Podsumowanie tygodniaWitam wszystkich forumowiczów.W tym tygodniu treningi przebiegały wyśmienicie,w niektórych ćwiczeniach poczułem znaczny przyrost siły wiedz nic innego niepozostaje jak niezaklucać planowego rozwoju siły.Dziś niebyło basenu ponieważ jest on zamknięty z przyczyn jasnych.Straszliwie się dziś wkur***** bo chciałem pojeździć na rowerze a niemogłem znaleźć pompki i ch** z tego wyszło
nadrobie w tygodniu ciężkim treningiem oraz we wtorek pojde na basen,pompke kupie i rower też będzie uruchomiony!
Teraz przechodze do sedna sprawy,mineło 3 tygodnie wiedz tak jak obiecałem zmieniam cwiczenia kosmetyczne..Jeżeli będą jakieś pytania dotyczące cwiczenia to proszę zadawać.
Zestaw ćwiczeń, które zostają wprowadzone:
Dzień 1
1.Przenoszenie hantla (bez zmian)
2.Wyciskanie „Francuskie”hantla w siadzie
3.Unoszenie przedramion ze sztangielkami z cheatingiem-(trening ekscentryczny bicepsów-duże ciężary)
4.Rotatory
Dzień 2
1.WL + (sztangielki jednorącz)
2.Unoszenie ramion w bok ze sztangielkami stojac (boczne aktony barków)
3.Wyciskanie sztangi od brody leżac na ławce skośnej w góre (chwyt 25cm, ławka 45 stopni) (Tricepsy)
4.Uginanie ramion ze sztangielkami w siadzie na ławce skośnej z supinacja nadgarstków (naprzemiennie)
Dzień 3
1.Przyciaganie wyciągu górnego do klatki siedząc w szerokim nachwycie
2.Unoszenie sztangielek bokiem w opadzie tulowia (boczne aktony barków)
3.Prostowanie ramion na wyciągu stojąc
4.Uginanie sztangi łamanej na modlitewniku podchwytem
W treningu dodatkowym,który robie co sobote dorzucam MDS szrugsowy oraz cwiczenia na przedramiona i tak już zostanie.Jezeli chodzi o kosmetyke to raczej niema co myśleć,progres co tydzień 2,5kg.W pierwszym tygodniu musze wyczuc ćwiczenia bo poniektóre będę robił pierwszy raz w życiu wiedz rozgrzewkowych będzie wiecej aby wyczuć ciężar.Do ćwiczenia na tricepsy ( wyciskanie od brody) będę stosował metode 5x5 (stały DUŻY ciężar) rozgrzewkowe na początku rzecz jasna.Jak będzie szło dobrze to tygodniowo jako wyjątek będę dodawał co 5kg.
Za nastepne 3 tygodnie wrzuce cięższe ćwiczenia co do poniektórych parti tj. tricepsy,bicepsy-pisze tutaj tylko o kosmetyce.
Odnosząc się do planu głównego a mianowicie ćwiczenia na barki-wyciskanie z klatki-jeżeli nierozwiarze tego problemu w tygodniu (w tym jeszcze będę ćwiczył normalnie) to wywale to cwiczenie i wrzuce cos innego na stałe.Wole zrobić tak niż zrobić sobie krzywde,ćwiczę sam wiedz nikt mi niepomaga i nieasekuruje.To chyba tyle,zapraszam do sledzenia mojej relacji,Pozdrawiam!