Wraz z reaktywacją forum Kulturystyczni.pl dla wszystkich użytkowników przygotowaliśmy ciekawy konkurs z mega nagrodami i toną śmiechu!
Serdecznie zapraszamy wszystkich do wzięcia w nim udziału i życzymy powodzenia!
Weź udziałNasi nowi specjaliści doradzą, pomogą oraz odpowiedzą na wszystkie Twoje pytania!
Zadaj pytanieWyciskamy siódme poty z naszego profilu! Dowiedz się więcej
Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24
Ćwiczę kompletnie na sucho, nawet diety konkretnej „odtąd dotąd” nie mam przykro mi ale nie mam zamiaru się w nic pchać, zawsze chciałem robić wszystko zdany tylko na siebie. Co do diety, wiem ze to źle, i mam zamiar to zmienić ale skoro oczekuję pomocy to wiem, że muszę wszystko przedstawić tak jak jest TERAZ
Czy jest powiedziane konkretnie ze przy większych temperaturach czyli lato nie mogę dalej ćwiczyc masy?
ćwiczę późnym wieczorem
TomaszM napisał:1. 2 lata stażu to nic
2. Cały plan możesz wydrukować i elegancko wyrzucić do kosza.
3. Nie masz nóg i pleców, więc nie powinniśmy w ogóle zaczynać tej dyskusji.
4. Na duże grupy mięsniowe daj 15 serii, na małe 9-10.
5. Powtórzenia niech są mieszane w zakresie 8-12 powt.
6. Kazda grupa mięsniowa raz w tygodniu - nie więcej.Ćwiczę kompletnie na sucho, nawet diety konkretnej „odtąd dotąd” nie mam przykro mi ale nie mam zamiaru się w nic pchać, zawsze chciałem robić wszystko zdany tylko na siebie. Co do diety, wiem ze to źle, i mam zamiar to zmienić ale skoro oczekuję pomocy to wiem, że muszę wszystko przedstawić tak jak jest TERAZ
No to kolego nawet z stażem 15 latu, dużo nie osiągniesz bez odpowiedniej diety.Czy jest powiedziane konkretnie ze przy większych temperaturach czyli lato nie mogę dalej ćwiczyc masy?
A świstak siedzi i zawija je w sreberkaćwiczę późnym wieczorem
ćwicz rano po śnaidaniu wyjdzie Ci efektywniej.
====
Podsumowując kompletnie nowy plan treningowy --> najlepiej Split 4x w tygodniu oraz dobrze zbilansowana dieta i przez 3 miesiące osiągniesz 2razy lepszy efekt, niż przez całe 2 lata zabawy z "siłownią"
Tak właściwie to czemu tak kładziony jest nacisk na plecy i nogi? Bo przeciez nikomu chyba nie zalezy zebym miał fajne łydki. Mowa jest o hormonach wzrostu i testosteronie?
15 serii to wszystko co mam zrobić na daną partię, to znaczy ze muszę tyle serii zmieścic w 3-4 ćwiczeniach po 3-4-5 serii w każdym tak? pytam zeby nie było niezrozumienia ze robię 15 serii w każdym ćwiczeniu xD
Nie wiem czy powinienem, ale napiszę, jak coś to sory za uzywanie nicków. rafimoc opisał w swoim długim artykule coś ciekawego i strasznie negatywnego na temat tych spadających ilości powtórzeń wraz z wzrostem ciężaru. pytam: czemu? skoro Ty mi je proponujesz?
Raz w tygodniu? czy to znaczy ze muszę ostro dowalić kazdy mięsień zeby przez tydzień odpoczynku sie regenerował czy wystarczy taka częstotliwość w treningu jaką mialem teraz? Nie mówię że wyciągnę z tego planu coś, pytam o stopień zmęczenia mięśnia na jednym treningu.
Co do tej temperatury to jednak nie zrozumialem sarkazmu w takim gorącu mam rozumieć nie powinienem cwiczyc masówki?
Co do treningu rano, czemu jest efektywniejszy? Nie mogę, uczę się na ogół, więc rano mógłbym cwiczyc tylko w weekendy i w wolne, np. wakacje. ale one w sumie niedługo...
To tak jakby zawodnik trenujący triathlon, ćwiczył tylko bieg i rower a pływanie olał.
Począwszy od faktu, że są to dwie największe partie mięśniowe, poprzez aspekt hormonów, aż po fakt, że bedziesz wyglądał jak nierówny bocian i będziesz powodował śmiech wszystkich mijających.
nie mam czasu na czytanie innych artykułów, więc jeśli masz wątpliwości to opisz dokładnie o co Ci chodzi to wyjaśnie.
4 treningi w tygodniu wystarczą. Klatka piersiowa po dobrym treningu regeneruje się w pełni po 5-7dniach, wiec masz jedną z kilku odpowiedzi, którą można udzielić.
Użyłem sarkazmu bo większej bzdury nie słyszałem. Ćwicz spokojnie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość