Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Suplementy i Odżywki
  • Hydroxycut a teraz nitrobolon z hmb???

Sporty siłowe takie jak kulturystyka, fitness strongman czy sztuki walki to także suplementy i odżywki, zobacz jak wspomagać odżywianie aby uzyskać lepsze efekty. Suplement diety jest to dodatek, uzupełnienie diety.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, StalMOD

Re: Hydroxycut a teraz nitrobolon z hmb???

Postprzez Kwachu » 19 Marzec 2011, o 12:38

Po cześć obydwaj macie racje, aczkolwiek pewne jest że osoba o większej masie brzuśca odczuje lepiej pompę
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Pochwały: 112

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez Diablo 88 » 19 Marzec 2011, o 12:58

130zl?-to jeszcze przeplaciles.To proste,że pąpy nieodczules bo za przeproszeniem na samej skorze jej niepoczujesz,niepisz tutaj o jakis nox pumpach czy meso bo to by nic niezmienilo,pozatym te suple ktore wymieniasz sa jeszcze bardziej drozsze i jeszcze bardziej napchane niepotzebnymi skladnikami bo polawa z nich jest sladowa iloscia i w porcjach ktorych bys jadle taki suplement nieodczul bys zadnych zmian jak by ich tam niebylo,wiedz wychodzi na to ,ze po co przeplacac,jezeli chodzi o Nitrobolon 2 to jest moim zdaniem najlepsza przedtreningowka pod wzgledem skladu i dzialania,porcjowo tez niewychodi zle lecz lepiej bylo by dokupic cos do niego,np mono.i tu juz wychodzi drogo moim zdaniem,wczoraj poruszalismy taki temat jak AAKG+mono i jest to chyba najbardziej korzystny sposob aby zrobic wlasna przedtreningowke,mysle ze efekty byly by jeszcze lepsze od Nitro,kiedys takich mozliwosci niebylo i kupilo sie Nitrobolon 2 (tak jak ja to zrobilem) i bylo sie zachwyconym,bo byla to jakas nowosc.Sam w cyklu silowym bede mial zamiar sklecic wlasny produkt i tak jak Kwachu wczoraj pisal głeboko przeanalizowalem i obliczalem korzysci z tego typu odzywek i doszedlem do wniosku,ze AAKG+monohydrat+jabczan cytruliny spotęguje taka moc że lepszej przedtreningowki niema! :) 3g AAKG i 2g j.Cytruliny +5g mon = kosmos +ekonomicznosc+lepsze efekty+trwalsze efekty+niezawodnosc mikstury+siła+regeneracja itd... Ogolem moze wyda sie troszke duzo pieniązkow bo jabczan cytruliny jest ogolnie drogim produktem (AerO2 najbardziej oplacalny) to efekt napewno bedzie bardziej zadowolajacy niz bys zjadl 2 takie Nitrobolony czy Mesomorphy czy X-pandy czy inne smieci.
    A kwestie pąpy mięsniowej lepiej nieporuszaj bo jeszcze raz Ci pisze,że skóry nienapąpujesz i nieujrzysz tam efektu obfitej pąpy!!!!
    SPORT! SIŁA! NATURA!
    Awatar użytkownika
    Diablo 88
    Starszy Chorąży

Pochwały: 13
    Miasto: Wrocław
    Data urodzenia: 03 12 1988

Postprzez Kwachu » 19 Marzec 2011, o 13:08

Diablo 88.
    Dodał bym kofeinę lub guaranę przed treningiem co powinno Ci fajnie pobudzić(ewentualnie może być też Primaforce 1,3-Dimethylamine - z tym że ciężko dostać) wtedy oprzesz swoja przed treningówkę na skł. aktywnych w nim które odczuwasz. ewentualnie w grę wchodzi jeszcze dodatek BCAA.

Dawkowanie dął bym 3 razy dziennie!!!
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Postprzez Huno » 19 Marzec 2011, o 13:09

Piszę się pompy .:)
    A w nitro nie masz niby nie potrzebnych cukrów prostych?
    Aha i jak będziesz układał swojego 'staka', to zadbaj o to, aby surowce nie pochodziły z chin, tajwanu i innych śmieciowych państw pod względem jakości surowców użytych do produkcji suplementów.Tak jak kwachu napisał, guarana albo kofeina i ja bym dodał jeszcze geranium :twisted:
    A co do tamtych supli co podałem w linku, to fakt są drogie, ale mają najwyższą jakość surowców i dzięki czemu działają!
    Awatar użytkownika
    Huno
    Starszy sierżant

Pochwały: 4
    Miasto: Nakło nad Notecią
    Data urodzenia: 08 02 1995

Postprzez Kwachu » 19 Marzec 2011, o 13:16

Huno - dzisiaj już prawie nie zaznasz surowców nie z Chin w firmach europejskich(po z a Niemcami).
    Jestem wielkim zwolennikiem produktów z Niemiec, nie stosowałem ich za wiele ale te co brałem to działają, jak należy, cała technologia produkcji znacznie się rożni.
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Postprzez Huno » 19 Marzec 2011, o 13:25

Nie wiem czy nie, ale ogólnie to ująłem.
    Chodzi mi też o to, że taka kreatyna z megabola nic nie zdziała, bo pewnie ich suple są tworzone z najtańszych surówców(tutaj mi chiny podchodzą) i mają jak najniższą jakość, przez co w ogóle nie działają. Szamałem ich gainera 3kg, smak na początku dobry, ale potem z trudem to wypijałem.

Z jakich firm brałeś suple z niemiec? Kojarzysz może takie firmy jak Best body nutrition oraz powerxsport? Akurat tylko te 2 znam i wiem, że żadnych innych już nie będę stosował jeśli chodzi o gainery i kreatynę.
    Awatar użytkownika
    Huno
    Starszy sierżant

Pochwały: 4
    Miasto: Nakło nad Notecią
    Data urodzenia: 08 02 1995

Postprzez Kwachu » 19 Marzec 2011, o 13:36

Nikt tu nie mówi o produktach Megabola/Vitalmaxa czy nawet Treca - to słabe produkty, jedynie Olimp faktycznie z niektórymi produktami się wybił.

Niemiecki Multipower czy też Inkopsor Weider(zależy co za produkt), All- Stars - firmy godne uwagi.
    Kreatyna z Multipower lub Inkpsor ma "pieczątkę" Degusa Niemcy - tylko oni mogą nadawać produktowi nazwe Creapure
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Postprzez Diablo 88 » 19 Marzec 2011, o 13:56

Kwachu ale czego dawkowaniwe 3 razy dziennie? mysle ze zaduzo jezeli chodzi o jabczan cytruliny,AAKG o mono, ja bym to widzial w dawkach calodobowych tak : AAKG 5g J.Cytruliny 2g Mono 10g mysle ze spokojnie starczy,napewno z czasem wzrosnie zapotrzebowanie na AAKG kiedy to juz organizm bedzie jej mniej kumulowal,z cytrulina niema co przesadzac-ona bedzie tylko potęgowac tworzenie i kumulowanie sie AAKG a co za tym idziemwiecej NO. Mono w dawce 10g na dobe mysle ze w zupelnosci styka,widzial bym to: DT 5g mono na czczo i 5g przed treningiem (oczywiscie na pusty zoladek) DNT dal bym 5g rano i nie wiecej-w ogole sprobowal bym jeszcze czegos innego,Rafal sobie chwalil inny sposob i niewydaje mi sie to glupie,moze jak zechce to opisze,ale mysle ze sprawa to indywidualna sprawa.

Co do Guarany czy kofeiny o fakt mozna dodac,ale niewiem czy jest sens,jezeli chodzi o pobudzenie to mozna ogladnac dobry filmik na yt ktory da moca motywacje i pobudzi do treningu :D Jak cos to bym guarane dziabal,sproszkowana mozna kupic i jest bardzo tania...

EDIT: Jeszcze pytanie-dlaczego Kwachu uwazasz ze Vitalmax cretine jest slaba?tak sie pytam z ciekawosci bo nigdy niejadlem od nich nic a tak sie szykowalem na zielonego Vitalmaxa za jakis czas...
    SPORT! SIŁA! NATURA!
    Awatar użytkownika
    Diablo 88
    Starszy Chorąży

Postprzez Kwachu » 19 Marzec 2011, o 14:32

Diablo 88 - odniosłem się ogólnie do produktów tych firm, zielona z Vitalmaxa jest OK,choć to głownie rola dobrego rozdrobnienie produktu, reszta ich produktów, ciężko się doszukać czegoś faktycznie godnego uwagi.

Dawki 3 razy dziennie dawały mi lepsza pompę niż nawet przed treningówka, przedłużały tez okno anaboliczne, z własnych obserwacji wyciągałem właśnie takie wnioski że dawka podawana 3 razy po 3 g dawały lepszy rezultat ich działania. Kreatyna może 3x3g będzie lepszym rozwiązaniem, Cytrulinę dał bym tylko przed treningiem aby wzmocnić dodatkowo działanie AAKG :)

Jeśli chodzi o kofeinie czy guaranę to bardziej mowie to o stymulacji połączenia przez neuroprzekaźnik mózgu z mięśniami.
    Awatar użytkownika
    Kwachu
    Generał broni

Postprzez Diablo 88 » 19 Marzec 2011, o 14:41

Aha no ok.Ja mysle ze AAKG i Cytruline tylko przed treningiem i tylko w DT.Guarana,kofeina, a moze Yerba Mate przed treningiem,chyba wychodzi taniej.Jeszcze lepsza opcja przedtreningowa to zaparzyc sobie dzbanek czaju :D hehe wyjdzie taniej i ekonomiczniej a niema chu.. zeby kopa niemiec po dobrym starym parzonym CZAJU :D
    SPORT! SIŁA! NATURA!
    Awatar użytkownika
    Diablo 88
    Starszy Chorąży

PoprzedniaNastępna

Wróć do Suplementy i Odżywki

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość