężkim treningiem oraz we wtorek pojde na basen,pompke kupie i rower też będzie uruchomiony!
    Teraz przechodze do sedna sprawy,mineło 3 tygodnie wiedz tak jak obiecałem zmieniam cwiczenia kosmetyczne..Jeżeli będą jakieś pytania dotyczące cwiczenia to proszę zadawać.

Zestaw ćwiczeń, które zostają wprowadzone:

Dzień 1

1.Przenoszenie hantla (bez zmian)
    2.Wyciskanie „Francuskie”hantla w siadzie
    3.Unoszenie przedramion ze sztangielkami z cheatingiem-(trening ekscentryczny bicepsów-duże ciężary)
    4.Rotatory

Dzień 2

1.WL + (sztangielki jednorącz)
    2.Unoszenie ramion w bok ze sztangielkami stojac (boczne aktony barków)
    3.Wyciskanie sztangi od brody leżac na ławce skośnej w góre (chwyt 25cm, ławka 45 stopni) (Tricepsy)
    4.Uginanie ramion ze sztangielkami w siadzie na ławce skośnej z supinacja nadgarstków (naprzemiennie)

Dzień 3

1.Przyciaganie wyciągu górnego do klatki siedząc w szerokim nachwycie
    2.Unoszenie sztangielek bokiem w opadzie tulowia (boczne aktony barków)
    3.Prostowanie ramion na wyciągu stojąc
    4.Uginanie sztangi łamanej na modlitewniku podchwytem

W treningu dodatkowym,który robie co sobote dorzucam MDS szrugsowy oraz cwiczenia na przedramiona i tak już zostanie.Jezeli chodzi o kosmetyke to raczej niema co myśleć,progres co tydzień 2,5kg.W pierwszym tygodniu musze wyczuc ćwiczenia bo poniektóre będę robił pierwszy raz w życiu wiedz rozgrzewkowych będzie wiecej aby wyczuć ciężar.Do ćwiczenia na tricepsy ( wyciskanie od brody) będę stosował metode 5x5 (stały DUŻY ciężar) rozgrzewkowe na początku rzecz jasna.Jak będzie szło dobrze to tygodniowo jako wyjątek będę dodawał co 5kg.

Za nastepne 3 tygodnie wrzuce cięższe ćwiczenia co do poniektórych parti tj. tricepsy,bicepsy-pisze tutaj tylko o kosmetyce.

Odnosząc się do planu głównego a mianowicie ćwiczenia na barki-wyciskanie z klatki-jeżeli nierozwiarze tego problemu w tygodniu (w tym jeszcze będę ćwiczył normalnie) to wywale to cwiczenie i wrzuce cos innego na stałe.Wole zrobić tak niż zrobić sobie krzywde,ćwiczę sam wiedz nikt mi niepomaga i nieasekuruje.To chyba tyle,zapraszam do sledzenia mojej relacji,Pozdrawiam!
    SPORT! SIŁA! NATURA!
    Awatar użytkownika
    Diablo 88
    Starszy Chorąży

Pochwały: 13
    Miasto: Wrocław
    Data urodzenia: 03 12 1988

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez Diablo 88 » 25 Kwiecień 2011, o 16:44

Dzień 10 – 25.04.2011r.

B15

1.Power Clean
    10x5
    20x5
    30x5
    40x5
    4515

2.Przysiady ze sztangą z tyłu
    30x5
    40x5
    50x5
    60x5
    65x15

3.Podciąganie w szerokim nachwycie
    x5
    x5
    x5
    +2,5kgx15

4.WL tempo 4210
    30x5
    40x5
    50x5
    60x5
    65x5

+Kosmetyka

1.Przenoszenie hantla

2x10 -17,5kg

2.Wyciskanie „Francuskie”hantla siedząc

5kgx5
    10kgx5
    17,5kgx5
    22,5kgx5
    27,5kgx5
    30kgx20
    Regres-12,5kgx30

3.Uginanie z cheatingiem
    5kgx10
    12,5kgx10
    17,5kgx10
    20kgx10

3.Rotatory

Podsumowanie:Wszystko szło ładnie pięknie oprucz podciągania w szerokim nachwycie,po prostu niemiałem siły na to ćwicznie dzis,niewiem co się stało ale zero siły w plecach :/
    Power Clean szedł wyśmienicie,technika już jest opanowana wiedz tylko trzeba czekać na cos cięższego,bardziej zadyszke miałem niż się zmęczyłem.Przysiad także spokojnie lecz ogółem dziś atakowały mnie jakieś siły nieczyste i z treningu wróciłem strasznie wkurwiony,robie ostatnia serie w przysiadach,wszystko jest idealnie,zabieram ze stojaków i spokojnie robie sobie przysiady,jestem przy 8 powtorzeniu (ani się niepochyliłem na bok) a tu nagle jeb!! I mi talerze z lewej strony zaczynaja jeździć :/ odłożyłem sztange,dosunąłem i zrobiłem dalsze powtorzenia ale sam fakt strasznie mnie wkur*** Niewiem co to było do ch*** wafla,stałem prosto,nieprzekrzywiałem się na boki,nogi też mi się niegieły pod głupim 65kg żelazem bez przesady :) niekomentuje już tego… o.O Wl-bardzo ładnie,Power w góre był znacznie lepszy niż poprzednim razem.
    W kosmetyce także ok.,tyle zrobiłem tego wyciskania francuskiego a jako takiej pompy niebyło,dopiero przy regresie coś tam poczułem-ogółem leciutko,na bicepsy też duzo tam niebrałm na ten cheating,za tydzień dołoże 2,5kg do ostatniej i zobacze jak będzie szło jak zalekko to dołoże,lecz obawiam się ze miejsce skończy się na hantlu :) Bicepsy były ładnie twarde po tym ćwiczeniu,nawet pojawiła się żyłka a to rzadkość na moich bicepsach…
    Tak dziś już się zastanawiałem i dolece do końca tego tygodnia i zrobie CR,dobrze mi to zrobi,odpoczne,zatęsknie a pozniej znowu jazda!!! Pozdrawiam!
    SPORT! SIŁA! NATURA!
    Awatar użytkownika
    Diablo 88
    Starszy Chorąży

Postprzez Diablo 88 » 27 Kwiecień 2011, o 15:49

Dzień 11 – 27.04.2011r

A10

1.MC rwaniowy
    10x3
    20x3
    30x3
    40x3
    50x3
    60x3
    70x3
    75x10

2.Wykroki chodzone z hantlami (na noge)
    5x3
    10x3
    15x3
    17,5x10

3.Poręcze klatkowe
    x3
    x3
    x3
    x3
    +7,5kgx10

4.Wyciskanie z klatki
    10x3
    20x3
    30x3
    40x3
    50x10

+Kosmetyka

1.WL + (jednorącz,hantel)

5x10
    12,5x10
    15x10
    17,5x10
    20x10

2.Unoszenie ramion bokiem (boczne aktony barków)

2,5x20
    5x15
    7,5x12
    10x10
    12,5x8
    15x15

3.Wyciskanie od brody na ławce dodatniej 45stopni (tricepsy)

10x20
    30x15
    40x10
    50x5
    50x5
    50x5
    50x5
    50x5
    +regres 30x20

4.Uginanie w siadzie z supinacja nadgarstków (bicepsy)-naprzemiennie.

5x10
    7,5x10
    10x10
    +regres 5kgx6

Podsumowanie:No wiedz tak:schodze na siłownie i właczam odtwarzacz,który nagle się popsuł-niechce mi czytac płyt(laser) mysle sobie niema to jak radio :d ok. włączyłem radio,zaczynam trening,pierwsze ćwiczenie MC rwaniowy,zaczynam 10kgx3 :d nagle coś mi się ćwiczyć odechciało,po chwili stwierdzam,że chyba sobie odpuszcze…ale mysle sobie tak,odpuszcze to będzie lipa na maxa bo spierd*** sobie progres całego planu,myśle,aa zrobie tylko podstawe a kosmetyke jutro.Zrobilem MC rwaniowy bez zadnych przeszkod,szło bardzo lekko,czuje moc już w tym ćwiczeniu,póżniej wykroki których tak znielubiłem robic a szly jak bym niemiał nic w ręce,po tych 2partiach poczułem znaczny przyrost siły,dobrze że nieodpuściłem treningu!Siły nieczyste odpuściły,jak wskoczyłem na poręcze to aż mi się śmiać chcialo bo nigdy tak lekko niebyło :) siła w tym ćwiczeniu zapyla ostro,no i nastal czas na wyciskanie z klatki gdzie miałem problem z zabieraniem ze stojakow,problem się całkowicie rozwiązał i ćwiczenie zostaje,zrobiłem sobie godne stanowisko na to ćwiczenie i poszło dzis tak lekko ze aż mordka mi się cieszyla.Nowe ćwiczenia w kosmetyce bardzo pozytywne,na tricepsy będę dodawał po 5kg tygodniowo tak jak pisałem,Wl jednorącz tez tak zrobie bo jest przelekko i tutaj także sila będzie zapylac wiedz te 2 cwiczenia zostana na dłużej.Unoszenie bokim także leciutko,robie tutaj regresje powtórzeń a obciążenie zwiekszam,końcowym ciezarem zawsze będę robil na 15powtorzen a obciążenie będzie szlo 2,5kg tygodniowo,ćwiczenie także zostanie na dłużej niż 3 tygodnie.Uginanie z supinacja ok.,szło fajnie,lekka pompa ale nieprzesadnie,stwierdziłem ze tym obciazenim i tyloma powtórzeniami wystarczy bo na nastepnym treningu dostanie on mocno w dupe.
    Hmmm co do nastepnego treningu to raczej niezobie go w piątek z przyczyn takich ze koncze szkole srednia i po owym zakończeniu będę spożywał alkohol :D wiedz nieidze to w parze w tym dniu żebym przyszedł i pozniej ćwiczył,najwyżej odrobie to w sobote,kocham ćwiczyć na kacu,jeszcze wiecej siły mam :D Pozdrawiam!
    SPORT! SIŁA! NATURA!
    Awatar użytkownika
    Diablo 88
    Starszy Chorąży

Postprzez Michał » 28 Kwiecień 2011, o 11:58

jedziesz dalej. Tylko nie przesadz z tym alko :)pzdr
    Sterydy to nie sposób na niedożywienie !!!
    obrazek
    Kliknij obrazek, aby powiększyć
    Awatar użytkownika
    Michał
    Generał broni

Pochwały: 101

Postprzez Diablo 88 » 30 Kwiecień 2011, o 08:29

Ojjj jest naprawde ciężko po wczorajszym,ale nalezalo mi sie wiedz niczym sie nieprzejmuje!Jestem bardzo zadowolony z zakonczonej edukacji :) Wczoraj było mega bombowo :D kac oczywiście takze jest obecny ale to nieprzeszkodzi mi w dzisiejszym treningu, o nie nie! :D Trening zrobie pozniej za pare godzin,niech to stęzenie troche zejdzie bo oczy świecą sie dalej.Oczywiscie zdam relacje jak było,a moze byc ciekawie...
    SPORT! SIŁA! NATURA!
    Awatar użytkownika
    Diablo 88
    Starszy Chorąży

Postprzez Diablo 88 » 30 Kwiecień 2011, o 19:34

Dzień 12 – 30.04.2011r.

B5

1.Power Clean
    10x2
    20x2
    30x2
    40x2
    50x2
    60x2
    65x5

2.Przysiady ze sztangą z tyłu
    30x2
    40x2
    50x2
    60x2
    70x2
    80x2
    85x5

3.Podciąganie w szerokim nachwycie
    x2
    x2
    x2
    x2
    +10kg x5

4.WL tempo 4210
    30x2
    40x2
    50x2
    60x2
    70x2
    80x2
    85x5

Podsumowanie:Trening zrobiony,mimo dalszego,zlego samopoczucia poszło lajtowo!!!Kosmetyki dzis niezrobiłem bo uznałem ze zrobie ją sobie jutro + 1h roweru.Zastanawiem się nad CR,niewiem czy niezawcześnie się z tym wyłoniłem,chyba poczekam jeszcze 2 tygodnie…
    SPORT! SIŁA! NATURA!
    Awatar użytkownika
    Diablo 88
    Starszy Chorąży

Postprzez Michał » 1 Maj 2011, o 11:11

zastanawiasz sie na CR bo jestem oslabiony po alko :D
    obrazek
    Awatar użytkownika
    Michał
    Generał broni

Postprzez Diablo 88 » 1 Maj 2011, o 12:47

Nie nie! :D nieoto chodzi Michał,alko w żaden sposob mnie nieoslabilo,nie ma opcji!Juz wczesniej nad tym myslalem bo trzeba bedzie odpoczac ten tydzien,lecz tak sobie mysle czy niezawczesnie.jednak bede lecial dalej,niema opierdalania sie,mam juz szatanski plan :twisted:

dziś:

+kosmetyka :D

1.Przyciąganie wyciągu gornego do klatki siedzac (plecy)
    10x5
    15x5
    20x5
    25x5
    30x5
    35x5
    40x5
    45x5
    50x10
    (niepatrzec na obciazenie bo to niesa sztabki a wyciag jest wlasnej roboty wiedz jest calkioem inaczej)

2.Unoszenie sztangielek w bok w opadzie tulowia (tyl barków)

2,5x20
    5x15
    7,5x10
    10x8

3.Prosotwanie ramion na wyciagu (tricepsy)

10x7
    15x7
    20x7
    25x7
    30x12

4.Uginanie na modlitewniku(jednorącz,hantel)-Zmiana

5x10
    10x10
    12,5x10
    15x10

Podsumowanie:Do ćwiczenia na plecy bede dodawal 5kg tygodniowo-z tym wyciagiem juz kiedys pisalem,mialem niewypisywac obciazenia lecz dzis to zrobilem zeby bylo widac progres ciezaru bo kilka seri wyszlo...zmienilem cwiczenie na bicepsy,mialo byc sztanga lecz uznalem ze jak ramiona beda pracowaly osobno to bedzie lepiej i trudniej,napewno wiecej sily z tegto wyksztusze niz bym robil to sztanga i sie tylko pompowal.Pozneij bedzie jeszcze 1h roweru,jutro zaczynam nowy tydzien,ten troche spartolil sie przy koncu bo niezrobielm dodatowego treningu,nierozciagalem nog ani basenu tez niebylo,wszystko sie nadrobi.Bedzie MOC!!!!!!
    SPORT! SIŁA! NATURA!
    Awatar użytkownika
    Diablo 88
    Starszy Chorąży

Postprzez Michał » 2 Maj 2011, o 11:24

ile juz jedziesz tym planem ?
    obrazek
    Awatar użytkownika
    Michał
    Generał broni

Postprzez Diablo 88 » 2 Maj 2011, o 20:46

Dzień 13 – 02.05.2011r

A15

1.MC rwaniowy
    10x5
    20x5
    30x5
    40x5
    50x5
    60x5
    70x15

2.Wykroki chodzone z hantlami (na noge)
    5x5
    10x5
    15x5
    20x15

3.Poręcze klatkowe
    x5
    x5
    +10kgx15

4.Wyciskanie z klatki
    10x5
    20x5
    30x5
    40x5
    45x15

+Kosmetyka

1.Przenoszenie hantla

5kgx10
    20kgx10

2.Wyciskanie „Francuskie”hantla siedząc

5kgx100
    20kgx15
    25kgx15
    30kgx12
    32,5kgx10
    Regres-10kgx50

3.Uginanie hantli z cheatingiem

10kgx10
    12.5kgx10
    20kgx10
    22,5kgx10

4.Rotatory

Podsumowanie:Trening spoko,dopiero teraz wklejam relacje bo niemiałem czasu…
    Ćwiczenia podstawowe idą jak należy,dla niekumatych zacząłem dziś 5 tydzien planu FBW! Ćwicze w poniedziałki,środy i piątki! :) Siła zapyla,tak czuje,okaże się to na większych ciężarach,jak na razie duży zapas mocy.Kosmetyka tez mi odpowiada,cwiczenia mi się podobaja,w koncu sam ja układałem wiedz wiem co mi pasuje,na „Francuzie” pierwsza seria dość dobrze rozgrzała tricepsy,to niebyło jakies pompowanie tylko poprostu chciałem go zagrzac przed kolejnymi seriami.Jakiejs rewelacji w tym ćwiczeniu niema,czuje w nim lekki niedosyt,może ciężar jest zamały,za tydzień sprawdze to pod innym kątem :)

PS:Michał… ojjjj Michał… o ty za pytania zadajesz… :D
    SPORT! SIŁA! NATURA!
    Awatar użytkownika
    Diablo 88
    Starszy Chorąży

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasze Relacje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość