Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Sprzęt do siłowni
  • Domowa siłownia do 2000 złotych

Dobrze wyposażona siłownia to podstawa sukcesu. W dziale wszystko na temat sprzętu do siłowni, czyli: ławki, wyciągi, obciążenia, sztangi, hantle, gryfy, sztangielki, atlasy itp.

Moderator: Michał Bodzioch

Domowa siłownia do 2000 złotych

Postprzez PanLaik » 19 Luty 2012, o 22:12

Witam,

Chciałbym Was prosić o pomoc w doborze sprzętu do domowej siłowni. Mam na realizacje tego celu odłożoną kwotę 2000 złotych.
    Oczywiście może ona się zwiększyć w granicach rozsądku. Myślałem nad zakupem atlasu posiadający ławkę do wyciskania.
    To dobry pomysł, czy lepiej kupić atlas i ławkę osobno? Chciałbym ćwiczyć wszystkie partie mięśni, lecz szczególnie górne.

Proszę doradźcie mi co byłoby najlepszym rozwiązaniem i w jaki sprzęt zainwestować pieniądze.
    PanLaik
    Szeregowy

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez PanLaik » 3 Marzec 2012, o 19:12

Póki co zorientowałem się że ławka byłaby najkorzystniejszym rozwiązaniem. Zastanawiam się nad zakupem takiej z
    modlitewnikiem, prasą do nóg i wyciągiem.
    Mam kilka pytań
    1. Jakie stojaki są lepsze - wolno stojące czy łączone z ławką?
    2. Czy prasa do nóg może być obciążana sporo większym ciężarem niż zaleca producent?
    3. Który gry lepszy - gryf łamany czy mocno łamany?
    PanLaik
    Szeregowy

Postprzez Michał » 3 Marzec 2012, o 20:36

stojaki lepsze wolno stojące. Prasy lepiej nie obciazac wiecej jak zalecane. Co do gryfu to obydwa sie przydadza, ale jak kupujesz jeden tylko to bierz prosty.
    Jakbym mial 2000 zł i mial to przeznaczyc to zakupil bym ławke, sztangi: lamana i prosta, hantelki i troche obciazenia z malymi nominałami 3-5 kg i ze 150 kg obciazenia o wiekszych nominalach. Drazek i porecze zrobil bym sam w celu oszczednosci a jakby cos kaski zostalo to wydalbym na diete :)

Autor postu otrzymał pochwałę
    Sterydy to nie sposób na niedożywienie !!!
    obrazek
    Kliknij obrazek, aby powiększyć
    Awatar użytkownika
    Michał
    Generał broni

Pochwały: 101

Postprzez PanLaik » 3 Marzec 2012, o 21:04

Oczywiście że planuje zakup prostego. Czytałem że najlepiej o długości 180cm ale czy jest jakaś różnica w ćwiczeniu
    dłuższym?
    150 kg to jak dla mnie za dużo :D
    Ze stojakami wolno stojącymi można wprawdzie wykonać więcej ćwiczeń ale mam obawy co do ich ustawienia. Źle
    je ustawie (na złym odcinku klatki) i będę wykonywał ćwiczenie źle technicznie.
    Może być drążek rozporowy? taki montowany we framudze.
    PanLaik
    Szeregowy

Postprzez Michał » 3 Marzec 2012, o 21:27

150 wcale nie za duzo. Kiedy mi tak radzili jak ja teraz Tobie ale ja bylem madrzejszy i kupilem tylko 80 kg i teraz zaluje bo kasa sie rozeszla a obciazenia nie ma i musze pozyczac od kumpla :)
    A jak bedziesz mial stojaki na stale przymocowane przy lawce to nic nie ustawisz a nie ludz sie ze one sa zamontowane do odpowiedniej wysokosci dla CIebie. Drazek rozporowy jak najbardziej sie nadaje. Pomysl jeszcze nad poreczami.

obrazek
    Awatar użytkownika
    Michał
    Generał broni

Postprzez PanLaik » 3 Marzec 2012, o 22:05

Jetem raczej oszczędny wiec jest szansa że pieniądze się nie rozejdą i w razie potrzeby dokupię
    krążków.
    Wszystkie poręcze do pompek mają tak cienkie uchwyty ?
    http://www.sklep-presto.pl/data/gfx/pic ... 9500_4.jpg
    PanLaik
    Szeregowy

Postprzez Michał » 4 Marzec 2012, o 12:30

porecze mozesz zrobic nawet samemu, wkrecasz dwie rurki do sciany i masz porecze :) Ja tam zrobilem wzmocnilem i sluzy mi to rowniez jako stojak pod sztange do przysiadow :)

obrazek
    Awatar użytkownika
    Michał
    Generał broni

Postprzez PanLaik » 4 Marzec 2012, o 20:33

Miałbym do Was jeszcze jedną prośbę, co sądzicie o produktach MARBO. Czy warto zainwestować
    w sprzęt tej firmy?
    PanLaik
    Szeregowy

Postprzez Michał » 5 Marzec 2012, o 13:43

dobra firma ludzie sobie chwala

obrazek
    Awatar użytkownika
    Michał
    Generał broni

Postprzez fobos91 » 6 Marzec 2012, o 11:15

Ja mam na sprzedaż domowa silownie za podobna cene i oczywiscie sprzet polski.
    Awatar użytkownika
    fobos91
    Kapral

Miejscowość: Lębork
    Pochwały: 4
    Miasto: Lębork
    Data urodzenia: 11 09 1991

Następna

Wróć do Sprzęt do siłowni

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość