Wraz z reaktywacją forum Kulturystyczni.pl dla wszystkich użytkowników przygotowaliśmy ciekawy konkurs z mega nagrodami i toną śmiechu!
Serdecznie zapraszamy wszystkich do wzięcia w nim udziału i życzymy powodzenia!
Weź udziałNasi nowi specjaliści doradzą, pomogą oraz odpowiedzą na wszystkie Twoje pytania!
Zadaj pytanieWyciskamy siódme poty z naszego profilu! Dowiedz się więcej
Moderatorzy: Michał Bodzioch, StalMOD
Litwin81 napisał:A o co mamy się założyć?Wchłaniać a przyswajalność to jest różnica,może wyrazy ci się pomyliły?
Litwin81 napisał:Co do ceny to mogłeś tego tematu nie podejmować,ale zrobiłem to ja,gdyż to też ważny aspekt w tym drogim sporcie/hobby.
Litwin81 napisał:Jak woda to może przez nas przelecieć woda a nie pożywienie,zawsze zużyjesz sporo energii do przyswojenia białka i nawet jakbym się zgodził że z diety dostarczysz to się pytam po co?
Litwin81 napisał:Po to są suplementy żeby umiejętnie z nich korzystać,do Warszawy też mogę z Gdyni dojechać rowerem,ale pytam się po co?Skoro mam samochód.
Litwin81 napisał:Co do badań to też nie ma co w nie wierzyć w 100%,kiedyś zalecali brać monoz glukozą w 1 porcji by przyśpieszyć wchłanialność,a potem się okazało że to głupie.To co nie raz działa w sterylnym laboratorium nie zawsze działa w człowieku.
PS. (do wszytskich)
Słuchajcie KowalaX bo bije was wszytskich wiedza na łeb... i czytajcie a duzo sie dowiecie
Popieram zdanie KowalaX wszystko jest się w stanie dostarczyć, to jedynie kwestia dawki, wiadome ze nikt nie jest w stanie dostarczyć tych 10g kreatyny w ciągu dnia, musiał by zjeść 2,5kg mięsa czerwonego. Problem powstaje w okolicach treningu bo tam nie jesteśmy w stanie dostarczyć określonej dawki składników, w ilościach takich jak suplement.
Kwachu napisał:
KowalX – da się stworzyć wąłsnej roboty steka opartego na kreatynie, kofeinie i AAKG. I to fajnie rozwiązanie, bo w praktyce te srodki działają w większości przedtreningówek reszta to tylko dodatek, z reguły w małych ilościach. Liczą się tez proporcje poszczególnych składników między sobą.
slim shady napisał:
Według mnie te badania co były na beta alaninie są dość wiarygodne(jissn to nie byle szmatławiec), chociaż nie wierze w ten przyrost masy beztłuszczowej
slim shady napisał:mam sporo ksiąg o ziołach może kiedyś przeczytam
slim shady napisał:tak wiem, zioła mogą być nie bezpieczne
ostatnio tylko eksperymentowałem z herbatami na trawienie bo miałem problemy i jest lepiej
odstawiłem tigery i pije zieloną herbatę + czarną co dziwne nie ciągnie mnie do energetyków
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość