Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Nasze Relacje
  • Markiz--dziennik treningowy pod okiem rafimoc :)

Testujemy na sobie: plany treningowe, diety, suplementy, odżywki, sterydy i prohormony. Prowadzimy dzienniczek i zdajemy relację. Zobacz jak ćwiczą prawdziwi twardziele.

Moderator: Michał Bodzioch

Re: Markiz--dziennik treningowy pod okiem rafimoc :)

Postprzez Markiz » 20 Maj 2011, o 09:55

Bilon napisał:Eee no kawał byka...ciekawe jak teraz

teraz pod względem sylwetki myślę, że jest jeszcze lepiej :)
    zdjęcia zrobię na treningu poniedziałkowym i wieczorem wkleję

rafimoc napisał:mam tylko nadzieje ze bedziesz systematyczny oraz skurpulatny w tym co robisz to PODSTAWA calego planu.

rafi przez te kilkanaście lat treningu to miałem ze dwa miesiące przerwy nieplanowanej serio

dziękuję za rozpisanie programu treningowego!!! Naprawdę dużo wysiłku włożyłeś charytatywnie rzadko się spotyka takich ludzi jeszcze raz dziękuję i bardzo to doceniam :!:

Plan rozpocznę w poniedziałek tak gdzies ok 13stej pójdę na trening, zrobię zdjęcia ,nakręcę wideo z wykonywanych ćwiczeń

rafimoc napisał:Dzien 15-tek:
    Przysiad ze sztanga na barkach z 2sekundowym zatrzymaniem na dole
    Martwy ciag rwaniowy
    Waskie wyciskanie na lawce poziomej tempo 4010 (4s opuszczasz, 1s pchasz)
    * Rehab Squat(wertykalnie) x20pow

Przysiad sądzę że obecnie maks ze 185-190 . tak więc liczę na aktualny maks czy rekord 205 ?
    i ten sam wynik x 70% ustawiac dla 15,10,5? czy mozna tak ze w 15,10 zacząć od 60% a w 5 od 70%
    trochę cię rafi pomęczę ale chcę by to jak najlepiej wypadło :)
    jesli chodzi o martwy ciąg to zawsze wykonywałem sumo ale co mi tam zmienię
    wąskie wyciskanie 0,6-0,7 maksa z wyciskania wąsko na triceps czy wycisku szeroko na klatę?

bardzo ciekawy ten trening coś innego niż obecne moje plany i znajomych trójboistów,kulturystów czy strongmanów
    czytałem kiedyś o tych planach FBW nawet wprowadziłem jeden taki kurcze nie pamietam jaki :D ale się przetrenowałem
    Markiz
    Sierżant

Pochwały: 6
    Miasto: Łomża
    Data urodzenia: 18 01 1980

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez Markiz » 20 Maj 2011, o 10:11

Bardzo ciekawe te ćwiczenia rehabilitacyjne gdyż miałem problemy z plecami tzn w pozycji stojącej nieruchomej czy w wykonywaniu pewnych czynności np gdy coś podnosiłem i musiałem byc pochylony to dolny odcinek moich pleców przeszywał ból tak jakby mi ktoś igłę wbijał , plecy stawały się sztywne i napięte

wcierałem maści rozgrzewające, przeciwbólowe ,zrezygnowałem z martwego ciągu , nie wykonywałem tego ćwiczenia ok2lat . Miesiąc temu zacząłem wykonywać, mój maks spadł ze 30kg i co ciekawe jak nie wykonywałem martwego to i w przysiadzie nic mi nie szło. Ciekawa zależność
    Markiz
    Sierżant

Postprzez Kocur » 20 Maj 2011, o 15:23

Markiz napisał:Bardzo ciekawe te ćwiczenia rehabilitacyjne gdyż miałem problemy z plecami tzn w pozycji stojącej nieruchomej czy w wykonywaniu pewnych czynności np gdy coś podnosiłem i musiałem byc pochylony to dolny odcinek moich pleców przeszywał ból tak jakby mi ktoś igłę wbijał , plecy stawały się sztywne i napięte

wcierałem maści rozgrzewające, przeciwbólowe ,zrezygnowałem z martwego ciągu , nie wykonywałem tego ćwiczenia ok2lat . Miesiąc temu zacząłem wykonywać, mój maks spadł ze 30kg i co ciekawe jak nie wykonywałem martwego to i w przysiadzie nic mi nie szło. Ciekawa zależność

Mój kumpel miał to samo- poszedł z tym do lekarza...
    Wbijał jakieś zastrzyki, przez blisko 6miechów nic nie mógł robić...
    Mam nadzieję, że Tobie już to puściło?
    Kocur
    Starszy kapral

Postprzez rafimoc » 20 Maj 2011, o 17:48

"Przysiad sądzę że obecnie maks ze 185-190 . tak więc liczę na aktualny maks czy rekord 205 ?"

Nie sadze abys zrobil chocby i 140x15 z 2s zatrzymaniem na dole-prosty wniosek zaczniesz od 120-130kg MAX!

"i ten sam wynik x 70% ustawiac dla 15,10,5? czy mozna tak ze w 15,10 zacząć od 60% a w 5 od 70%"

Zauwaz ze jeden przysiad jest z zatrzymaniem na wielokrotnosci powtorzeniowej z kolei drugi normalny silowy bez zadnego deadstartu - zatem oczywiscie ze ten na 5pow ma byc wyzej! o 10-15kg na poczatek.

"jesli chodzi o martwy ciąg to zawsze wykonywałem sumo ale co mi tam zmienię"

Sumo w zaden sposob nie poprawi przysiadu... w zaden! zbyteczny temat;)

"wąskie wyciskanie 0,6-0,7 maksa z wyciskania wąsko na triceps czy wycisku szeroko na klatę?"

Wycisku szerokiego jasna sprawa.

"Bardzo ciekawe te ćwiczenia rehabilitacyjne gdyż miałem problemy z plecami tzn w pozycji stojącej nieruchomej czy w wykonywaniu pewnych czynności np gdy coś podnosiłem i musiałem byc pochylony to dolny odcinek moich pleców przeszywał ból tak jakby mi ktoś igłę wbijał , plecy stawały się sztywne i napięte"

Bardzo slaba antysiła miesni antagonistycznych.
    Zauwaz ze partia antagonistyczna zawsze POWINNA sie rownowazyc badz daleko nie odbiegac od partii jej podleglej - w przeciwnym wypadku sa : STAGNACJE oraz KONTUZJE jak najbardziej, wiec rehab squat w Twoim przypadku (i nawiasem: W KAZDYM PRZYPADKU!) bedzie znakomitym posunieciem, ktory popchnie przysiad o dobre parenascie kilogramow!

"jak nie wykonywałem martwego to i w przysiadzie nic mi nie szło. Ciekawa zależność"

To oczywiste, martwy ciag to nic innego jak przysiad tylko ze srodek ciezkosci sztangi przypada na zupelnie inny pulap.

Wszystko sie okaze w pon - nastepny.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Postprzez Diablo 88 » 20 Maj 2011, o 17:53

O! Będzie Ciekawie,napewno bede zaglądal.Życze sukcesywnych treningów!Pozdrawiam!SIŁA!!!!
    SPORT! SIŁA! NATURA!
    Awatar użytkownika
    Diablo 88
    Starszy Chorąży

Pochwały: 13
    Data urodzenia: 03 12 1988

Postprzez Michał » 20 Maj 2011, o 18:03

zapowiada sie ciekawa relacyjka :)
    Markiz przygotuj sie na spore skoki sily ...pozdrawiam
    Sterydy to nie sposób na niedożywienie !!!
    obrazek
    Kliknij obrazek, aby powiększyć
    Awatar użytkownika
    Michał
    Generał broni

Pochwały: 101

Postprzez Markiz » 20 Maj 2011, o 22:10

""Wszystko sie okaze w pon - nastepny"
    a ja myślałem,że już w ten poniedziałek tzn 23maja :)

w sumie od 4 tygodni wykonuję po 6 ruchów na ciężarach od 70% doszedłem do 80% maksa na 6 ruchach
    nie były to ciężkie treningi
    rafi ale twoja wyrocznia :)

ps relacyjka na pewno będzie ciekawa- dodam też to i owo od siebie :)
    Markiz
    Sierżant

Postprzez rafimoc » 20 Maj 2011, o 22:14

to wporzadku:) zostan na tych 80% maxa dla 5pow w przysiadach.
    Ale dla przysiadow z zatrzymaniem odejmij od tegon 10-15kg koniecznie;)

A czujesz ta moc zeby wejsc juz w ten poniedzialek?? skoro tak to sie nie wachaj, ale pozniej po 6-8tyg bedziemy musieli koniecznie uwrazliwic receptory i wtedy nie ma zmiluj:)
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

rafimoc
    Generał broni

Postprzez Markiz » 20 Maj 2011, o 22:26

rafi nie nie mi chodziło tylko o to,że plan zacząłbym w ten poniedziałek !

a jeśli chodzi o obciążenia to ja wolę być ostrożny i zrobię tak jak piszesz siad ten z 2s zatrzymaniem na dole zacznę od120kg tak jak pisałeś
    a jesli chodzi o ten normalny siłowy to dodam te +10kg tak jak pisałeś --wszystkiego będę się trzymał tak jak piszesz :)
    Markiz
    Sierżant

Postprzez rafimoc » 20 Maj 2011, o 22:39

w takim razie zobaczysz ze glupie 120kg tez potrafi tak sponiewierac ze sie prawie zrzygasz - brutalna prawda.

Ale zobaczysz pierwsze owoce tego treningu w dosc szybkim czasie;)

rafimoc
    Generał broni

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasze Relacje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość