przez Michał » 1 Wrzesień 2010, o 11:15
Olimp 100% Natural Whey Protein Isolate jest najwyższej jakości, wolnym od laktozy, czystym izolatem białek serwatkowych (WPI) o bardzo dobrej rozpuszczalności oraz BV-159.
Izolaty białek serwatkowych charakteryzują się najwyższą wartością odżywczą i aktywnością anaboliczną spośród wszystkich białek pokarmowych. Pozyskiwane w procesie wymiany jonowej, niedenaturowane, zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych - beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, immunoglobuliny, albuminy osocza, laktoferyny, laktotransferyny, ceruloplazminy, fosfoglikoprotein, proteaz i peptonów.
Wysoka wartość odżywcza i aktywność anaboliczna sprawiają, że izolowane białka serwatkowe uznano za najwartościowsze źródło białka pokarmowego dla sportowców wyczynowych i osób aktywnych ruchowo. Wysoką wartość odżywczą zawdzięczają najwyższej, możliwej przyswajalności, warunkowanej idealną rozpuszczalnością i korzystnym ciśnieniem osmotycznym niedenaturowanych białek oraz optymalnym proporcjom aminokwasów egzo- i endogennych z wyjątkowo wysokim udziałem aminokwasów rozgałęzionych (BCAA) i glutaminy.
Na wysoką aktywność anaboliczną, oprócz wysokiej wartości odżywczej, wpływają cechy metaboliczne całych białek serwatkowych oraz powstających w efekcie ich przemian peptydów i mikropeptydów. Substancje te działają podobnie do peptydowych, anabolicznych czynników wzrostowych. Ułatwiają transport aminokwasów do komórek mięśniowych i stymulują anabolizm. Tworzą barierę antyoksydacyjną. Stabilizują lizosomy i hamują aktywność katabolicznych enzymów lizosomalnych. Wzmacniają układy: krążenia, nerwowy i odpornościowy.
* Zastosowanie izolatu białka serwatki WPI : Przeznaczenie: dla osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko, dążących do szybkiego rozwoju masy i siły mięśniowej, głownie sportowców wyczynowych i ćwiczących rekreacyjnie.
Wartość odżywcza na 100g 1 porcja (30g)
Wartość energetyczna 1482,65 kJ/354,7 kcal 444,8kJ/106,4kcal
Białko 88 g 26,4g
Węglowodany 0g 0g
Tłuszcz 0,3g 0,1 g
Aminokwasy na 100g 1 porcja (30g)
łącznie: 88000 mg 26400 mg
w tym:
L-kwas glutaminowy 15211 mg 4563 mg
*/**L-leucyna 9417 mg 2825 mg
L-kwas asparaginowy 9154 mg 2746 mg
*L-lizyna 10034 mg 3010 mg
L-prolina 4753 mg 1426 mg
*/**L-walina 4841 mg 1452 mg
*/**L-izoleucyna 5368 mg 1610 mg
*L-treonina 5545 mg 1664 mg
L-alanina 4489 mg 1347 mg
L-seryna 3784 mg 1135 mg
*/***L-fenyloalanina 2641 mg 792 mg
***L-tyrozyna 2552 mg 766 mg
L-arginina 2024 mg 607 mg
L-glicyna 1497 mg 449 mg
*L-metionina 1937 mg 581 mg
L-histydyna 1497 mg 449 mg
L-cysteina 2200 mg 660 mg
*/***L-tryptofan 1057 mg 317 mg
* aminokwasy egzogenne ; ** aminokwasy rozgałęzione ; *** aminokwasy aromatyczne
* Sposób użycia 100% Natural WPI: Od 1 do 3 porcji dziennie. Po przebudzeniu, pomiędzy posiłkami, po treningu i przed snem.
* 1 porcję (30 gram = 105 jednostek miarki Olimp lub 6,5 płaskich łyżek stołowych) należy rozpuścić w 100 ml wody lub odtłuszczonego mleka.
* Składniki Whey Protein Isolate: izolat białek serwatkowych ;
Sterydy to nie sposób na niedożywienie !!!Kliknij obrazek, aby powiększyć