Wraz z reaktywacją forum Kulturystyczni.pl dla wszystkich użytkowników przygotowaliśmy ciekawy konkurs z mega nagrodami i toną śmiechu!
Serdecznie zapraszamy wszystkich do wzięcia w nim udziału i życzymy powodzenia!
Weź udziałNasi nowi specjaliści doradzą, pomogą oraz odpowiedzą na wszystkie Twoje pytania!
Zadaj pytanieWyciskamy siódme poty z naszego profilu! Dowiedz się więcej
Moderatorzy: Michał Bodzioch, StalMOD
Rambo napisał:ale pojechliscie z tematem;P ja powiem cos co sie wam nie spodoba-nie mam zadnej diety i mi idzie cale zycie masa i rzezbe jak robie to tez mam efekty...moze geny,zero koksu,odzyw malo bralem,dopiero teraz po prawie 7latach cos musze walnac,nadrabiam ostrym treningiem silowym i troche w taki streetfighting sie bawie...alkoholu za duzo pije,jem co chce...wiadomo nie zorbi sie perfekcji raczej,choc wg mnie z dobrymi genbami da sie zblizyc nawet bez ostrej diety
Jeśli mówisz o tych co na necie widziałem harissa to jest tylko o nich wzmianka.Podaj mi je z dokładnymi danymi co do ilości próby,wieku,czasu,efektów,bo ja się nie dokopałem,ale z chęcią uzupełnię wiedzę
no skoro nie pisałeś ,że niezbędna to nie wiem po co temat podejmujesz ,bo tu się o to rozbija czy niezbędna i czy wydana kasa przekłada się aż tak na wyniki
Każdy organizm nie jest inny ,na pewno nie w tym sensie.I nie w takiej skali by jeden przy wyczerpującym treningu padał,a inny czuł się świetnie.Gdzieś muszą być braki w żywieniu lub regeneracji.No chyba ,że brać stopień wytrenowania ,ale to inne aspekty.
Czy całkiem inny ,bo ja wiem.Jeszcze może booster to tak.W tej chwili uważam ,że strata kasy i lepszym już rozwiązaniem było by połączyć kretę z kofą i może arginina.Ostatnio zauważyłem też po nich rozkojarzenie i kłopoty z pamięcią,chwilowe.Patrząc na skład jak znalazł zwykłe leki w większości składu specjalnie zaniżone dawki tak by nie klasyfikowało się jako lek.Ale jak wiadomo duża część osób zwiększa miarki boosterów więc normalnie ćpają lekomani
Uważam ,że są niepotrzebne do treningu.Nie pisałem by nie brać supli nigdzie ,pisałem ,że da je się zastąpić,obyć się bez nich.
Jeśli chcesz spróbować sił na scenie to nie obędzie się bez ssa i nie ważne czy będą suple czy nie.To saa daje efekty w krótkim czasie nie suple.
slim shady napisał:ta te same badania
slim shady napisał:Podejmuje się bo doszło w wyniku konkluzji, że suplementacja mało co daje i można wszystkie suplementy zastąpić dietą
slim shady napisał:Stopień wytrenowania też, ale zawartość poszczególnych włókien mięśniowych w mięśniach.
Tylko co to ma do tego,że ktoś ma inne włókna to raczej na stopień muskulatury,jej rozwój ma wpływ
slim shady napisał:Najlepszy jest stack własnej roboty (wiadomo co w nim jest). Po Hot blood miałem zawroty głowy. Ale gdy kupiłem wcześniej próbkę to był wypas, koncentracja, pompa i cuda na kiju, niestety po zakupieniu całego opakowania już tak świetnie nie było.
slim shady napisał:Liczę na to, że na debiuty nie będę musiał nic brać (chociaż ciężko u mnie z rzeźbą, bo z masą nie ma problemu). Nie liczę na zawodowstwo, może uda się pójść do naturalnych tylko nie wiem czy są w Polsce
Tylko co to ma do tego,że ktoś ma inne włókna to raczej na stopień muskulatury,jej rozwój ma wpływ
Litwin81 napisał:Średniej klasy białko ma tyle bcaa w 100 gr:
Leucyna: 10,7g
Izoleucyna: 6,1g
Walina: 5,7g
Ja przyjmuje 1 gr na 10 kg masy ciała,czyli muszę spożyć ok. 10 gram bcaa,czyli w tym wypadku 50 gram odżywki.Jest to po pierwsze mało ekonomiczne,po drugie zamulające,gdy się wypije taką porcje białka to ma się ochotę leżeć a nie ćwiczyć.Ale ja tu pisze o białku kowal a ty piszesz o dostarczeniu z diety więc zapewne miałeś na myśli jakieś pożywienie wysokobiałkowe,które to w ogóle spowoduje brak chęci i dłuższe wchłanianie.Nie dość że białko z WPC (bo załóżmy że o nie ci chodziło) wchłania się ponad godzinę,to to z pożywienie musiałbym jeść chyba ze 2 godziny wcześniej.BCAA w postacji suplementu zaczyna się wchłaniać już po 30 minutach,maksymalne stężenie osiąga po godzinie i zostało po to wymyślone tak jak kreatyna by nie zapychać sobie kich nadmierną dawką jedzenia tylko by szybko uzupełnić związki na jakich nam zależy.
slim shady napisał:tylko tyle mam z opisu badania:
W 2003 Harris i inni prowadzili badania na suplementacją Beta-alaniną i jej wpływem na zdolność radzenia sobie z akumulacja mleczanu w wyniku intensywnych ćwiczeń. Ilość beta-alaniny dostarczana w jednej porcji CLOUT zwiększyła maksymalną liczbe powtorzeń w ciągu 4 minutowego testu. Ponownie autorzy zasugerowali, że wynikłe korzyści sprowadzają się do zwiększonej możliwości buforowania przez mięśnie, co pomaga utrzymać odpowiednie pH w mięśniach.
Poszperam na zagranicznych stronach może coś będzie.
slim shady napisał:to decyduje, że ktoś ma predyspozycje do bycia sprinterem, a ktoś inny ciężarowcem, ktoś będzie miał problemy z adaptacją treningu typowo siłowego, ale na aerobowym nie będzie problemu
To chyba o tym napisałem,ale co to ma do powyższego co było?
slim shady napisał:znalazłem trochę badań o beta alaninie i jej działaniu na kondycję
http://www.jissn.com/content/6/S1/P2 - z piłkarzami i zapaśnikami 8 tygodniowe badanie, beta alanina bardziej przysłużyła się piłkarzom niż zapaśnikom
slim shady napisał:http://www.jissn.com/content/6/1/5
slim shady napisał:http://www.jissn.com/content/5/1/21
slim shady napisał:http://www.jissn.com/content/5/S1/P16 - beta alanina w połączeniu z argnininą, jabłczanem kreatyny i monostearynianem glicerolu
slim shady napisał:http://www.jissn.com/content/5/S1/P5
slim shady napisał:niestety o wpływie na zdrowie na razie nic nie mam
Symu z innego forum też miał wysypkę
slim shady napisał:po treningu u niektórych jest większa ilość włókien mięśniowych uszkodzona, a u niektórych mniejsza
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość