Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • Trening 5x5

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Trening 5x5

Postprzez reusch » 25 Maj 2011, o 20:11

Cześć. Mam na imię Michał, od dłuższego czasu śledzę kilka for dyskusyjnych związanych z treningiem siłowym, jednak to wydaje się najbardziej fachowe. Dlatego sądzę, ze uzyskam pomoc :) Od zawsze interesowałem się sportem, aktualnie trenuję piłkę nożna. Jednak mam zamiar uzupełnić treningi piłkarskie, treningiem siłowym. Dodam, że w piłkę gram w pełni amatorsko. Mam dwa treningi w tygodniu + mecz. Przez połowę czerwca i lipiec nie mam treningów w klubie. W okresie zimowym trenowałem już na siłowni systemem 5x5, czułem znaczny przypływ siły i polepszenie umiejętności bramkarskich. Niestety szkoła i treningi w klubie nie pozwoliły na dalsza przygodę z siłownia.
    Wzrost: 192cm
    Obwod pasa: 72cm
    Wyciskanie lezac 67kgx1
    Przysiad ze sztanga na barkach 85kgx5
    Martwy ciag 75kgx5
    nie miałem nigdy żadnych poważniejszych kontuzji
    Nie mam żadnej diety. Chociaż mam pewne zasady, których staram się trzymać. Nie jej praktycznie słodyczy, nie stosuje cukru. Do każdego posiłku staram się zjeść sporo warzyw, które zresztą uwielbiam.

Aktualnie, żeby przygotować się do trenigu wykonuje ACT, którmam zamiar skończyć za dwa tygodnie. ;)
    Po skończeniu ACT mam zamiar zacząc ćwiczyć takim oto planem ;)

A: Przysiad 5x5
    Drązek 5x5
    Wyciskanie lezac 5x5
    +unoszenie bokiem 3x10
    +szrugsy 4x10
    B:Push and Press 5x5
    MC 5x5
    Porecze 5x5
    +uginanie ramion 3x10
    C: Wykroki 5x5
    Wioslowanie 5x5
    Wyciskanie lezac wasko 5x5
    +uniganie ramion nachwytem 3x10
    Chciałbym, aby ktoś bardziej doświadczony sprawdził mój plan i powytykał mi błędy :D z gory dzięki za pomoc ;)
    P.S. mam zamiar zacząc od 50% maxów i długofalowa progresja.
    reusch
    Szeregowy

Data urodzenia: 01 01 1994

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Re: Trening 5x5

Postprzez Michał » 26 Maj 2011, o 13:41

po pusz presie bedzie Ci ciezko zrobic MC.

przysiad
    drazek
    porecze

wykroki
    wioslo
    wycisk lezac

MC
    wycisk wasko
    PP

Ja bym to tak widzial :)
    Sterydy to nie sposób na niedożywienie !!!
    obrazek
    Kliknij obrazek, aby powiększyć
    Awatar użytkownika
    Michał
    Generał broni

Pochwały: 101

Postprzez Sten » 28 Maj 2011, o 22:14

Ewentualnie najpierw MC, a potem wykroki ;).
    Sten
    Starszy sierżant

Pochwały: 13
    Miasto: Wrocław
    Data urodzenia: 02 01 1995

Postprzez Huno » 28 Maj 2011, o 22:37

Masz sporą niedowagę... Ja tyle ważyłem przy 184cm i stażu kilku miesięcy.
    Jedz, śpij, rośnij - masuj!
    1.
    przysiad
    drazek podchwyt/neutralny
    poręcze

2.
    crossfit thruster
    wiosło
    wycisk wąsko

3.
    mc klasyk
    żuraw
    wycisk płasko/skos (dodatni lub ujemny)
    Awatar użytkownika
    Huno
    Starszy sierżant

Pochwały: 4
    Miasto: Nakło nad Notecią
    Data urodzenia: 08 02 1995

Postprzez valdunn » 11 Grudzień 2021, o 05:37

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
    geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
    hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
    journallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
    kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
    сайтlargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
    nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
    papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
    rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
    stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru
    valdunn
    Marszałek

Pochwały: 1
    Data urodzenia: 03 05 1984

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość