Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • Siłownia 6miesięcy=słabe efekty

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Siłownia 6miesięcy=słabe efekty

Postprzez tomek1205 » 27 Luty 2013, o 14:10

Chodzę na siłownię już jakieś 6miesięcy , 3dni w tygodniu. Zauważyłem, że strasznie wolno robie postępy.. Nie wiem czy to ma coś wspólnego z tym, że ćwiczyłem cały czas na masę. Niektórzy mówią żeby zmieniać po paru miesiącach ćwiczenia na siłę i że wtedy będą lepsze efekty.
    a Wy jak myślicie , co jest nie tak?

Waga : 81kg
    Wzrost : 187cm
    Dieta mniej więcej jest.
    Biorę gainera Mass Freak po każdym treningu.
    tomek1205
    Plutonowy

Data urodzenia: 04 05 1995

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez Luki150 » 27 Luty 2013, o 16:12

Jeśli chcesz mieć szybsze efekty to musi być konkretna dieta. Najlepiej wrzuć jak to u Ciebie wygląda i ocenią chłopaki ;)
    Musisz zaskakiwać mieśnie, nie robić ciagle tych samych ćwiczen.
    Luki150
    Sierżant

Pochwały: 3
    Data urodzenia: 28 12 1993

Postprzez tomek1205 » 27 Luty 2013, o 17:27

to staram sie zamieniac kolejnosc, a caly plan bede niedlugo zmienial..
    no dietaa no too duzo jem i staram sie zdrowo. . rano zawsze jakas jajecznica i owoc , potem nie mam jak jesc w szkole wiec kupuje cos ze sklepu.. i przed treningiem cos jem po treningu gainer a po 30min obiad w domu(zazwyczaj ryz z kurczakiem i warzywami) , wieczorem jakis twarog .
    ale dokladnie rozpisanej diety to nie mam.. nie stac mnie po prostu na "diete kulturysty".
    tomek1205
    Plutonowy

Postprzez playandwin24 » 27 Luty 2013, o 17:32

To stary nie masz diety...
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

Postprzez szymon12159 » 27 Luty 2013, o 17:48

to stary jesz podobnie jak ja , w sensie ze malo , musze pogodzic szkole + lepsze odżywianie ;)
    Jeżeli wybrałeś tę drogę, to nie narzekaj ze w życiu będziesz miał pod górkę . !
    szymon12159
    Starszy sierżant sztabowy

Pochwały: 13
    Miasto: ____________

Postprzez tomek1205 » 27 Luty 2013, o 21:09

play ale nie wszyscy maja tyle kasy zeby zrobic taka porzadna diete...
    a wiekszosc moich znajomych nie ma diety i jakos maja postepy. . . a tez biora tylko jakies odzywki.
    tomek1205
    Plutonowy

Postprzez Borys97 » 27 Luty 2013, o 22:00

tomek1205, Ziomek nie pierdziel mi tu że dieta dużo kosztuje ... Policz sobie ile wydajesz teraz na jedzenie wyjdzie ci więcej niż w diecie za kurczaki ryż twarogi itp ... Mi wynosi około 200 zł na miesiąc za ryż/kasze płatki owsiane jajka pierś z kurczaka i ryby a przed dietą płaciłem około 250 zł na miesiąc .. więc nie mów że nie masz kasy na to tylko po prostu zastąp to co jadłeś do tej pory i kup zamiast tego kurczaka ryż itp ... Dla chcącego nic trudnego ..
    Jestem odważny kiedy trzeba, odwaga to nie narażanie się bez potrzeby.
    Przegrywasz gdy się poddajesz nie gdy przekraczasz metę jako ostatni.
    Awatar użytkownika
    Borys97
    Starszy sierżant

Miejscowość: Siedlce
    Pochwały: 7
    Miasto: Siedlce
    Data urodzenia: 02 10 1997

Postprzez Małpa » 28 Luty 2013, o 01:01

Borys dobrze pisze, możesz tak samo jeszcze przyoszczędzić kupując np wątróbkę jako źródło białka. Tu niema cudów- nie jesz nie rośniesz jak to się mówi: "z gówna bata nie ukręcisz". Spróbuj nawet do tego co teraz jesz dołożyć jeden porządny posiłek np 200g ryżu z 200-300g kurczaka- daje gwarancje, że efekty zauważysz. Co do treningu jeśli ćwiczysz już 6 mesięcy polecam zmienić; niewiem czym Ty tam jedziesz, ale jeśli splitem to wskocz na fbw, jeśli fbw to zmień na pnp... itd.

Pzdr i przyrostów :)
    Małpa
    Sierżant

Pochwały: 6
    Miasto: Wies
    Data urodzenia: 14 01 1988

Postprzez tomek1205 » 28 Luty 2013, o 14:25

Borys97, za samego kurczaka na 3-5dni trzeba dac z 30zl , ryz jest tani wiec go nie licze.. ryb to wogole nie kupuje, raz na "ruski rok" jest na obiad..

Małpa, tak sie sklada ze robie sobie ryz i kurczak z warzywami .. przez 6miesiecy robilem 3dniowy split, fbw robilem na samym poczatku silowni..

To wkoncu co mam zmienic?
    tomek1205
    Plutonowy

Postprzez manpa » 28 Luty 2013, o 14:36

Z rana owsiana górska najlepiej ale może być i błyskawiczna. Jak nie masz problemów z przybywaniem tłuszczu to na smaka zalewaj ją jogurtem pitnym smakowym i dorzuć pokrojone jabłko. Zajebista porcja węgli i to zdrowych. Brakuje tylko białka na śniadanie więc drugie śniadanie w szkole to może być serek wiejski. 2 zł kosztuje z bułką ciemną a białko luks :). Przed siłownią 1,5 h obiad to podstawa. Torba ryżu 150-200 gram mięsa (najlepiej kurak ale może być też czerwone mięso w postaci kotletów mielonych itp itd) nie masz problemów z tyciem to nie zarośniesz od razu tłuszczem jak będziesz smażył. Po treningu lepiej bulka niż gainera ale drogie więc gainer też może być i po godzinie od wypitego gainera obiad taki sam jak przed. Na kolację ja nie mam bardzo pomysłu. Zazwyczaj jadłem kanapki jakieś a przed samym snem robiłem szejka ( pół twarogu chudego = 125g + 10 g odżywki białkowej dodanej na smaka + łyżka oliwy z oliwek i to wszystko zalane 200 ml mleka i zmiksowane w mikserze) napój smaczny i dobry na noc zdrowe tłuszcze + białko , oliwa z oliwek extra virgin musi być bo najlepsza jakość może i 30 zł kosztuje ale starcza na 2 miechy. Dieta może nie jest PRO ale ty nie jesteś PRO kulturystą i na własne potrzeby starczy.
    manpa
    Szeregowy

Następna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość