Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • 2 lata stażu - niewielkie efekty. Korekta planu i podejścia.

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Re: 2 lata stażu - niewielkie efekty. Korekta planu i podejś

Postprzez explosion95 » 6 Maj 2012, o 19:44

Lord napisał:a ja bym jak kolega wcześniej pisał FBW spróbował i przeplatał go co jakiś czas z spiltem 4 dniowym do tego ogarnij dietę bo masz niedowagę palisz się na siłce a nie dostarczasz organizmowi odpowiedniej ilości kalori. Wrzuć mniej/więcej plan dnia co jesz? Postaramy się coś pomóc. Ćwiczenie w lecie jest nawet bardziej efektywne bo nie zalewasz się tak tłuszczem jak w zimie zero ruchu i tylko siłka. pozdro

Czy to że palę się na siłce oznacza ze robię za dużo ćwiczeń na dane partie?
    Ogółem co jem? Spoko :)
    1. Rano 7.15 zaazwyczaj kanapki, różnie. To co jest w lodówce czyli czasem ser, jakaś wędlina itp.
    2. W szkole (8.00 - 14.00) wiadomo - bułki/kanapki.
    3. W domu obiad (15.00), zazwyczaj jakieś mięso bądź zupa.
    4. Późno kolacja - ok. 21. bo między obiadem a wieczorem mam siłownię, naukę itp. Zazwyczaj platki z mlekiem, jakaś jajecznica, bądź znów chleb z typowymi produktami jak ser, warzywa i szynka.
    Bardzo dużo podjadam między, bez tego nie ruszy. Nie jest tak ze zyje na 4 głownych posilkach, niewazne jakich. Zawsze sie opycham jakimiś owocami bądź przed siłką zjem troche słodyczy, lepiej mi się macha wtedy.
    To tak ogólnie bo wiadomo, nie istnieje ścisła regularność. Coś można tutaj zrobić dla wprowadzenia jakiejś diety, bądź wstawienia nowych nawyków żywieniowych z uzupełnieniem białka? Wiadomo, że nie mogę zrewolucjonizować jedzenia wszystkim domownikom, więc podstawowe jedzenie jak obiad zostanie takie samo... Lord, byłbyś w stanie pomóc?
    explosion95
    Szeregowy

Miasto: Krosno
    Data urodzenia: 06 02 1995

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

2 lata stażu - niewielkie efekty. Korekta planu i podejścia.

Postprzez siwy94tsn » 7 Maj 2012, o 09:04

Powiedz mi gdzie masz podstawy , przy takim ciezkim treningu małe kanapeczki ? :)
    Jezeli masz opcje bazuj na tych podstawach ryze ,kasze ,mieso ,sery ,płatki owsiane na tym musisz bazowac.
    Awatar użytkownika
    siwy94tsn
    Sierżant

Pochwały: 4
    Data urodzenia: 06 12 1994

Postprzez explosion95 » 7 Maj 2012, o 14:56

siwy94tsn napisał:Powiedz mi gdzie masz podstawy , przy takim ciezkim treningu małe kanapeczki ? :)
    Jezeli masz opcje bazuj na tych podstawach ryze ,kasze ,mieso ,sery ,płatki owsiane na tym musisz bazowac.

Tak tak, o diecie poczytam, z tym nie będzie takiego problemu. Tym bardziej ze na masie, fakt trzeba jeść dobrze, ale przede wszystkim z tego co piszą to wgl DUUUUŻO. Także możesz mi pomóc bardziej w treningu? - zaczynam się gubić w splitach, fbw, budowaniu siły ogólnej czy bardziej specjalistycznej...
    explosion95
    Szeregowy

Postprzez siwy94tsn » 8 Maj 2012, o 15:38

jezeli nic nie zrobiłes przez te 2 lata t zacznij cwiczyc FBW i do tego micha a efekty beda .Poszukaj Rafimoc miał pare swojich FBW sa wporzadku.
    Awatar użytkownika
    siwy94tsn
    Sierżant

Pochwały: 4
    Data urodzenia: 06 12 1994

Postprzez explosion95 » 8 Maj 2012, o 17:25

Nie no nawet z moim podejściem przez dwa lata coś się dało zrobić. Załóżmy ze jeśli nie siłę, to choćby obycie i ogólne roztrenowanie mięśni posiadam, na pewno nie musialbym zaczynać od zera jak ktoś kto musi najpierw przygotować mięśnie do ciężkiego treningu. W takim przypadku lepszy byłby slit 4x czy fbw? Choc nie wiem czy to pytanie ma sens, bo na każdego działa co innego. No ale jesli chodzi o jak najszybsze nabranie siły i masy, załóżmy w rok...
    explosion95
    Szeregowy

Postprzez Lord » 8 Maj 2012, o 20:33

jak się przyłożysz do miski i treningu to na jednym i drugim masę zrobisz
    Cel: 100+ kg, plecy jak szafa i na brzuchu krata :)
    Awatar użytkownika
    Lord
    Generał broni

Pochwały: 63

Postprzez explosion95 » 8 Maj 2012, o 22:49

To to mogę obiecać juz teraz :PP a na serio... możesz mi podsunąć konkretny plan splitem 4x, jeden z podwieszonych? Czy samemu ułożyć i dać do poprawki?
    explosion95
    Szeregowy

Postprzez valdunn » 6 Grudzień 2021, o 18:52

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
    сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
    languagelaboratoryсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
    сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
    valdunn
    Marszałek

Pochwały: 1
    Data urodzenia: 03 05 1984

Poprzednia

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość