Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • Moj Plan Na Rzeźbe

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Moj Plan Na Rzeźbe

Postprzez mkkzk » 29 Sierpień 2012, o 18:27

Poniedziałek

Ćwiczenia - Klata / Przedramie

KLATA (0:40)

1) Wyciskanie Sztangi Na Ławce Prostej - 15,15,15,12,12 - 60kg

2) Wyciskanie Hantli Na Ławce Skośnej Górnej - 15,15,15,15,15 - 12,5kg

3) Wyciskanie Hantli Na Ławce Skośnej Dolnej - 15,15,15,15,15 - 12,5kg

4) Rozpiętki Na Ławce Prostej - 12,12,12 - 10kg

PRZEDRAMIE (0:30)

1) Unoszenie Sztangi Tyłem - 30,30,25,25,25 - 40kg

2) Sztanga Przodem - 15,15,15,15,15 - 25kg

Wtorek

WOLNE

Środa

WOLNE

Czwartek

Ćwiczenia - Bary / Kaptury / Nogi

BARY - (0:40)

1) Unoszenie Sztangi Przodem Stojąc - 15,15,15,15,15 - 40kg

2) Unoszenie Hantli Bokiem Stojąc - 15,15,15,15,15 - 12,5kg

3) Podciąganie Hantli - 15,15,15,15,15 - 12,5kg

KAPTURY - (0:30)

1) Szrugsy Hantlami - 15,15,15,15,15 - 30kg

NOGI - (0:30)

1) Przysiady Ze Sztangą - 15,15,15,15,15 - 35kg

2) Podudzia Na Maszynie - 15,15,15,15,15 - 25kg

3) Wspinanie Ze Sztangą - 15,15,15,15,15 - 50kg

Piątek

Ćwiczenia - Biceps / Triceps (0:40)

BICEPS :

1) Hantle Na Przemian Stojąc - 15 - 13kg, 15,15,15,15 - 12kg

2) Unoszenie Sztangi Łamanej - 15,15,15,12,12 - 20kg

3) Unoszenie Sztangi Młotkowej - 12,12,12,12,12 - 20kg

TRICEPS :

1) Wyciskanie Francuzkie Sztangi Młotkowej - 15,15 - 20kg, 15,15,15 - 23kg

2) Prostowanie Dłoni Na Wyciągu - 15,15,12,12,12 - 23kg

3) Unoszenie Ciała Na Krzesłach - 12,12,12,12,12

Sobota

Ćwiczenia - Plecy (0:40)

1) Wyciąg, Ściąganie Drążka Szerokim Nachwytem Do Klatki - 15 - 35kg, 15,15,15,15 - 39kg

2) Wiosłowanie Sztangą W Opadzie - Nachwyt - 15,15,15,15,12 - 30kg

3) Wyciąg, Ściąganie Drążka Wąskim Podchwytem Do Klatki - 15,15,15,15,15 - 35kg

Niedziela

WOLNE
    mkkzk
    Starszy kapral

Miasto: Jastrzębie Zdrój
    Data urodzenia: 0- 0-1987

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Moj Plan Na Rzeźbe

Postprzez playandwin24 » 29 Sierpień 2012, o 18:36

Rzeźba to ćwiczenia na wyciągach i izolowane, serie łączone, super - serie itp...

Robisz Klatę, później 2 dni przerwy i jedziesz 3 dni podrząd...

Połączenie Barki + Kaptury + Nogi nie jest dobrym rozwiązaniem...

A jeszcze gorszym robienie Bicepsa + +Tricepsy a następnego dnia Plecy...

I robiłbym najpierw Trica a później Bica... lub na przemian...

To jest ten trening 15 serii po 15 powtórzeń? :)

Bark nie boli? :)
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

Moj Plan Na Rzeźbe

Postprzez mkkzk » 29 Sierpień 2012, o 21:46

według mnie biceps triceps to dobre rozwiązanie skoro takim planem w systemie na mase miałem w obwodzie ramienia 47cm z żyłami na łapach ;D

z barkami nie mam problemow, zadnych.

mam takie zmiany w pracy ze niestety musze zrobic 2 dni przerwy i zjechac 3 dni z rzedu pozostałe partie, bynajmniej 3 tygodnie.

w wiosłwaniu sztanga w opadzie robiłem serie 70kg po 10 powtórzen w 4 seriach, czesto dzien po łapach, zatem wchodziła siła, skoro konczyłem 5 msc temu na 50kg. Chyba jednak nie jest to złe rozwiazanie robienie plecow po łapach skoro doszedlem do takich wynikow, nie wywyzszam sie ale mysle ze jednak są niezłe.

mam swoją siłownie i ogranicza mnie jeden wyciag wiec musze kombinować z innymi cwiczeniami.

jedynie mam problemy z obojczykami ale wydaje mi się że to problem przez rozpiętki ktore KIEDYS notorycznie robiłem

Jednak z tym wszyskim mogę się mylic, zatem co byś proponował?
    mkkzk
    Starszy kapral

Moj Plan Na Rzeźbe

Postprzez playandwin24 » 30 Sierpień 2012, o 11:24

Wielu robi najpierw Bica a później Trica, a Triceps jest większy i ważniejszy to on głównie robi obwód w ramieniu... :)

Z reszta mniejsze prawdopodobieństwo kontuzji, jak najpierw zrobisz prostownika :)

Bicepsy to mała grupa, więc szybko się regeneruje więc pewnie dlatego nic Ci nie było przy wiosłowaniu, ale myślę że lepsze efekty byłyby gdybyś oddzielił dniem przerwy ramiona i plecy :)

Oczywiście jak możesz, wszystko to kwestia kompromisu, wiadomo że siłownia to dla Nas hobby nie życie, nie praca... :)

To są moje uwagi :)
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

Moj Plan Na Rzeźbe

Postprzez mkkzk » 30 Sierpień 2012, o 21:33

a ja z korzystam z Twoich uwag, dzieki i pozdrawiam :Witam:
    mkkzk
    Starszy kapral

Re: Moj Plan Na Rzeźbe

Postprzez valdunn » 7 Grudzień 2021, o 15:17

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
    geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
    hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
    journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
    kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
    http://languagelaboratory.rulargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
    nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
    papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
    rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
    stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
    valdunn
    Marszałek

Pochwały: 1
    Data urodzenia: 03 05 1984

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość